Bebegim olsun istedigim için neden benı eleştiriyolar ki??

edanil

minik kuşum
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
158
2
46
İstanbul
merhaba kızlar..
ben unuversıte okurken evlendım. okul bıttı staj yaparken hamıle kaldım.. aslında bız bebegi daha erken olsun istemiştık. ama bızım bır sene bebegımız olmadı. her ay rengl oldugumda yaşadıgım derın üzüntuyu allah tan başka kımse bılemez. içimin nasıl acıdıgını, yandıgını... bebeklı aileleri gördukçe içim giderdi.. sonunda kavuştum bebegıme. ve çok çok mutluyum..hırçın kızıma baktıkça daha da mutlu oluyorum.. uykularım darmadagın olsada, eve kapanmiş olsamda, hiç bır sosyal falıyete katılamamiş olsamda ben bu halımle çok mutluyum...
kusmuk kokan ustumle, silinmekten bır hal olmuş koltuklarımla, gaz çıkartma nöbetlerimizle, bazen su içmeyı unutmuş halımle, geceleyın ansızın uykumun en tatlı yerınde bolundugunde gulerek kızımı kucagıma aldıgımda çok mutlu oluyorum. hiç biri benı kötu anlamda etkılemedi. bır bebegımde böyle olsa sorun degil buyuturum dedim..

ve akrabalar, komşular herkese sordukları şu soruyu bana da soruyorlar.. "bak halin kalmamiş senın, ikinciyi düşünüyormusun, düşünmezsın artık" ve herkese aynı cevabı verıyorum.. "evet istiyorum ikinicyide, üçüncüyüde.. ben halımden memunum.. en uygun zamanda olur inşallah" deyınce suratıma aptal aptal bakıp "O KADAR YIL OKUDUN, UNUVERSİTE BITIRDIN DİPLOMALI ANNELIK YAPACAKSIN"..
ve bana saçma sapan fikir verenler, vazgeçirmeye çalişanları saymıyorum artık bile..
bır tane yeter sıze.. sen çalişip kocana yardımcı ol.. para bırıktırın diyenler, masraf yapmayın dıyeneler..
ben zevklerımden vazgeçerım, fedakarlık yaparım, gerektıgınde gecelerı de çalişirim. yılmam.. benım yerıme neden çevremdekıler bu kadar bunalıma gırıyorkı... benım bebegımın masrafları neden onları bu kadar alaka edıyorki..

tepkı verıyorum "okudun dıye bızı aşagı göruyorsun dıyorlar" ve şu anda ikinciyi düşündügüm için resmen deli olarak göruyorlar beni.. istemıyorum dedıklerımde ikinciyi de yap dıye ıkna etmeye çalişiyorlar..

özellıkle okul arkdaşlarımın her gun ya aptalsın sen.. ne gerek vardı da hemen çocuk yaptın.. meslege başlamadan bıtırdın.. daha neler neler..

benım bebegım oldugu içinde yanlış yaptıgımı söyleyenlerı saymıyorum artık...
artık ben bunalıma girdim.. her konuştugum bır farklı tepkı verıyor... neden bu kadar dengesızler..

anne olmak benı gençleştırıdi.. hayata bakışımı degiştirdi.. benı yenı bır ben yaptı.. ufkum açıldı.. hayatımıza, evlılıgımıze renk geldı.. eşim bır başka iyi oldu.. ve bebegımle her guzellıgı yaşamak istiyorum.. sadece ilk 6 ay eve kapanacak olsamda ben bundan şıkayetçı degilim.. altı ay geç yapsam ne olurkı bazı şeyleri. dolu dolu kızımla yaşadıgım anlar bır ömre bedel.. ve hıç bır anını kaçırmadan yaşamak istiyorum..

