Premature Bebekler Bebeğim Küvezde YAŞAM savaşı veriyor! YARDIM lütfen!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

seblev

cennet kokulum
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
124
2
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar... bebeğim 35+0 da 2.050 gr. doğdu! ama küvezde :((
Gelişim geriliğinden dolayı ciğerleri gelişmemiş henuz ve solunum problemi yaşadığı için doğumdan hemen sonra küveze aldılar! ayrıca doğum esnasında solunum nöbetinden yani beyne kısa süreli oksijen gitmemesinden dolayı beyinde küçük bir kanama olmuş!
yoğun bakım doktoruyla dün görüştüm; ciğerleri henüz gelişimi tamamlamamış... dün hatta bir ara kötüye gidiş olmuş ama sonra cihazın değerleini arttırıp, antibiotiklerini değiştirince toparlamış biraz...
beyin kanamasıda çok yaygın olmaması, küçük bir kanama ve riskli bölgede değil gibi gözükmesinden dolayı iyi bir netice sayılır dedi...ama eger riskli bölgede ve yaygın bir kanama olsaydı hareket bozuklukları yaşayabilirdi dedi...
çok korkuyorum ve endişeliyim!!! bgn 4. gün bitiyor ve ben bebeğimi sadece 1 kez 2.gün hastaneden cıkarken görebildim,, elini tuttum, ayaklarını, başını okşadım... :((
süt sağıyorum ama makinaya bağlı olduğu için şu an veremiyorlar... dolapta sakla dediler gerekirse isteriz!

Özel Üsküdar Hospital Türk yenidoğan yoğunbakımında şu an Dr. Ömer İslam bakıyor bebeğime... bu hastaneyle ve doktorla ilgili bilgisi olan varmı? ve hiç bu süreclerden gecen oldumu paylaşırsa sevinirim!
Ayrıca dualarınızıda eksik etmeyin ne olur... sevgiyle!!!

rabbım yardımcın ols canım ınş hersey ıyı gıder gelır evıne bebışın .............guçlu ol canım.......bol sıfa

allah yardımcınız olsun
inşallah sağ sağlim çıkarırsın bebişini hastaneden :Saruboceq:

canım benim rabbi bebeğine sağlık versin benimde üç bebeğim küvezdeler inş hepimizin bebği iyi olucak canım hiç korkma benim bebklerim yoğunbakımdaydılar yavaş yavaş toparlanıyorlar onlar güçlü annesi allah yardımcımız olsun

Rabbim bir an önce şifa versin. Sağlıkla yuvanıza kavuştursun bebeğinizi...

canım benim rabbi bebeğine sağlık versin benimde üç bebeğim küvezdeler inş hepimizin bebği iyi olucak canım hiç korkma benim bebklerim yoğunbakımdaydılar yavaş yavaş toparlanıyorlar onlar güçlü annesi allah yardımcımız olsun

Herkese çok ama çok teşekkürler... Allah'ım kimseye yaşatmasın bu bekleyişide acıyıda!!!
Pitos senin bebişlerin kaç haftalık kaç gr doğdular... ve bebişlerin (Allah'ım hepsini sana bağışlasın, en kısa zamanda sende kavusursun hepsine inşallah:teselli::teselli:) neden küvezdeydi? :teselli:

canım çok geçmiş olsun..seni çok ii anlıyorum benim bebeğim kuveste 1 ay kaldı..ama korkma canım beyin kanaması erken doğan bebeklerde yaygın olarak oluyo benim kızımdada olmuştu küçük bi kanama zamanla geçiyo..dr.un sölemiş zaten önemli bi kanama olmadığını..ciğerleride zamanla oluşucak ve evine gelicek kuzun inşallah sağlığıyla..sen sütünü sağmaya devam et canım yakında isticeklerdir sütünü.bi anda iyileşiyolar herşey kötü dediğin bi anda ii haber alıyosun..onlar çok güçlü annsi sende güçlü ol sütün azalmasın..ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİNa.s.

allah bebeğine sağlık versin ve bir an önce toparlar inşallah. Etkileşimleri az olduğu için çabuk atlatacağına inanıyorum. bir an önce senin kollarında senin kokunu alınca tamamen düzelecektir.

canım çok geçmiş olsun..seni çok ii anlıyorum benim bebeğim kuveste 1 ay kaldı..ama korkma canım beyin kanaması erken doğan bebeklerde yaygın olarak oluyo benim kızımdada olmuştu küçük bi kanama zamanla geçiyo..dr.un sölemiş zaten önemli bi kanama olmadığını..ciğerleride zamanla oluşucak ve evine gelicek kuzun inşallah sağlığıyla..sen sütünü sağmaya devam et canım yakında isticeklerdir sütünü.bi anda iyileşiyolar herşey kötü dediğin bi anda ii haber alıyosun..onlar çok güçlü annsi sende güçlü ol sütün azalmasın..ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİNa.s.

