Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba kızlar.bebeğim 45 günlük oldu.1 haftadır emmek istemiyor.zoraki aldırmaya çalışıyorum ağlıyor.neyse çabalarımdan sonra sadece sağ göğsümü emzirebildim.sol tarafı almıyor bile.ağzına almadan ağlamaya başlıyor.pamukçuk oluşmuş ağzında.ama hep vardı.ne yapmalıyım.ayrıca sma mama da veriyordum başından beri günde 1 defa filan.ama artık daha sık verir oldum
Üçü bir arada AŞK..
Kayıtlı Üye
Mutlaka su ver bebeğine canim ben mama vermedigim halde su veriyorum oglumda atlattı bu durumu pes etme emzir öteki memendende emdirmeye çalış
Bu bir dönem bebekler için pes edip biberon verirsen seni bırakır
Sütün yeterlimi
Sütüm yetersiz diye düşünüp sadece 1 öğünde mama veriyordum.ama geçenlerde 1 hafta mama vermedim.sutum yetiyordu.kakası filan gayet iyiydi.bazen hiç almıyor.o kadar ağlıyor ki mecbur mama veriyorum.bugün sabahtan bu yana 4 kez mama verdim.sağdığım sütümü de veriyorum.biberonu da ağzında geveliyor ama ağlamıyor .göğsümü verince daha çekmeden ağlamaya başlıyor
Daha çok küçük doktora danışmadan memeyi kesp mamaya alıştırma.benım 7aylık kızım var dogdugunda yogun bakımda kaldı hıc emmeden yogn bkma aldılar ve mamaya baslattılar cok uzuldum memeyı tanımadı ılk bıberon aldı artk emmez dıye hstnden cıktı bıberonu bdha agzna almadı mamayıda kestm hep emzırdm sureklı aldı ve alıstı 6aya kdr sdce emdı hıc bı ek mama vermedm.bnm kızımda da pamukcuk oldu doktoru agız temızlemek ıcın bı damla verdı onu kullanmadım asıtlı bıseymıs yakıyomus.karbonatla temızle dedı su evdekı karbonattan yarım cay bardgı suya karıstr bır cay kasıgı gazlı bez dola elıne dılıne yanaklarına sürt kabarp atıyo bazen mızıklanabılr yanlz soyle bı durum da var bnm bı akrabam cock doktrnn yannda clsyo byle pamukcuk olup ılerlerse ve temızlenmezse acıdan emmeyı bırakır sonrada o yer yaptıgı ıcın kazırız ve kanar burya cok gelen var oyle su ver her emzırmeden once temzle dmstı yaptım ve kısa surede gectı bdha da olmdı sukur
Belki de hiç almıcaktr bazı bebeklerde öyle oluyo ınsllh alır cnm
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
su verme anne sütünden zaten suyu alıyor sureklı emzırmeye çalıs nınnı soyle memeye alırken aglıyor dıye mamayı daha sık verme sakın pes etme agzınıda arkadas yazmıs zaten karbonatla temızle
Üçü bir arada AŞK..
Kayıtlı Üye
Suyunu ver canim devamlı temizleyemezsin karbonatla benim bütün danistigim doktor ve hemşireler su verin diyor üstelik bebeğin mama içiyor
Ağzı acıyor belki ondan enmiyor
Devamlı temızlemesıne gerek yok zaten gunde bı kere bıle yapsan yeterlı bıkac gun ıcın buda bıkac gunde gecıyo zaten emınce yada mama verınce agzında tortusu kalıyo o yuzdn oluyo arada bı su ıcırmek gerek bıkac cay kasıgıda olsa en azından o kalan dıldekı seylerı goturur karbonat cok kullanılan bsy zararlı flanda degl ıkı uc gune gcyr denedgm ıcın sylyrm yapmamıs olsam onermem zaten...
Karbonatla denedim 2 gündür.arkasından saf su ile sildim.şimdide saf su verdim.umarım geçer en kısa zamanda.ama sabah yine emmedi.gece emdi az da olsa.ninniler şarkılar söylüyorum fayda etmiyor.bazende kendiliğinden alıveriyor.yaa kızlar çok zor bir süreçmiş yaa.mama verirken içim acıyor ya.
Üzülme cnm almazsa yapcak bısey yok mama vermek zorunda olan bır suru ınsan var.umarım düzelr bebeğn sabret bıraz dha zor gercekten bzmkıde dıs cıkarıyo her donemlerı zor
Kızlar gündüz emmiyor hala.bugünde karbonatla temizledim.bir tane damla tavsiye etti kuzenim.antibiyotik.kullanmak istemedim.ama kuzenim diyor ki bu bakteri karşıtı bir şey.mama vermektense bunu ver pamukçuk geçsin emmeye devam etsin diyor.vermedim daha.adı bile korkutuyor.napsam bilemedimsu da veriyorum karbonatla da siliyorum.bir de kızlar sut olması için devamlı bir şeyler mi yemek lazım yaa.hemen sut yapan bir şey yok muuu
Canm ben sana yasadıgım olayı anlatmıstm bebegm dgrdktan snra dırek yogun bakıma alndı hıc emmeden mamaya baslandı bır hafta mama ıctı bnde sut olmaz dye dsnmstm eczaneden humana stıll tea dıye bsy aldm kusburnu cayı gıbı 25tl sutum geldı mamayı kestım emdı ıse yarıyo o .o damldan doktor banada verdı ama esım dedıkı doktor bana da vermstı bundan onceden bu buyuklerede kullanıyo asıtlı temızlıyo ama yakıyo dedı korktm kullanmdm bnde dryo oyle evde recetede de yanma yapablr yazıyodu zaten blmyrmkı sna kalms bsy dyemeyz karbonat temızlemedımı hc bnmknı hmen gcrmstı
Cnm humana still içiyorum.başka bir tane daha çay aldım.ulker maltana içiyorum.mamipower içiyorum.hoşaf içiyorum.sut içiyorum.kuruyemiş yiyorum.hurma yiyorum.ama bunları her gün yemek olmuyor.sutum var yok değil ama bebişime az geliyor sanırım.ilacı kullanmadım ben.sulandırılıp yapılan bir damla.karbonat kullandım kaç kere ilerlemiyor ama geçmedi de daha.göğüs pompası aldım bugün gelicek emmediği zamanlarda sağıp vericem.