çevremdekiler ise benı her şekılde akıllarındakı şeklı vermeye çalişiyorlar.. dınlemıyorum.. ama her gun aynı şeyleri duymaktan sıkıldım bıktım.. cevap vermıyorum, bu sefer kafalarına göre bır şeyler kurup yenıden önume gelıyor her şey...

hamıle kaldıgımdan berı neden yaptın bebek demelerinden bıktım... tabı onlar bılmıyor, bızım çektıgımız bebek özlemını...

Herkes farklı tepki veriyor çünkü herkesin doğrusu en doğru.
Bence sen kendi doğrunun peşinden git ve ötesine kulaklarını tıka.
Fazla yorum yapan olursa,"o zaman sen öyle yap,bu benim hayatım" de.
Bak şimdi sen evlenmemiş olsaydın,eh hadi artık zamanı gelmiş diyeceklerdi.
Veya çocuğun olmasaydı,henüz düşünmüyoruz deseydin,aaa nedenmiş,fazla geciktirmeyin diyeceklerdi.
Bu söylenenler hiç bitmez,boşveeer,kulak asma.

millet kendi hallerine bakmazlar laf yaparlar anca.sizin halinizden kime ne.zaten ağızlarının payını veriyormuşsunuz.çalışsanızda laf yaparlar okursanızda.çocuğu doğurdu başımıza kaktı ne biçim anne bu diye.milletin ağzı torba değilki büzesin.hiç kafana takma bnm etrafımdakilerde böyle çocuk istiyorum diorm millet şaşalanıo.kendileri 4-5 tane doğurmuş biz 1 tane istiyoruz değince batıyo.sanki onlardan para istiyoruz bebeğin masrafı için.deli oluyorum böyle insanlara.sen inandığın doğrularının peşinden git canım.bebeğinle geçirdiğin vakit emininm dünyalara bedeldir.henuz bu duyguyu tadamadım ama seni anlayabiliyorum.Allah uzun ömürler versin sağlıkla bir ömür boyu :::::):):):):):):):)

ayy bana da çocuk yap neden yapmıyorsun vıdı vıdı yapı duruyorlar bende diyorum sen istiyorsan yaparım canım benim hemen bir bebe . ama sende her ay 1200 tl ev kredisi taksitlerini ödersin e malum bir süre evde oturmam gerekecek kaynanam dahil söyleyen herkes sustu bir daha da dile getirmediler.

milletin istediklerini değil kendi istediğini yapmışsın bu en iyisi çünk yaşadığın hayat senin hayatın başaların tercihleriyle olmamalı. sen elalemin işinde değil kendi hayatında bebişinle için çalışıyorsun en güzeli :)

Agzı olan konusuyo.
Bosverin siz o konusanları kimileri de cocuk yap diye tutturuyor.
Sizin ne istediginiz önemli.

boşver canım ya senin ne istediğin önemli onların konuştukları değil.ayrıca sen milletin keyfine göremi çocuk yapıcan takıl kafana göre.çocukta yaparsın karıiyerde.çünkü biz kadınlar ikisinide cokta güzel yapıyoruz.bir sürü örnek var çevremizde.

o kadar güzel anlatmıssınız ki,inanın gözlerim doldu...

bizde borçlar bitsin,gezelim tozalım diye erteledik,sonrada kist çıktı bende...

böyle olacağını bilsem beklemez yapardım çocuk,şimdi de hergün ağlıyorum anne olamıyorum diye..

bence kimseyi dinlemeyin zaten insanları anlamak imkansız,anlamaya çalışmayın...

madem bu sorumluluk ki anne olmak dünyanın en zor mesleğiylen bile bu duyguyu bu kadar içten,

samimi ve güzel şekilde anlatıyorsanız hiç umursamayın ayşe fatma ne demiş...

siz Allah'ın kadına sunduğu en güzel duygunun doyasıya tadına bakın.....

Allah sizi birbirinize bağışlasın........

