Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebegim oturamiyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Delibilearasiralafanlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
616
288
53
6 aylik bebegim var oturamiyor ve kv hala yere basamiyor bu cocuk diyor. Basarken dalgalaniyor bacaklari vucududa oyle . One dogru yikiliyor oturdugunda. Kafasini bile heycanlaninca sallandiriyor sanki bas kontrolunde de sikinti var gibi.Bu durum beni endiselendiriyor. Ben mi abartiyorum ne yapmaliyim

Benim bebeğimde 6 ay 20 günlük aynı şekilde oturamiyor yıkılıyor ve bacakları titriyor basınca heyecanlanip gülerken kafası hala titrer tam sağlam tutamaz ama bunlar normal hemde çok normal daha çok küçükler bu kadar endiselenmenizi gerektirecek bi durum yok ki daha yeni destekli oturma dönemleri zaten ki uzun sürede oturtmayin

Benim bebeğimde 6 ay 20 günlük aynı şekilde oturamiyor yıkılıyor ve bacakları titriyor basınca heyecanlanip gülerken kafası hala titrer tam sağlam tutamaz ama bunlar normal hemde çok normal daha çok küçükler bu kadar endiselenmenizi gerektirecek bi durum yok ki daha yeni destekli oturma dönemleri zaten ki uzun sürede oturtmayin

Icim ferahladi sahiden,buyuklerimiz abartiyor sanirim .

Ayy benim kv de aynı aynen onlar abartıyor bebeğim yeni yeni basmaya başladı ayaklarını geçen gün bana sana demedim ama bu çocuk basamayacak diye çok korktum diyor sadece güldüm geçtim sizde gülüp geçin[/QUOTE

Oylr yapiyorum cevap bile vermiyorum.Soylr yap boyle yap pirinc unu ver yemeklerine tuz at diyor delirmis

Tabiki abartiyorsun.bebekler alti aydan itibaren oturma uygulamalarina gecerler onlar icin donum noktasi.oturuversin hemencik diye bekleyip acele etmeyin.her bebegin oturma ayakta durma adim atma yurume asamalari ve hizi farklidir.ben alti aylik olunca arkasina onune yanlarina minder yastik koyardim onlemimi alirdim.arkaya dogru biraz meyilli yaslardim one gelip dusmesin diye.ileride bagimsiz olarak oturdugu zamanlarda etrafina yastik minder koyun cunku kafa ustu takk diye dusebiliyorlar.dikkat etmekte fayda var.

Sağına soluna önüne arkasına yastık koyarsın o aylarda zaten.
Düzgün oturamaması normal geldi bana da.

Ama keşke dememek için bi dra götürebilirsin.

Bir çocuğum 4 aylıktı oturuyordu zorla yatıroyordum doktor erken kemiklerine baskı yapar oturmasına izin verme dedi zorla yatırıyordum diğeri 9 aylıktı yeni oturmaya başlamıştı ikisinde çok şükür sağlıklı yinede şüphen varsa bir doktora sor

Elbette bu gayet normaldir. Benim kizim 10 aylik ve daha yeni yeni bagimsiz, desteksiz oturabiliyor. Unutma ki, oturmak, yüremek gibi seyler cok zordur bir bebek icin ve bir dönüm noktasidir. Önemli olan bu dönüm noktanin erken gelmesi degil, dogru ve dogal bir sekilde olmasidir.

Örnegin bir cocugun erken yürümesi marifet değildir. Tüm ömrümüz boyunca yürümemiz gerekiyor ve ilk adimlar dogru atilmali ki, ilerde bel agrisi, bel fitiga yol açmasin diye.

Bu nedenden dolayi ilerdede çocugu asla yürüteçin içine koyma. Onun ile sağlam bir şekilde ayaklari yere vurmaz ve hali ile çok yalniş bir şekilde yürümeyi ögrenir. Bu arada sadece dişarda ayakkabi giydir. Evde patik bile giydirme, yalnayak ayaklari daha sağlam basar ve iyi bir şekilde yürümeyi ögrenir.

