Bebeğim sabahları kıvranıyor

Benim kızımda 66 günlük yaklaşık 1 aydır sabahları 6-7 arası hiç şaşmıyor ıkınıyor kıvrım kıvrım kakasını yapmaya çalıştığını fark ettiğimden beri o kıveanmaya başlayınca gaz masajı yapıyorum, yüzüstü yatırıp başında bekliyorum yüz üstü yattığında sancısı azalıyor rahatlıyor sonra kakasını yapıyor geçiyor bazen bu bizimde 10-11 i buluyor. Benim bebeğim kolik akşam 9-11 ağlamalarımız sabah 7 sancımız hiç şaşmıyor. Hergün rezenede içiyorum ama nafile. 3 Aydan sonra düzelecek diyor doktor inşallah 🤦‍♀️
Ek gıda da kaka düzene giriyor sut kabızlığı yaygın bir durum çünkü anne sütü emiliyot ve posali bir yiyecekte değil sonucta

Benim kızımda 66 günlük yaklaşık 1 aydır sabahları 6-7 arası hiç şaşmıyor ıkınıyor kıvrım kıvrım kakasını yapmaya çalıştığını fark ettiğimden beri o kıveanmaya başlayınca gaz masajı yapıyorum, yüzüstü yatırıp başında bekliyorum yüz üstü yattığında sancısı azalıyor rahatlıyor sonra kakasını yapıyor geçiyor bazen bu bizimde 10-11 i buluyor. Benim bebeğim kolik akşam 9-11 ağlamalarımız sabah 7 sancımız hiç şaşmıyor. Hergün rezenede içiyorum ama nafile. 3 Aydan sonra düzelecek diyor doktor inşallah 🤦‍♀️
Bizimki de kıvranıyor çok fazla
Biz 3 aylığa bir hafta kaldık :) ben de merakla bekliyorum
Bizimki yüz üzeri yatmayı sadece uykuda seviyor
Gün içinde yatırınca sinirleniyor
Ben de içiyorum rezene dikkat de ediyorum ama oluyor

Ben de kolik sanırdim gece ağlamalarını
Özellikle akşam 7 gbi başlardı sonra anladım ki uykusu geliyormuş
Daha erken uyutmayı denedin mi ?

Kızlar size tavsiyem, küçük bebeğinize tuvalet iletişimini deneyin. Gaz sorunu ortadan kalkacak. Başta direnebilir ama gün içinde birkaç kere deneyin, bezini her çıkardığımda oturtuyorum ben kızımı (9 aylık). Yaklaşık 2 aydır kakayı tuvalete yapıyor, 10 gündür de her oturttuğumda az da olsa çiş yapıyor. Benimki büyük olduğu için direk oturtabiliyorum ama daha küçükleri elinizle diz altından tutarak çişş diye teşvik edebilirsiniz.

Komple ov o sis olan yerleri hic endişelenmektedir bu fizyolojik bir durum zamanla gecicek sen sakin oldukça oda rahatlatacak kulağına fısıldar sakinlestir onu karnını o varken

Sakinim ben çünkü elden gelen birsey olmuyor maalesef
Panik ya da sinirli bir yapım yok
Konuşarak gezdirerek sakinleştiriyorum.
Teşekkür ederim .

Benim oğlum da öyleydi o civarlarda, araştırmıştım. Kakasını yapmaya çalışıyormuş ama poposunu kapatıyormuş yanlışlıkla. Öğrenene kdr 25-30 gün sürüyor yazıyordu. Gerçekten öyle oldu. Geçti sonra.

Kabızlık Yok sadece sabah kaka yapmakta zorlanıyor. Adaçayı yağını deneyeceğim yarın inşallah çözüm olur :KK43:

Bana doktorumuz söylemişti iki ayrı doktirda önerdi surun ama çok değil iki damla kadar dedi gün içinde de bebe yağıyla cildi nemlendirin hm ovmus olursun BN 3 cocukta da fayda gördüm inşallah ise yarar

Sakinim ben çünkü elden gelen birsey olmuyor maalesef
Panik ya da sinirli bir yapım yok
Konuşarak gezdirerek sakinleştiriyorum.
Teşekkür ederim .
Ek olarak şarkılar söyleyin ve sürekli gülümseyin. Bebeğin mizacına etkisi oluyor resmen.. Kızım doğduğundan beri yüzüne hep tebessümle bakıyorum. Çok güleç bir çocuk oldu, beni görünce gecenin karanlığında bile sırıtıyor emmeye kalktığında :KK68:

Ek olarak şarkılar söyleyin ve sürekli gülümseyin. Bebeğin mizacına etkisi oluyor resmen.. Kızım doğduğundan beri yüzüne hep tebessümle bakıyorum. Çok güleç bir çocuk oldu, beni görünce gecenin karanlığında bile sırıtıyor emmeye kalktığında :KK68:
Evet gülüyorum hep
Çok konuşuyorum onunla
Hikayeler anlatıyorum
Evi gezdiriyorum
Herseyi tanıtıyorum
Şarkı da söylüyorum
Benimki de bana çok gülüyor
Gülüşleri dünyaya bedel zaten
Allah hiçbir yavruyu ağlatmasın 🙏

