• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim olucak diye,kedimi atıcakmışım !!!

Kimse karisamaz tabi ama tehlikeli bi durum. Birisinin kediyle oynarken karnina tuy kacmisti da orda yumak olmustu ameliyatla alindi diye duymustum ve kusura bakma da o kedi pisligini yapiyo sonra da gidip saga sola oturuyo hic saglikli degil yani kediyi her tuvaletinden sonra temizlemiyosunuzdur heralde:)

İki tane tüy yumak olmaz, kim bilir neler yedi de midesi o hale geldi.

O hayvan bir sürü insandan daha temiz, ayagının dokunduğu yeri bile saatlerce temizler.

Ayrıca kediler doğaları gereği temizlenmezler, onlar kendi tükürüklerindeki özel madde ile kendilerini temizlerlerler.

İki tane tüy yumak olmaz, kim bilir neler yedi de midesi o hale geldi.

O hayvan bir sürü insandan daha temiz, ayagının dokunduğu yeri bile saatlerce temizler.

Ayrıca kediler doğaları gereği temizlenmezler, onlar kendi tükürüklerindeki özel madde ile kendilerini temizlerlerler.

Sizin bebeginiz sizin kediniz siz bilirsiniz ben fikrimi soyledim

Birde sunu demeden geçemeyeceğim. .hani su karindan yumak birikme efsaneleri varya. . Hep nedense bi tanıdık yada komsu anlatir başkasının basina gelmis aman dikkat et diye.. nedense birebir kimsenin benim basima böyle bişey geldi diye anlattığını bu yaşıma kadar duymadim.. hep baskasinin basina gelmis ve o kisi kim bilinmez...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Birde sunu demeden geçemeyeceğim. .hani su karindan yumak birikme efsaneleri varya. . Hep nedense bi tanıdık yada komsu anlatir başkasının basina gelmis aman dikkat et diye.. nedense birebir kimsenin benim basima böyle bişey geldi diye anlattığını bu yaşıma kadar duymadim.. hep baskasinin basina gelmis ve o kisi kim bilinmez...

Ayrıca evdeki kedinin tüyü ağza kaçsa da bir şey olmaz çünkü aşı yapılıyor bunun için ve insanlara zarar veren tüy değil tüyün üstündeki parazitler :34: aşısı yapılan hayvanlar da da bu parazitler olmuyor :32: drlar iyi yıkanmamış yeşillikten kist olma ihtimali daha yüksek diyor zaten :ssz: konu sahibi arkadaşım eşin bişey demedikten sonra başkasına laf düşmez üzülme

Ayrıca evdeki kedinin tüyü ağza kaçsa da bir şey olmaz çünkü aşı yapılıyor bunun için ve insanlara zarar veren tüy değil tüyün üstündeki parazitler :34: aşısı yapılan hayvanlar da da bu parazitler olmuyor :32: drlar iyi yıkanmamış yeşillikten kist olma ihtimali daha yüksek diyor zaten :ssz: konu sahibi arkadaşım eşin bişey demedikten sonra başkasına laf düşmez üzülme

Evet arkadaşım ama artık insanlara anlata anlata her konuda yaza yaza bi hal olduk valla. :)

Benim kedimin eski veterineri hamileydi.evde iran kedisi vardi.ve calisti klinikte.nur topu gibide bebegi oldu.igneleri tamsa bir sorun olmaz.

Şu tüy yumağı olayınada cok gulerim.sehir efsanesi haline geldi

Kedinin,köpeğin tüyü kılı dökülüyor zararlı diyen arkadaşlar sizin saçınız başınız dökülmüyormu ? Emin olun aşıları tam yapılan hayvanın kılları bizimkilerden çok çok temiz :)

Zaten benim anlamadığım,çocukları dışarı çıkarmamak lazım o zaman.Dışarda daha çok kıl,tüy ve pislik var.Ben zaten kesimi kimseye asla vermem.Aşıları tam zaten.Sakınan gözede çöp batar :) ben oğlumla kızımı bi arada büyütücem.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İşte buradan da görülüyor ki, öyle üniversite açmakla, her sene binlerce mezun vermekle olmuyor bazı şeyler. Vizyonu geniş, bakış açısı geniş, eğitimli ama aynı zamanda kültürlü insanlara ihtiyacımız var. Bu sadece hayvanlarla ilgili değil, doğa, çiçek, böcek, doğru bebek bakımı vs vs...