Cnm çok sağol!
Sen kaç haftalık doğum yaptın ve bebişin kilosu neydi?
beyin kanamasıyla ilgili zamanla geciyor demişsin... ilaç tedavisi vs yapıldımı acaba? yoksa kendiliğindenmi geçti!!! yani herhangi bir negatiflik yaşadınızmı bu sürecte???

güçlü olmaya çalışıyorum ve her 2-3 saatte bir sütümü sağıyorum umutla... Allah razı olsun hepinizden!!!

Cnm çok sağol!
Sen kaç haftalık doğum yaptın ve bebişin kilosu neydi?
beyin kanamasıyla ilgili zamanla geciyor demişsin... ilaç tedavisi vs yapıldımı acaba? yoksa kendiliğindenmi geçti!!! yani herhangi bir negatiflik yaşadınızmı bu sürecte???

güçlü olmaya çalışıyorum ve her 2-3 saatte bir sütümü sağıyorum umutla... Allah razı olsun hepinizden!!!

28 haftalık ve 1170 gr doğdu kızım..şu an 13 aylık düzeltilmiş yaşı 10 aylık.gelişimi erken doğmasından ötürü gerden geliyo şu an iyiyiz şükür bi sorun yok..ilaç kullanmadık canım..sadece kapanana kadar her ay ultrasona girip kontrol edildi...korkma canım herşey yoluna giricek inşallah..

:gitme::gitme: Allah Sabır Versin Canım Sİze:gitme:
mafoldumbenBebeğinizden Kısa Sürede Ayrısınızmafoldumben
ŞenizÇok geçmiş Olsun Meleğin İçin Şeniz

28 haftalık ve 1170 gr doğdu kızım..şu an 13 aylık düzeltilmiş yaşı 10 aylık.gelişimi erken doğmasından ötürü gerden geliyo şu an iyiyiz şükür bi sorun yok..ilaç kullanmadık canım..sadece kapanana kadar her ay ultrasona girip kontrol edildi...korkma canım herşey yoluna giricek inşallah..

Çok sağol... çok geçmiş olsun sende zor günler gecirmişsin! inşallah dediğin gibi herşey yoluna girer!

Diğer bütün arkadaşlar tek tek teşekkürler... Allah razı olsun hepinizden!

dr lar iyi bişi çok az söylerler..bence bebeğin iyi canım şu solunum ciyazından çıkarsa dahada iyi olacakdır... benım kızımda erken doğduyu için 29 haftalık 1070 gr onunda küçük çapda beyin kanamaları oldu ve bana söylemediler...ben dosyasını kurcaladım daha doğrusu sonucunu küvezin üzerine koymuşlr ben gördüm..bakdım beyin ultrosonu ve kanama yazıyor...çok endişelenmişdim..dr buldum konuşdum...bayadır kanamaların olduğu ve takip edildiğini eğer çok ciddi boyutda olursa müdahale edeceklerini söylemişlerdi..bize bile söylememişler çünkü genelde premetrü bebeklerde oluyormu.... bence herşey düzelecekdir.sen bak sütlerini muhakak sağ dolabına koy bak 1-2 haftaya süt yetişdiremiyeceksin...

allah yardımcınız olsun acıl sıfalar dılıyorum arkadasım:Saruboceq:
birde sütünü düzenli sagmaya dıkkat et kesilmesin

küçücük bir ot bile yaşamak için savaş veriyorken sizin minikler savaşmayacak mı sanıyorsunuz...çok yanılıyorsunuzzzzzz......daha sizi bekleyen uykusuz geceleeeeeeeer,bitmeyen ağlamalaaaaaaar,çişli b..klu bezler var anneleri.durun daha siz bakalım bunlar iyi günleriniz...:):)))
Allah en kısa zamanda sizleri bebişlerinize kavuşturacak görün bak..........

canım öncelikle geçmiş olsun allah yavruna acil şifalar versin şuanda benimde yavrum yoğun bakımda 29 haftalık erken doğum yaptım 1130 gr doğdu geçtiğimiz hafta cuma günü doğdu yavrum zeynep kamil de yatıyo benim kızım şuanda allaha şükür solunum cihazlarına bağlı değil ama yoğun bakımda ben hergün sütümü sağıp gönderiyorum kızıma canım
Canım umudunu sakın ama sakın yitirme eminimki allah bu mübarek ayda bize yavrularımızı bağışlayacak ve onları sağlıcakla kucağımıza alıp evimize getirmeyi nasip edecek dualarımız yavrularımızla allah onları bizlere bağışlasın inşallah moralini yüksek tut sütün kesilmesin canım tekrar cok geçmiş olsun tatlım

Back
X