Bizimki de kıvranıyor çok fazla
Biz 3 aylığa bir hafta kaldık :) ben de merakla bekliyorum
Bizimki yüz üzeri yatmayı sadece uykuda seviyor
Gün içinde yatırınca sinirleniyor
Ben de içiyorum rezene dikkat de ediyorum ama oluyor

Ben de kolik sanırdim gece ağlamalarını
Özellikle akşam 7 gbi başlardı sonra anladım ki uykusu geliyormuş
Daha erken uyutmayı denedin mi ?
Denemediğim bişey kalmadı her saati denedim yatmadan banyoyu denedim ama olmadı doktorumuz bir probiyotik verdi düzene giriyor gibi rahat gaz çıkarmaya başladı gece ağlamaları azaldı hafifledi 1 haftadır ilaç işe yaradı sanırımda sabahları ıkınmaları düzelmedi.
Sanırım kolik uykuya geçememeyle birlikte bağırsak spazmının birleşimiymiş doktorumuz öyle söyledi benimde uykuya gerçekten zor geçen bi bebeğim var yanınada gaz sancısı eklenince 🤦‍♀️
Ama bu sabah ıkınmaları kaka yapmayı öğrendiklerinde bitecekmiş. Çok zormuş çocuk büyütmek yahuuu.

Ne kadar sürdü
Neden oluyormus ?

gaz sancisi kolik dediler ama öyle agladigi olmuyodu kivranip duruyordu yavrum.
6 ayina kadar sürmüstü bol masaj yaptim uykusunda. bacaklarini karnina bastirdim. bide doktorum bebeklerin hangi yöne ikinmasi gerektigini bilmediginden böyle oluyor dedi bana popo deligine masaj yapmami söyledi sonra ates ölcerin ucunu yaglayip cok az ucunu sokmami söyledi. cok ise yariyordu gözlügüme kadar kaka oluyordum ama cok rahat ediyordu.

ama dikkat buna karsi olanlarda var. cocuk ilerde kendi yapmayi ögrenmez filan diyorlar ama o an cagresizlikten yaptim isimede yaradi

Ada çayı yani acı elma yağı denilen şeyi kullanmayın tehlikeli bebekler için araştırabilirsiniz. Bacaklarını hareket ettirmek çok iyi geliyor.
Şimdi araştırdım ama yanlış kullanımdan kaynaklı zararlıymış. Kullanmayı bilmeyenler bebeğin yanlış kullanımla ağzına damlattıkları için zarar vermiş. Bir vakada 5-6 damla sürdüğü için sanırım adaçayı yağını 1 damla ayak tabanına sürmek gerekiyor.

Denemediğim bişey kalmadı her saati denedim yatmadan banyoyu denedim ama olmadı doktorumuz bir probiyotik verdi düzene giriyor gibi rahat gaz çıkarmaya başladı gece ağlamaları azaldı hafifledi 1 haftadır ilaç işe yaradı sanırımda sabahları ıkınmaları düzelmedi.
Sanırım kolik uykuya geçememeyle birlikte bağırsak spazmının birleşimiymiş doktorumuz öyle söyledi benimde uykuya gerçekten zor geçen bi bebeğim var yanınada gaz sancısı eklenince 🤦‍♀️
Ama bu sabah ıkınmaları kaka yapmayı öğrendiklerinde bitecekmiş. Çok zormuş çocuk büyütmek yahuuu.
Evet zormuş gerçekten
Ağrımayan bir santim yerim yok vücudumda :(
Ama annelik çok güzel
👍

gaz sancisi kolik dediler ama öyle agladigi olmuyodu kivranip duruyordu yavrum.
6 ayina kadar sürmüstü bol masaj yaptim uykusunda. bacaklarini karnina bastirdim. bide doktorum bebeklerin hangi yöne ikinmasi gerektigini bilmediginden böyle oluyor dedi bana popo deligine masaj yapmami söyledi sonra ates ölcerin ucunu yaglayip cok az ucunu sokmami söyledi. cok ise yariyordu gözlügüme kadar kaka oluyordum ama cok rahat ediyordu.

ama dikkat buna karsi olanlarda var. cocuk ilerde kendi yapmayi ögrenmez filan diyorlar ama o an cagresizlikten yaptim isimede yaradi

Benimki de ağlamıyor
Sadece ıkınarak kıvranıyor :(

Eklentiler

• Screenshot_2019-08-17-23-51-59-465_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2019-08-17-23-51-59-465_com.instagram.android.webp
    33 KB · Görüntüleme: 41
Back
X