Bugün bir başka konu başlığı daha vardı buna benzer, orada çok uzun yazdım, şimdi tekrar yazamayacağım. :)) Çünkü anlat anlat anlamayan anlamıyor. Benim deli olduğum nokta, evde hayvan bakmaya karşı olan yada bunu tercih etmeyenler değil. Beni asıl deli eden, kedi tüyü ciğerine kaçmış kist olmuş, kedi tüyü yutmuş midesinde yumak olmuş... gibi gerçekten doğruluktan ve bilimsel olmaktan uzak bilgiler. Yoksa isteyen evinde bakar, isteyen bahçesinde isteyen hiç bakmaz. Ama bakanlara da birşey söylerken lütfen gerçeklere dayalı şeyler söyleyin, sonra vay efendim tepki veriyorsunuz demeyin. "AŞILI HAYVANIN TÜYÜ, KAZAĞINIZIN TÜYÜNDEN FARKSIZDIR"...

başlığı yanlış okumuşum kedimi değil kendimi atacakmışım diye noluyoruz dedim bi an :)

dayın pek işgüzarmış ona ne acaba?

hamileyken annemin kedisi vardı bana da yaklaşma şöyle olur böyle olur falan dediler hatta anneme kediyi gönder birilerine var falan diye baskı yaptılar asla razı olmadım.o bir can ve onun evi orası.

aşıları tam ise,güzel bakılıyorsa,kedinin dışkısıyla falan temas etmezsen,hijyene dikkat edersen bir şey olmaz.ama bebek doğunca evin çok küçük o açıdan zor olabilir.

http://www.cevapsepeti.com/yazilar/doktor-hanim-evcil-hayvanla-bebek-ayni-evde-olur-mu/
Ayyyy kedi ve bebek aslaaa olmazz.. onlar mikropluuuu bebisi hasta ederrrr DIYENLERRRRR LUTFEN YUKARIDAKI LINKI OKUYUN.. ÇÜNKÜ BUNLARI ANLATMAKTAN BIZ HAYVANSEVERLERIN DILINDE TÜY BITTI. .

Linki boşuna paylaşmışsınız bence, malum toplum olarak okumayı sevmiyoruz. O yüzden yıl 2014 21yy. halen daha kedi tüyü kist yaptı, köpek tüyü midede toplandı hurafelerini okuyoruz buralarda. Daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor maalesef.

Az biraz modern ülkeleri örnek alsak, her evde köpek, kedi. Çocuklar adeta hayvanlarla iç içe, zaten internette hayvan-bebek vs gibi kelimelerle arama yaptırın açılan videoların hepsi yabancı. Sadece üzülüyorum, hayvan sevgisi olmadan, o hayvanın gözünde ki sevgiyi ve masumluğu görmeden, tüylerinde ki enerjiyi hissetmeden ve sadece hayvandan korkarak büyüyen çocuklara üzülüyorum.

Evet kedimi
atıcakmışım,yada dayım gelip kutusuyla benden habersiz sokağa salıcakmış.Kavga etmekten fenalıklar geldi içime.Allahtan anneciğimde de kedi varda benim arkamda.3 yaşında tekir cinsi tüyü fazla dökülmüyor,sevdirmez kendini pek hırçın değil kızım o benim,oğluşumun ablası :)
Ama bıktırdılar karışmayın artık.
Zor olabilir,evim 1+1 ama at ne demek,sahiplendir yada diyo.
Senelerdir kedi bakıyorum,ve kızımı kimseye vermicem.
Sadece hamile halimle benim moralimi bozuyolar.
Evimede gelmiyolar,çokda umrumda zaten çok üzüldüm.
Aşıları tam zaten,beşiğini aldık oğluşumun belki içine girer dedim ama bizimki önünden bile geçmiyo.Bayrama doğum var gibi gözüküyor,o zamanda beni üzücekleri kesin napıcam ben bu insanlarla?