Son düzenleme:
Boşver, kariyer her zaman yapılabilr ama çocuk işi şans canım.Hiç üzülme.Bende ilk gebeliğimde çok üzüldüm nerden çıktı bu, zmanımıydı diye, ama Allah nasip etmedi yaşayamadı.Şimdi ben arıyorum bebeği bulamıyıorum 3 aydır, ne zman bulurum bilmiyorum da.

Herkesin doğrusu kendine, zman geçince ne kadar doğru yada yanlış olduğuna sen karar vereceksi ama bence yanlış değil, en iyisini yapmışsın.Bizim de daireden bi arkadaş var araları 1 yaşla 3 çocuğu var, ilk başta herkes kınadı.Ama şimdi herkes en iyisini yapmışsın diyor.Kimseye takılma, doğru bildiğin yolda yürü, eşn ve sen halinizde maddi manevi memnunsanız herkese çene kapatmak düşer, kapatmıyolarsa kapattırmakta size düşer... Üzülme hiççç

boşver onları canım hayat senin konuşsunlar dursunlar güle güle büyüt bebeğini

Herkesin hayatı doğruları kendine.
Bence de acele etmişsiniz ama mutluluğunuzu o kadar güzel anlatmışsınız ki..
Belli ki çok mutlusunuz insan mutluluktan başka ne bekler hayattan..
Tek tavsiyem ikinciyi hemen yapmayın,bildiğim kadarıyla ideali 4 yıl ara vermek.
Kendi sağlığınız ve evlatlarınız iyiliği için..
Mutluluklar

kime ne canım ya sen mutlu olduktan sonra boşwer milleti bebeğini de allah bağışlasın

Eğer siz ve eşiniz bu durumdan memnunsanız ve istiyorsanız kimseyi ilgilendirmez. Yorum yapanlara çok istediğinizi söylersiniz, kulak ardı edersiniz söylediklerini. Bende art arda büyüyen çocukların daha iyi olacagını düşünenlerdenim.Zor ama güzel.

Yalnız anne olurken kendi hayatınızdan tam anlamıyla vazgeçmemek gerekiyor.Dengede tutmak gerekiyor..Çünkü zaman geçince ''ah hayatım '' denmeye başlanıyor.

Bunu dememek için geç kalmayın ..

Gönlünüze göre hayırlısı olsun ..

Farkli bir sey soylemicem kimseye dusmez sizi elestirmek
haa belki onlarda kendilerince iyiliginizi dusunuyorlar
ama yargilamadan ve usluplarina dikkat ederek soyleseler daha iyi olur
yoksa "aptalmisin, yazik ettin kendine" gibi laflar gercekten hos degil
kendinizi hazir hissediyorsaniz
pesinden bir kardeste super olur :)
yeterki siz kendinizi hazir hissedin ve mutlu olun..
hem mutlusunuz takmayin hic sozleri
ben halimden o kadar memnunumki ikinciside gelecek diyin :)
yeterki saglikli ve mutlu olsunlar bebekleriniz
esinizle anlasmissiniz mutlusunuz kimseye laf dusmez

yorumlarınız çok teşşekur ederım..
kimsenın sözu ile dınlemesemde, böyle bır dönemde konuşmalar bıle canımı sıkıyor sadece.

evet erken dıyorlar ama ben çalişmaya başlasaydım, deneyım kazanana kadar 5 sene geçerdı, deneyımlı olarak çalişmaya başlayınca her sene ertelenırdı emınım.. yanı ben 35 yaşında menepozdan önce bebek için ugraşmaya çalişmak istemedım..

staj donemımden biliyorum.. 38-40- 45 yaşlarında yenı hamile kalanlar ve buna çok pişman olduklarını söyleyenler bıle vardı.. hatta geç kaldıkları için bebegı olmayanlar vardı.. çok üzülüyorlardı...
ve iyiki erken davranmişşım dıyorum.. çunku bır senede ancak hamıle kalabıldım.. umudum kalmamişti artık tedavıye başlayacaktık. ve bebegım süpriz yapıp geldı..

