bebeğim sağlıklı olsun :(

Benimde ikili testteki hormon degeri yüksek risk çıkmıştı ölüp ölüp dirildim o dönem genetik testi yaptırdım iyi cıktı neyseki. Ayrıntılı ultrasonda boyle parlamalar çıkabiliyor. Doktorunuz endişe etmemenizi düzeleceğini söylemiş rahat olun.

Parlama ile aynı şey mi bilemem benim bebegimde de detaylı ultrasonda kalpte ekojen fokus var dediler fetal eko yapdi normal dendi. Ee yok mu dedim fokus mudur nedir var ama sorun olduğu anlamına gelmez her sey yolunda dogumdan sonra tekrar bakılır dediler interneti açtım abooo down sendromu belirtisi. Her gittiğimde sordum evet hala orda dedi dr sonra daha bu sekilde olup down sendromu olana rastlamadım yaşın genç endişe etme dedi ben de peşini bıraktım.

Böbrek genişlemesi benim kızımda da olmuştu doğumdan sonra ayrıntılı ultrason ile baktılar normale donmustu

Hanımlar merhaba. Umarım iyisinizdir.

Dün detaylı ultrasona girdim ve bebeğimin sol kalp kapakçığında parlama ve yine sol böbreğinde 3 mm genişleme görüldü. Daha önce ki gebeliklerinde başına böyle bir şey gelen var mı ? 2 doktorda endişelenecek bir şey yok, doğumdan sonra hatta doğumdan önce bile bunların düzelebileceğini söyledi ama internette yazılanlar beni çok korkuttu. Down sendromu riski artıyormuş bu durumda. 2 li test sonucum iyi çıkmıştı ama moralim çok bozuk. Lütfen bebeğim sağlıklı olsun :KK43:
Benimde ultrasonda bebegimin kalbinde parlama vardi,banada ayni sekilde korkulacak birsey yok cogu bebekte gorulur bu onemli birsey degil demislerdi
Cok sukur saglikli dogdu hic bir sikintisi sorunuda yok bosuna kendinizi korkutmayin bence

Dün detaylı ultrasona girdim ve bebeğimin sol kalp kapakçığında parlama ve yine sol böbreğinde 3 mm genişleme görüldü. Daha önce ki gebeliklerinde başına böyle bir şey gelen var mı ? 2 doktorda endişelenecek bir şey yok, doğumdan sonra hatta doğumdan önce bile bunların düzelebileceğini söyledi ama internette yazılanlar beni çok korkuttu. Down sendromu riski artıyormuş bu durumda. 2 li test sonucum iyi çıkmıştı ama moralim çok bozuk. Lütfen bebeğim sağlıklı olsun :KK43:
Başımıza gelen bir olayı anlatmak istedim canım konunu okuyunca.
Yengem hamileyken fakülteye kontrole gittiğinde bebeğin sol kolu ile sağ bacağının gelişmediğini ve down semdromlu oldugunu söyleyip o an hemen almak istedi doktor. Yengem buna müsade etmediği halde zorladılar ama yengem hastaneden cıktı ve aldırmadı. Çok zorlu süreçler yaşadılar korkular vs. Başka doktora gitti ve öyle bir şeyin olmadığını bebeğinin gayet sağlıklı olduğunu öğrendi. Ve şuan 1nci sınıf öğrencisi cok akıllı sağlıklı bir prensesimiz kendisi. Yengemin tek düşündüğü şey eğer öyleyse bile bana Rabbimin hediyesi diyerek asla aldırmayı düşünmedi. Hep dua etti. Bu hayatta başımıza ne gelirse gelsin Allah ı düşünmeliyiz ve hep dua etmeliyiz. Rabbim bizim için en uygununu düşünüyor çok şükür. Sakin üzülme şükret ve dua et. Herşeyin çok güzel ve bebeğinizin sağlıklı olması için dua edeceğim. Umarım sağ sağlim sağlıklı alırsınız evladinizi kucağınıza.

Kalpte parlama benim bebektede görüldü doktor problem olmaz düzelir dedi sağlıkla doğdu bebeğim.
Böbrek genişlemesi kardeşimin bebeğinde görüldü , doktor sorun olmaz dedi , doğdu şükür problem yok.
Doktorunuz bişey olmaz demiş , bizimkilerde aynı şeyi söylediler.
Rahat olsun içiniz.
İnternrte bakarsanız ben şu an ölmüştüm :KK49:

Merhabalar, benim oğlumda da detaylı ultrasonda kalpte parlama çıkmıştı doktprum ikili test sonucun iyi o yüzden önemsemiyorum bu gayet normal dedi. İkili test kötü çıksaydı önemli olurdu dedi. İstersen detaylı test yaptıralım ama ben kesinlikle önermiyorum deyince yaptırmadık sonraki kontrollerde geçti zaten. Ayrıca oğlumda sol böbrekte 3.5 cm genişleme vardı erkek çocuklarında çok normal dedi. Cinsel organları gelişiyor çünkü dedi. Velhasıl bir paşa annesi oldum, gayet de sağlıklı d0nyaya geldi ha zaten sonraki kontrollerde problem zamanla geçiyor :)

Öncelikle hayırlı olsun anneliginiz soz konusu bir annenin bebegiyse hassasiyet göstermeniz normal ama endişe duymanız uzulmenizde bebişe yansır doktorunuz sorun olmaz demiş ama madem yine de endişe duyuyorsanız burdan alacağınız cevaplar da tatmin edeceğini sanmıyorum başka bir doktora yeniden bir ultrasonla muayene olun durumu bir de başka hekimin değerlendirmesini isteyin. Inşallah sağlıklı alırsınız bebeğinizi kucaginiza

Başımıza gelen bir olayı anlatmak istedim canım konunu okuyunca.
Yengem hamileyken fakülteye kontrole gittiğinde bebeğin sol kolu ile sağ bacağının gelişmediğini ve down semdromlu oldugunu söyleyip o an hemen almak istedi doktor. Yengem buna müsade etmediği halde zorladılar ama yengem hastaneden cıktı ve aldırmadı. Çok zorlu süreçler yaşadılar korkular vs. Başka doktora gitti ve öyle bir şeyin olmadığını bebeğinin gayet sağlıklı olduğunu öğrendi. Ve şuan 1nci sınıf öğrencisi cok akıllı sağlıklı bir prensesimiz kendisi. Yengemin tek düşündüğü şey eğer öyleyse bile bana Rabbimin hediyesi diyerek asla aldırmayı düşünmedi. Hep dua etti. Bu hayatta başımıza ne gelirse gelsin Allah ı düşünmeliyiz ve hep dua etmeliyiz. Rabbim bizim için en uygununu düşünüyor çok şükür. Sakin üzülme şükret ve dua et. Herşeyin çok güzel ve bebeğinizin sağlıklı olması için dua edeceğim. Umarım sağ sağlim sağlıklı alırsınız evladinizi kucağınıza.
Amin İnşAllah. Allah razı olsun

canım sakin ol öncelikle bu bebeğe daha çok zarar verir... doktorlar endişelenecek bir durum olsa zaten soylerler sakin ol ve kafana takamamaya çalış bılıyorum zor ama ınternetten okuma gerçekten ınsanı evhamlandırır... az kaldı sabret herşey guzel olacak kolay doğumlar diliyorum...

Back
X