Sen evladin ile eğlenmeye bak canim, bu zamanlarin tadini çikar, zaman çok çabuk gidiyor.

Büyüklere kalsa 1 aylik konuşup 2 aylıkken yürüyecek zavallı çocuklar.
Benim kızım da 6 aylık ve aynı durumda, destekli oturmayı deniyoruz hooop yıkılıveriyor. Acele etmeyin daha minnacıklar.
Daha basamıyor, daha yürümedi mi gibi cümlelere "Bizimki direk uçacak." diyince bir daha sormuyorlar. Tecrübeyle sabittir:anne:

6 aylik bebegim var oturamiyor ve kv hala yere basamiyor bu cocuk diyor. Basarken dalgalaniyor bacaklari vucududa oyle . One dogru yikiliyor oturdugunda. Kafasini bile heycanlaninca sallandiriyor sanki bas kontrolunde de sikinti var gibi.Bu durum beni endiselendiriyor. Ben mi abartiyorum ne yapmaliyim

Bebeğinizden çok şey beklemeyin. 6 aylık bebek yeni yeni oturmayı öğrenir, bacaklarının üzerine de bastırılmaması iyi olur. Eşim pediatri (fizyoterapist) çalışıyor, riskli bebeklerle işi hep, yani 0-2 yaş arası. Benim oğlum da 6 ay 8 günlük, hiç ayaklarının üzerine bastırmam. Oturduğunda hala destekli oturur (yeni yeni kısa süreli bağımsız oturabiliyor). Çok heyecanlandığında kafasını tutmada zorlanır. Normal bunlar hep. Minicik bebek daha o :) o yüzden boşuna endişe etmeyin, bebeğinizden de çok şey beklemeyin.

ayrıca kayınvalidelere de bakmamak lazım. Benimkine kalırsa oğlum doğduğundan beri su içiyor, 3 aylıkken eline ekmek almış, 6 aydan çook daha önce ek gıdaya başlamış olurdu! Kadın bebeğim iki günlükken zorla su verdi, neymiş sarılığı varmışmış da o yüzden gözlerini açamıyormuş. Doktorlar ne anlarmış da onlar boşuna okumuş da bir b*ktan anlamıyorlarmış da mış mış mış. Genel anestezi ile sezaryen oldum ben, doğumdan bir gün sonra hala anestezi etkisindeydim. E ben böyleysem, bebeğim napsın? Minnacık bedeni nasıl dayansın? Marifet gibi de anlatır, eşime iki haftalıkken mandalina mı portakal suyu mı ne vermiş de gaz yapmışmış falan fistan. Yani özetle çok az bilgili kaynana var, ona da ben daha rastlamadım. :)

Kaynananız iyi mi? Hayır neyin kafası bu? 6 aylık bebek yeni yeni oturmaya başlar o da desteklerle falan.. ayrıca 6 aylık çocuk sabit dik nasıl durabilir ki? Tıkayın kulaklarınızı kendinize de efham yapmayın. Bilmiş bilmiş atıp tutsun öyle. Bi de internet elinizin altında 6 aylık bebek gelişimi ya da yapabileceği şeyler yazarsanız genel şeyler dökülür.

Bu arada her çocuk farklıdır hepsi aynı zamanda aynı şeyleri yapacak diye bi kaide yok.. içiniz rahat olsun.

Bana da ebe demişti oturması lazım diye benimkide inat ne zaman oturtmaya kalksam yatar pozisyon alıp sürünüyor. Bende kendi haline bıraktım 8 aylıkken arkamı bir döndüm oturuyor. Zamanı gelince her şeyi çok güzel yapıyorlar çok endişelenirseniz doktora götürün.

Dert etme her bebek farklı oğlum 8 aylıkken oturdu 16 aylıkken yürümeden ve hiç emeklemeden koşmaya başladı İnan hepimiz gülüyorduk şimdi ise uyumak istemeden sadece koşuyor yürümeyi sevmiyor falan değişik bir kişi kendisi KuZum benim

Back
X