• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dörtlü Tarama Testi Sonuçları Hakkında

sametsaniyeduru

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2025
5
1
1
27
Merhabalar. Bugün itibarıyla 17 haftalık gebeyim
2'li tara testimde bebeğimin burun kemiğinin oluştuğu ve ense kalınlığının 0,8 mm olduğunu söyledi doktor.
down sendromu riskinin 1/50.000 olduğu sonuç raporunda yazıyor.
geçen kontrole gittiğimde 4'lü tarama testi yapılde ve bugün sonuçlandı.
Down sendromu riskinin 1/122 olduğu yazıyor. doktor riskli olduğunu söyledi. Çok üzgünüm.
Acaba sizlerinde başına böyle bi şey geldi mi?
okuduğuma göre 4'lü tarama testleri çok yanıltıcı oluyormuş ancak içime bir kurt düştü.
Ankara'da yaşıyorum ve 2 gün sonra Genoks şirketine Fetal DNA testi vereceğim.
Sizler de böyle bi şey yaşadınız mı? doktorunuzun yorumu nedir?

Merhaba süreciniz hakkında bilgi verir misiniz benimde bugün 4 lü 1:104 olarak geldi çok endişeliyim. 2 li testimiz düşük gelmişti her şey normaldi

Merhaba, 2 ‘li tarama testi sonucum gayet güzeldi risk çok düşüktü daha sonra doktorumun önerisiyle 4’lü tarama testi yaptırdım aynı hastanede ve down sendeomu (trizomi 21) riski 1/122 geldi çok endişelendik internette araştırmadığımız forum sitesi okumadığımız makale kalmadı desem yeridir. Tabii soluğumuzu direkt doktorda aldık ertesi gün. Doktorumun söylemleri içimi rahatlatmadı bize nipt (fetal dna testi) önerdi. Özel bir hastanede doğum paketi almıştık eşim özel hastane olduğu için bizi bilerek nipt testine yönlendirdiklerini düşünüyordu doktorların nipt testi için prim aldıklarını düşünüyordu. Ama yine de içim hiç rahat etmedi ilk mesai gününde fetal dna testi yaptırdık sonuç tam 4. İş gününde çıktı gelen sonuç tertemizdi herhangi bir hastalık görünmüyordu.
Okuduğumuz diğer yorumlar ve kendi yaşadıklarımızı da düşününce gerçekten 4lü tarama testinin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Eğer ki durumunuz el veriyorsa nipt testi yaptırın. Durumunuz yoksa her ne kadar zor da olsa sabırla detaylı ultrasonu bekleyin. Detaylıda da belli oluyormuş henüz ben girmedim.

Merhaba, 2 ‘li tarama testi sonucum gayet güzeldi risk çok düşüktü daha sonra doktorumun önerisiyle 4’lü tarama testi yaptırdım aynı hastanede ve down sendeomu (trizomi 21) riski 1/122 geldi çok endişelendik internette araştırmadığımız forum sitesi okumadığımız makale kalmadı desem yeridir. Tabii soluğumuzu direkt doktorda aldık ertesi gün. Doktorumun söylemleri içimi rahatlatmadı bize nipt (fetal dna testi) önerdi. Özel bir hastanede doğum paketi almıştık eşim özel hastane olduğu için bizi bilerek nipt testine yönlendirdiklerini düşünüyordu doktorların nipt testi için prim aldıklarını düşünüyordu. Ama yine de içim hiç rahat etmedi ilk mesai gününde fetal dna testi yaptırdık sonuç tam 4. İş gününde çıktı gelen sonuç tertemizdi herhangi bir hastalık görünmüyordu.
Okuduğumuz diğer yorumlar ve kendi yaşadıklarımızı da düşününce gerçekten 4lü tarama testinin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Eğer ki durumunuz el veriyorsa nipt testi yaptırın. Durumunuz yoksa her ne kadar zor da olsa sabırla detaylı ultrasonu bekleyin. Detaylıda da belli oluyormuş henüz ben girmedim.
Bende bugün öğrendim sabahtan beri sürekli okuyorum, ilk bebeğim çok ta bilgim yoktu ama 4 lü 2 liye nazaran yanıltıcı olduğu söyleniyor hep ama kafam o kadar karıştı ki nipt yaptırmaya detaylıya girmeye bile endişe eder hale geldim kötü bir şey duymak istemiyorum ama belirsizlik ye tabi ki daha kötü. Bende 2 li devlette 4 lüyü yeni paket aldığım hastanede yaptırdım ve şüphe oldu içimde açıkçası. Ama doktor bir yere yönlendirmedi istersen test yaptır sen bilirsin dedi sadece 🤷🏻‍♀️

Back
X