• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim kusuyor

of2485

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
12
2
1
25
Bebeğim mamayla besleniyor 32 haftalık doğdu bugün 47 günlük 2/3 saatte bir besleniyor ve her beslenmeden sonra 2/3 yemek kaşığı kusuyor daha önce başına gelen varmı? bazen ıkınıyor ondan sonra kusuyor bazen ortada hiçbirşey yokken böyle bir durum yaşayan varmı doktora söyledik fazla besliyorsunuzfur diyor

Doktor fazla besliyorsunuz demiş daha neyi soruyorsun annesi 🤣 Onun midesi daha küçücük fazla fazla besleyip rahatsız etmeyin bebişi

Doktor fazla besliyorsunuz demiş daha neyi soruyorsun annesi 🤣 Onun midesi daha küçücük fazla fazla besleyip rahatsız etmeyin bebişi
İlk bebeğim korkuyorum prematüre olduğu için kilo kaybı olur diye 90 cc yiyor 2/3 saatte bir 60 dan sonrasını zorla yiyor zorlamayayım diyorum ama kilo kaybı olur diye korkuyorum dediğim gibi 😔

Bence bir süre 60la devam et. Kilo kaybı olacağını düşünmüyorum zaten prematüre doğmuş bebiss midesi o kadar alıyor demek ki annesi 🌼

İlk bebeğim korkuyorum prematüre olduğu için kilo kaybı olur diye 90 cc yiyor 2/3 saatte bir 60 dan sonrasını zorla yiyor zorlamayayım diyorum ama kilo kaybı olur diye korkuyorum dediğim gibi 😔
Bebek ne kadar alırsa o kadar verin fazlasını vermeyin zaten kusuyormuş. Gereğinden fazla mama gereksiz şişkinlik gaz yapar.

60 ml içtikten sonra gazını çıkartıp biraz bekleyin ardından kalanını tekrar verin mama içtikten sonra 15-20 dk dik pozisyonda tutun yada reflü yatağı varsa ona yatırın

Fizyolojik reflü. Kilo alımını etkilemiyorsa normal karşılanıyor.

benim bebeğim 40 günlükken falan kusuyordu dediğiniz gibi. mamayı kestim sadece anne sütüyle devam ettim. o zamandan beri bir daha hiç kusmadı 🙄😂

siz de biraz biraz azaltarak bi gözlem yapın. eğer fazla beslenmeden kaynaklıysa zaten kesilir kusması

Back
X