Tuyu dokulmuyosa gonderme sakin ben gondermistim ama asiri tuy ve yaramazlik sorunumuz vardi oyun oynarken ısıtıyor du bildigin bu yuzden gonderdik ama cooook uzuldum anlatamam icim daglandi resmen
bazen secim yapmak zorunda kaliyoruz ve cok zor gercekten ama sen kararliysan kimse karisamaz gonderme .

Linki boşuna paylaşmışsınız bence, malum toplum olarak okumayı sevmiyoruz. O yüzden yıl 2014 21yy. halen daha kedi tüyü kist yaptı, köpek tüyü midede toplandı hurafelerini okuyoruz buralarda. Daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor maalesef.

Az biraz modern ülkeleri örnek alsak, her evde köpek, kedi. Çocuklar adeta hayvanlarla iç içe, zaten internette hayvan-bebek vs gibi kelimelerle arama yaptırın açılan videoların hepsi yabancı. Sadece üzülüyorum, hayvan sevgisi olmadan, o hayvanın gözünde ki sevgiyi ve masumluğu görmeden, tüylerinde ki enerjiyi hissetmeden ve sadece hayvandan korkarak büyüyen çocuklara üzülüyorum.

Kesinlikle katiliyorum sonucta sokakta ruzgarla gelen tuyleride yutabiliriz bende kedilerle biluyudumki asilari bile yoktu.
Ben oglumu asla korkutmuyorum hayvanlardan hatta gecen gun parka gittik orda bi kadin kopegiyle geldi ve butun cocuklar basina usustu benimki direk sevmeye basladi vodeoya cekiyorum hosuma gidiyor diyer anneler elleme bak korkarsin gel buraya issirir gibi tepkiler veriyorlar.

Ben 9 kopeli bir evde dunyaya gelmisim hatta kopegimiz annemle ayni zamanlarda dogum yapmis yani 8 yavru yapmis ve anne biraz yasliymis 6 yasinda falan yavrular sutten kesilmeye baslayinca yani 3 ay sonra sahiplendirilmeye baslamislar ve ben 3 yasindayken flan anne olan kopegimiz ölmus.. ben 4 yasina geldigim zamanda kurt almislardi ve ben hep icli disliydim alt alta ust uste ope koklaya birbirimizi ve ben 14 yasima geldigimde malesef oglumuz melek oldu...ve ben hayatim boyunca gripden falan hiic yatak doseklik olmadim ki grip bile olmadim dene bilir burnum hafif aksa bogazim sisse bile sabaha kalmaz hicc antibiyotik ictigimi bilmem ve cok erken yasta yurumus ve konusmusum ve resmen hayvan aşigi bir insanim her hayvani cok severim yani hayatta bocek bile oldurmem olduremem ve ben 18 yasimda oglumla tanisim daha 1 aylik degildi ve su an 7 yasinda pasam.. ve bende 5 aylik hamileyim esimi sorarsaniz cocuklugu boyunca okula gitmemekden okuldan kacmaktan okuyamamis cunku sokaktaki kopekleri yemek beklermis ve okul harcligindan beslenmesinden 1 tane birsey kendi yemezmis sabah kopeklerine pogca alir oglende okuldan kacip kasaptan tavuk ciger falan alip yedirirmis kasap bile taniyormus esimi abi sana her gun 5 lira vereyim bana cigerler tavuklar etler ver adam tamam oglum demis anlasmislar gunde 3 kilo 4 kilo hayvanlarinin yemekleri varmis ve esimin de bir rot u vardi tanistigimiz zaman oda evlenmeden melek oldu yasi vardi 9 yasinda flan kanli ishalden gitti oglumuz ve esim bitti yani o donem 7 senedir oglum hayatimizda benim bebegim bir tanem kizimda dunyaya gelince hayat daha guzel olacak yani kisacasi kedinizden asla vaz gecmeyin kimileri demiski nasil ayni tutarsin o senin cocugn o hayvan ama bence anlamalari lazim onlarda bizim cocuklarimiz o da can sen dunyaya bir can getirdin diye obur cani sokaga atarsan Allahin gucune gider bu sefer Allah korusun ikiside gider elinden sen cocuk icin o cani attin onu uzdun simdi sen uzulder adama

