Bebeğim olucak diye,kedimi atıcakmışım !!!

canım yanlış anlama ama
atma ama çocukun için en azından yaşına girene kadar emanetende olsa versen bebeğin için en iyisi sanki :26:
çünkü sen de çocuğunda en ufak birşeyden mikrop kapabilirisiniz... ve maalesef kedi,köpek vb hayvandan kapılan kıl tüy mikrop insanlar için kötü sonbuçlar doğuruyor...
belki kedi değil ama
bir yakınımız köpek kılından çocuğunu kaybetti....

kendine ve bebeğine öncelikli olarak dikkat etmeni tavsiye derim.

canım yanlış anlama ama
atma ama çocukun için en azından yaşına girene kadar emanetende olsa versen bebeğin için en iyisi sanki :26:
çünkü sen de çocuğunda en ufak birşeyden mikrop kapabilirisiniz... ve maalesef kedi,köpek vb hayvandan kapılan kıl tüy mikrop insanlar için kötü sonbuçlar doğuruyor...
belki kedi değil ama
bir yakınımız köpek kılından çocuğunu kaybetti....

kendine ve bebeğine öncelikli olarak dikkat etmeni tavsiye derim.

www.haberturk.com/saglik/haber/81682-kopek-tuyu-yuttu-hayati-karardi

Ama son paragrafa dikkatinizi çekmek isterim:

Uzmanlar, evde beslenen köpeklerin tüylerinin bu parazitin yumurtasını taşıma riski olduğunu belirterek, "Paraziti taşıyan köpeklerin tüylerine parazitin yumurtaları yapışır ve yumurtaların yapıştığı bu tüyler havada uçuşur. Uçuşan bu tüyleri de ağız yoluyla alma riski bulunur. Ancak, bu parazit, 3 ayda bir evde beslenen köpeklere yaptırılacak parazit tedavisiyle yok edilmesi mümkündür" dedi.

İnsanlar malesef hayvan beslemeyi evine alıp mamasını suyunu vermek sandıkları için gerekli aşılarını yaptırmadıkları için bu tip sorunlar ortaya çıkıyor. Ben de hiç bir hayvanla haşır neşir olmadan evinden hayvan besleyen kimseyi tanımadan tüyden kıldan insan ölüyo diye düşünüyordum ve hayvanların yanından nerdeyse nefes almaktan korkuyordum. Ama biraz araştırmayla durumun bu olmadığı ortada. Hatta çok korkulan toksoplazmanın bile ev hayvanından çok dışarda yenilecek salatadan bulaşma ihtimali daha yüksek
.

Son düzenleme:
www.haberturk.com/saglik/haber/81682-kopek-tuyu-yuttu-hayati-karardi

Ama son paragrafa dikkatinizi çekmek isterim:

Uzmanlar, evde beslenen köpeklerin tüylerinin bu parazitin yumurtasını taşıma riski olduğunu belirterek, "Paraziti taşıyan köpeklerin tüylerine parazitin yumurtaları yapışır ve yumurtaların yapıştığı bu tüyler havada uçuşur. Uçuşan bu tüyleri de ağız yoluyla alma riski bulunur. Ancak, bu parazit, 3 ayda bir evde beslenen köpeklere yaptırılacak parazit tedavisiyle yok edilmesi mümkündür" dedi.

İnsanlar malesef hayvan beslemeyi evine alıp mamasını suyunu vermek sandıkları için gerekli aşılarını yaptırmadıkları için bu tip sorunlar ortaya çıkıyor. Ben de hiç bir hayvanla haşır neşir olmadan evinden hayvan besleyen kimseyi tanımadan tüyden kıldan insan ölüyo diye düşünüyordum ve hayvanların yanından nerdeyse nefes almaktan korkuyordum. Ama biraz araştırmayla durumun bu olmadığı ortada. Hatta çok korkulan toksoplazmanın bile ev hayvanından çok dışarda yenilecek salatadan bulaşma ihtimali daha yüksek
.
aynen dumanın 1 aşısını bıle daha geçiktirmedim. Bugun yola cıkıyorum iki arada derede aşısını yaptırcam haspamın:1:.Hem onun sağlıgı hem kendi sağlıgım için.Stress topum o benım:16::16:

Püskül eşime çok düşkün,koynumda yatar.Ben onu göndersem ikimizde perişan oluruz.Ben evde onun yokluğunu düşünemiyorum.Yatak odama 1 2 ay sokmam belki,oğlumun beşiği geldi ki kediler meraklı olur derler içine girip koklamadı bile nedense.Ben onu atarsam hesabını diğer tarafta veremem.Zaten atmayı vermeyi düşünmek için açmadım bu konuyu.Kızımın aşılarıda tam.Bende ilk hamileliğimi öğrndiğinde doktorum kediden uzak dur demek yerine,çiğ köfte sosis salam yeme dedi.Anneciğimdede kedi var zaten. $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1404724350.218465.webp

Demem o ki biz 4 kişilik çok güzel bir aile olucaz.Oğlum ve kızımla..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

6 yaşında kedişim var.Milletin çocuklarına göstermediği özeni sabrı yıllardır ona gösteriyorum. Evlat neyse o da o kadar kıyametli benim için.Gözünün içine bakıyorum hasta olmasın diye.Can o can.Hiç bir evlat olacak diye diğerinden vazgeçilir mi?Evim değil 1+1, kümes kadar olsa yine sığdırırım ikisini de.Laf edenlere de gelmeyin derim.Önlemini al kardeşim.Tabii ki bebişe zarar gelsin kimse istemez,ama kazalara karşı sen dikkatli ol.Gerisini boşver.Emin ol bazen bin dosta bin akrabaya bedel oluyor o pisiciğin bir bakışı.

Benimde tekirim var 1.5 yaşında .doğum yapalı 3.5 ay oldu bi kızım dAha oldu bende çok baskı gördüm direndim atmadım çok bağlı kedim bana hep ayağımda gezer ayrılmaz.kızımında alerji gibi bi durumu olmadı çok şükür şuan hala eşim baskı yapıyor 2+1 evim neymiş anası babası kardeşi geldimi bi odadamı tıkılcakmış falan filan elalem için evimin düzenini değiştiremem deyip kestirip attım .o hayvanında canı var eve alışmış ben sokağa atsam ölür yapamaz.nasıl vicdan anlamıyorum.BUda bnm fıstığım .
hyqy3y5u.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hicbisi olnaz bnm de 5 yasinda kedim var cocuum biri gelince odasina cekilir cikmaz bile

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimde tekirim var 1.5 yaşında .doğum yapalı 3.5 ay oldu bi kızım dAha oldu bende çok baskı gördüm direndim atmadım çok bağlı kedim bana hep ayağımda gezer ayrılmaz.kızımında alerji gibi bi durumu olmadı çok şükür şuan hala eşim baskı yapıyor 2+1 evim neymiş anası babası kardeşi geldimi bi odadamı tıkılcakmış falan filan elalem için evimin düzenini değiştiremem deyip kestirip attım .o hayvanında canı var eve alışmış ben sokağa atsam ölür yapamaz.nasıl vicdan anlamıyorum.BUda bnm fıstığım .
hyqy3y5u.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

O beniyle adeta bir izzet altinmese.

kediyi tabin ki atmayacaksın. ancak evi değiştirmen şart.
bebek doğduğunda o hep yanında olacak ancak bebek uyurken, kedinin bebeğin odasına girmemesi gerekiyor. eğer aşıları tamsa kıl tüy zarar vermez ama kedinin kıskançlık yapma ihtimalini düşünmen lazım.

Back
X