Çocuk Hastalıkları bebeğim neden kendini kusturuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melekru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
29
0
86
45
Kocaeli
arkadaşlar 10 aylık bir kızım var parmağını ağzına sokarak kendini kustuyor bunu neden yaptığını bilen varmı

bebisin,kusturmak amacli yapmiyodur ki,guzelim,o ne bilsin kusturmayi,aliskanlik edinmis elini agzina almayi eee biraz ilerii gidince midesi bulaniyo ve kusuyo,benim kizimda butun elini koyardi agzina,gordunce cek elini agzindan,alisir oylelikle,,,
saglikla buyusun yavrun iyisallah)):Saruboceq:

Farkında olmadan yapıyordur, parmağının ağzında oyun olsun diye oynatırken farketmeden kendini kusturmuş oluyor, tabii ki bilinçsiz birşey ama alışkanlığa da dönüşebilir büyüdükçe belki..

Parmağını ağzına sokmasını engelleyin bence..

Doktora da sorun ama aynı şeyi söyler bana kalırsa..

canım ben bilinçli yaptığını düşünmüyorum zaten on aylık bebekten de böyle birşey beklenemezde :) sebebi de şu olabilir annesi dişleri kaşınıyorsa eğer parmaklarını ağzına alıyordur çok geriye iteklediğinde de doğal olarak kusma refleksi ortaya çıkıyordur

bebisin,kusturmak amacli yapmiyodur ki,guzelim,o ne bilsin kusturmayi,aliskanlik edinmis elini agzina almayi eee biraz ilerii gidince midesi bulaniyo ve kusuyo,benim kizimda butun elini koyardi agzina,gordunce cek elini agzindan,alisir oylelikle,,,
saglikla buyusun yavrun iyisallah)):Saruboceq:

elini ağzından çekince kızıyor iki elini birden sokuyor çok inatçı bir kızım var ilgsini başka birşeye çekip engellemeye çalıyom inşallah dediğiniz gibi bilinçsiz yapıyordur çünkü harketlerini gördükçe bilinçli gibi yapıyo geldi bana

Öyle yaptığında üzerine düşme. Çok tantana yaparsanız iyi birşey yaptığını düşünecek.
Çok akıllı oluyorlar:icecream:

benim kızımda yaprdı malesef bilinçli yapıyorlar okadar akıılılarkı kusunca senin verdiğin tepkiden kaynaklanıyor yada ağzına elini sokunca verdiğn tepkiden inadına görmezlikten gel ama elini meşkul edecek birşey ver elini ağzına sokmasına engel ol ama kusma kelimesini kullanma yada elini çek kusacaksın deme zorla elini ağzında çekme ilgisini dağıt allah kolaylık versin yaşayan bilir .

merhaba aranıza yeni katıldım bebeğimin sorunları hiç bitmediğinden fikir almak istedim benim bebeğimde yemekleri görünce öğürüp kendini kusturuyor emmeye başlayınca, mama yerken,kötü koku hissettiğinde elini ağzına getirip ,karşısında öğürdüğünde vs hep kusuyor yıkamaktan bıktım mama yerken ilk başta öyle yapıyor ama ben yinede yediriyorum zorlada olsa hemen hemen doğduğundan beri böyle doktor sağlıklı diyor ama bilemiyorum yinede korkuyorum şu an bebeğim 11 aylık fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olunuz

benim 4.5 aylık oğlumda aynı emzik veriyorum atıp elini (parmağını değil aynlış anlaşılmasın:1:)elni azına sokuyo sonra ööö diyo başlıyo gülmeye tabi bizde gülüyoz bu haline.

özellikle dikkat ettm oyun için el çırptığımda, güldürmek için gıdıkladığımda yada şımardığında hemen eli ağzına gidiyo .

bizde babasıya karşısına geçip taklidini yapıyoz anlıyo sıpa başlıyo kıkırdamaya :)

korkulucak bişey deği oyun yapıyolar işte akılları sıra

bu konuyla pek ilgilenen yok galiba benim kızım çok kusuyor artık ne yapacağımı şaşırdım bi sorunmu var acaba doktora götüreceğim artık ama benim gibi sorunu olanlar varsa cevap bekliyorum halı temizlemekten bıktım yemek yedirmek bir kabus gibi oldu yardım lütfen

canım benim kızımda 9 aylık elini ağzına sokup kusturuyor kendini gerçi arada yemekten sonrada kusuyordu reflü çıktı doktora sor reflü olabilir

arkadaşlar 10 aylık bir kızım var parmağını ağzına sokarak kendini kustuyor bunu neden yaptığını bilen varmı

benimde 13 aylık kızım 2 ay oldu kendini kusturuyor oyun oynamak istiyor oynamayınca dikkat çekmek için yapıyor doktoruna sorduk dikkatini dağıtacaksınız diyor kısa zamanda düzelirmiş ama sabır etmek çok zor allah tüm annelere sabır versin bu konuda sinirlerim bozuldu çok fena

benimde 13 aylık kızım 2 ay oldu kendini kusturuyor oyun oynamak istiyor oynamayınca dikkat çekmek için yapıyor doktoruna sorduk dikkatini dağıtacaksınız diyor kısa zamanda düzelirmiş ama sabır etmek çok zor allah tüm annelere sabır versin bu konuda sinirlerim bozuldu çok fena

Aynen, benim kızım da (15 aylık) dikkat çekmek için yapıyor bunu. İlk zamanlarda görmezden gelmeyi denedim ama bir akşam uyuturken kusturuverdi kendini. Çok sinirlendim, bağırdım; bağırmam daha çok hoşuna gitmiş olacak ki bir hafta sonra tekrar aynı şeyi yaptı. Ben dikkatini dağıtacak bir oyuncak bulana kadar çıkardı yediği ne varsa.

Elini boğazına sokmaya başladığında sanırım istemeden de olsa hoşuna giden bir şey yapıyorum. Tekrar görmek için sık sık deniyor. Şimdiye kadar 2 defa oldu ama her an üçüncüsü gelebilir. Sınırsız ilgi bekliyor sanırım.

Bu konuyu düşündükçe geriliyorum iyice. Hep de en gergin olduğum, elimin ayağıma dolaştığı, acelemin tavan yaptığı anlarda yapıyor ya fazla tepki veriyorum galiba.

Back
X