• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimde besin alerjisi

Tadım aşamasında 1 2 damla meyve suyundan bişey olmaz bence dengeyi kurduktan sonra, tabii her annenin kendi tercihi zaten sonra meyveyi tutup kendileri kemiriyor suyunuda posasınıda yiyorlar. 🙂
Merhaba size mesaj attım bakabilir misiniz

Merhaba, çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınızın aynısını ve daha fazlasını yaşadım. Çocuk gastroenteroloji profesörüyle haftalarca kılcal kanları saydığımız, kakalı bez fotoğrafı mail'leşmesi yaşadık. Doktorun önerisiydi. Diyet kararının kendileri açısından belirli kriterleri olduğunu söylemişti. Hatırladığım en önemli şey bebeğin gelişimine olumsuz bir etkisi olup olmadığıydı. Bizim bebekte bunda bir sıkıntı görülmediği için bana diyet kararını sana bırakıyorum ama bana sorarsan önermiyorum dedi çünkü diyet yapan anne çok mutsuz oluyor ve aç kalıyor. Bebek bu durumdan daha kötü etkileniyor. Yine de diyet yapacağım dersen ona göre bir yol çizelim dedi. Ben sevinçle atladım bu teklife çünkü çocuk doktoru bana diyet denetmişti gastroya yönlendirmeden önce. Her gün ağlıyordum açlıktan ve mutsuzluktan. Eliminasyon diyeti berbat bir şey gerçekten. Bizim doktor da başka bir arkadaşın daha bahsettiği gibi besinleri tolere etmeyi eninde sonunda öğrenmesi gerekeceği için bağırsakları buna erkenden alıştırmanın daha iyi olacağını söylemişti. Çok zordu ama geçti. Ek gıdaya geçiş epey iyi geldi. Ha ne oldu? 3,5 yaşında. Bizimkinde hala tamamen bitmiş değil. Çok gazlı bir çocuk. Süt ürünleri (peynir ve yoğurt değil ama sütlü tatlılar hala çok hızlı çalıştııylr bağırsakları, ıspanak, portakala hala çok hassas. Hem ciltte alerji oluyor hem kakada cıvıma ve popoda pişik. Ona göre oturtuyorsunuz beslenme düzenini. Çok zor biliyorum, insana hiç geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor ama sıkmayın canınızı. Birçok çocukta iki yaştan önce tamamen geçmiş oluyor
Merhaba çocugunuzda alerjik yürüyüş okdu mu acaba.geniz eti,sık hastalanma,rinit vb gibi

Back