ama annelık duygusu okadar tatlı ki.. ne zaman uyanırsam uyanayım kızımı kucagıma alırken guluyorum.. o darmadagın olan uykularım bile çok tatlı gelıyor bana..

eşimle çeşme ye tatile gıtmiştık.. 5 yıldızlı tatıl köyu bana hiç tat vermemiştı.. bebegı olanlara o kadar çok imrenerek bakıyordum ki..denıze gıren kucuk çocukları , restoranda anneleri ile yaptıkları yemek savaşlarını imrenerek izlıyordum. bebegım olsun da buralara gelmesemde olur dıyordum..

sadece kış dönemınde evde kapalı kalacagım.. yazın rahat rahat gezılır zaten.. sorun olmaz:))

Nasrettın hocanın fıkrasını hatırlatayım sıze.

Hoca, oğluyla birlikte köye gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş, kendisi yürümüş. Karşıdan gelenler, oğlunu göstererek:

— Ak sakallı adam yürürken kendisi eşekte gidiyor, demişler. Zamane çocuğu işte...

Hoca oğlunu indirip kendisi binmiş. Az sonra birkaç kişiyle daha karşılaşmışlar. Bunlar:

— Koca adama bak, demişler. Bu sıcakta çocuğu yaya yürütüyor. Hiç insafı yok.

Hoca, eşeğe oğlunu da bindirmiş.

Çok geçmeden yine üç beş kişiye rastlamışlar.

Adamlar:

— Zavallı hayvan! demişler. Düşüp ölecek! Hiç acımadan iki kişi birden binmişler üstüne!

Hoca inmiş, oğlunu da indirmiş. Eşek önde, onlar arkada ilerlemişler. Biraz sonra, yol kıyısında duranlar:

— Amma aptal adamlar bunlar, diye konuşmaya başlamışlar. Eşek bomboş gidiyor, kendileri kan ter için de arkasından yetişmeye çalışıyorlar!

Hoca dayanamamış. Oğluna dönüp:

— Gördün mü, demiş, her kafadan bir ses çıkıyor. Şu dünyada kimseyi hoşnut edemiyor, kimsenin dilinden bir türlü kurtulamıyorsun. iyisi mi, kendi bildiğinden şaşmayacaksın.

Benım yorum yapmama gerek yok sanırım.

Hoca gayet acık bır sekılde gereken mesajı verıyor.

onlara da kızma.. belkı bebegın olmasaydı şu an sende boyle düşünmeyecektın..
ınsanın bı cocugu olması mucize gıbı bısey.. bunu yaşamayan ınsanlar nereden bılebılır.. arkadasların ıcın soyluyorum.. yasamadıkları ıcın kızma onlara da..

Cok fazla ve gereksiz elestirmisler cidden. Onlari takma ve kendinden uzak tut bence. Sonucta evlisin, okumussun. Bir degil 5 tane de universite bitirsen, bu senin hayatin. Istedigin zaman anne olmak hakkin. Salla gitsin o insanlari.

boşver canım. ağzı olan konuşuyor. ben evlendikten 2 ay sonra çocuk istedim herkes daha erken delimisin hayatını yaşa falan demeye başladı. iyi de çalışma hayatım yok, eşim harika bir adam çocuklara bayılıyor. çok da güzel bir mesleği var. peki ben niye çocuk getirmiyeyim. evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım. eşim mutluluktan uçtu. nasıl titriyor üstüme. eşim keşke daha erken bulsaydım seni nerelerdeydin diyor bana. evet keşke erken bulsaydım da erken anne olsaydım. gerçi yaşım 25 ama şimdi 2. çocuğuma hamile olurdum. hem erken annelik çok güzel bişey. çocuklar erken büyüyor. hayatın tadını erken çıkarıyorsun. kimsenin dediğine bakma. hayat senin hayatın. herkesin bi düşüncesi var. kimseye uymak zorunda değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…