benim anlayamadığım şey su oldu, 1+1 evde özellikle ilk üç ay bir arada olmamaları gerekirken nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?
nasıl olurda can verdiğiniz taşıdığınız canlı ile aynı kefede olabiliyor, sert olmak sizi üzmek veya kırmak istemiyorum. hayvanların alıştığı düzenden koparılmasınada karşıyım ama söz konusu olan bir bebek sizin bebeğiniz ve ben risk alamazdım en azından bebek belli bir yaşa gelene kadar veya evimi uygun düzeni sağlayana kadar gerekli oda sayısı veya bahçeli ev olabilir ama 1 + 1 evde aldığınız risk çok büyük ve bence kesinlikle değmez.

bende önce bebeğimi düşünürdüm ... anneniz bakabilir bir süre kedinize :50::50:

Evet kedimi
atıcakmışım,yada dayım gelip kutusuyla benden habersiz sokağa salıcakmış.Kavga etmekten fenalıklar geldi içime.Allahtan anneciğimde de kedi varda benim arkamda.3 yaşında tekir cinsi tüyü fazla dökülmüyor,sevdirmez kendini pek hırçın değil kızım o benim,oğluşumun ablası :)
Ama bıktırdılar karışmayın artık.
Zor olabilir,evim 1+1 ama at ne demek,sahiplendir yada diyo.
Senelerdir kedi bakıyorum,ve kızımı kimseye vermicem.
Sadece hamile halimle benim moralimi bozuyolar.
Evimede gelmiyolar,çokda umrumda zaten çok üzüldüm.
Aşıları tam zaten,beşiğini aldık oğluşumun belki içine girer dedim ama bizimki önünden bile geçmiyo.Bayrama doğum var gibi gözüküyor,o zamanda beni üzücekleri kesin napıcam ben bu insanlarla?

Aferrin canım sana. Alnından öpüyorum seni:46::46::46::46::46:. tabiki atılmaz,atılamaz.Ne öyle ya oyuncak kedimi bu. O da can. At diyenlerde caninin önde gideni.Yazılar makaleler falan var onları okut. Benimde 8 yıldır evimde gözüm gibi baktıgım kedim var.Atarmıyım aslaa....Hırçın değil,kendi dünyasında.

Benım kadın doğum doktoruma kedim var deyınce aaa ne guzel ya dedi. Ama yinede testi yaptırdı toksoplazma.Kedime nasıl baktığımıda bilir. Dudunun(kedim)ayrı odası var.Canı sıkılınca odasına gider,kapıyıda arkadan çarpar:16:.Nasıl atarım ilk gözağrımı:23::23:Ölene kadar benimle.Karnımda ki evlatsa o da evlat benım için. En ufak farkı yok:16::16:.
Sevmeyen bilemez,ben seni cok iyi anlıyorum.Eşinde destek oluyorsa tabir-i caizse ÇIKTIR ET milleti:34::34:

Ben de başlığı farklı okudum,ne oluyoruz derken konuyu okuyunca anladım :)

Gerekli önlemleri alınca bir şey olmaz.Kedinin aşılarını ihmal etmiyorsunuzdur zaten.
Ama kist hidatik diye bir şey gerçekten var.Bu sebeple çocukluğu kabus gibi geçen birini tanıyorum.Ameliyat olana kadar top oynaması bile yasaktı.Kistin patlayıp zehirleme riski vardı,sebebi de çok yakınının kedisiydi.
Daha önce evine köpek alıp bakamayan bir tanıdığımızın köpeğini sahiplendirdik.Köpek yavruydu ve bize de getirirlerdi,aşıları tamam diye düşünürdük.Yeni sahibine vermek için aşı kartını isteyince,ortada kart filan olmadığı anlaşıldı.
Demem o ki kimsenin bakımına güvenmeyin,kendi bakımınızı asla ihmal etmeyin.

Back
X