Bebeğim sağ elini fazla kullanmıyor :(

btloz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2015
54
11
38
Merhaba kızlar;
1.5 aylık oğlum var. Bu sıralar cevresini keşfetmek için parmaklarını emiyor. Yalnız bunu yaparken sadece sol elini ağzına götürüp parmaklarını emiyor

Aynı şekilde sağ eline destek uygulayip ağzına götürmesini sağlıyorum ancak ağzında tutamıyor. Hatta sağ elini götürünce hemen sol elini de yanına getiriyor.

Sağ elini yumruk yapıyor ve götürülen nesneyi tutuyor..

Sizce neden sağ elini ağzına götürmüyor da sadece sol elini kullanıyor?

Canım benim de kızım başlarda aynıydı hatta sağ elini hiç kullanmadığı için bu solak olacak, sağ elinde bi sorun mu var acaba diyorduk ama biraz daha büyüyünce gördük ki hiç bir şeyi yokmuş. Ama sen annesisin yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünüyorsan bi doktora danış bence

Azıcık içim rahatladı çok teşekkür ederim :)
Birde şuan solak mı?

doktora göründünüz mü ?

Hayır kontrolü pazartesi. Ama ben bu durumu kafaya çok. Taktım

E çocuk solak olacak. Ne var bunda? Zorlayarak sağ el kullanmasını neden istiyorsunuz ki?

Normal de iki elinde kullanması gerekiyor. El tercihi 1 yaşından sonra başlıyor. O nedenle tedirgin oluyorum

konuyu görünce şaşırdım
sadece solak olacak ne kadar panik yapıyorsunuz:)

Ben bacağı farketmedim bu 1-2 gün takip edeyim bacakları. Kaç aylık bebeginiz nasıl farkettiniz durumu dr lar niye boyle oldugu konusunda birsey dediler mi?
Ben farkediyordm ama benim dışımda kimse farketmiyordu benim pinpirikten yaptığumı düşündüler devamlı dr götürüyordum zaten solak ta olabilir dediler daha sonra ay geçtikçe daha çok belirginleşti daha az kullanıyor hep sol elle desteksiz oturma yok dr geç olablir dedi zaten siZde nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…