bebeğim sık sık kafasını çarpıyor. :(

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
kızlar dün akşam oğlum yere çok sert düştü. kafasını öyle bir çarptı ki kemiği çatladı sandım. mafoldumben baya ağladı yavrum. çarptığı yer çok hafif şişti. buz filan koyduk. oğlum hergün çarpıyor kafasını. ayağa kalkıp geziyor. dengesini kaybedince de düşüyor. sizde de oluyor mu böyle şeyler? beyin hücrelerine bişey olur mu çarpınca? ne gibi önlemler almalıyız? fikirlerinize ihtiyacım var.

canım geçmiş olsun geçenlerde de benim oğluşum düştü kanepeye tutunup kalkıyo sonrada yürüyebiliyomuş gibi ellerini bırakıyo pat yere kafasını yere çarptı ALLAH tan halı vardı ama yine çok acımış olmalıki çok ağladı miniğim şükür şişme kızarma olmadı ama uyutmadım hemen bi kaç saat geçmesini bekledim tek önlem iyice yürüyene kadar çok dikkatli olmamız olsa gerek

bizdede aynı konu kendini sanki yürüyomuş gibi hissediyo heralde ellerini bırakıyo bana gelmeye calışıncada pat die düşüyo ben genelde yanında olmaya calışıyorum ama nereye kadar bilemiyorum

aa benim kız popoyu daha kaldıramıyo bile kiloluda değil ama....
valla en zor zamanlar yaa biz daha başlamadık ama her an tetikteyim..

bu dönem hassas arkadaşlar,benim kız da 8,5-9 aylıkken sıralamaya başladı,10 aylık olana kadar ara ara düşüyordu.şimdi tutunarak çömeliyor.düşmemeyi öğreniyorlar bi şekilde.

Bizde de aynı sorun var. Ben yanında olmadığım da (mutfakta vs olduğumda ) yürüteçe koyuyorum diğer zamanlarda bir yastık var yanımızda, tutunarak kalktığında hemen arkasına o yastığı koyuyorum düşsede kafasını yere çarpmamış oluyor. Kısacası her an tetikteyim bende...

benım kızımda yavaş tavaş çömelerek oturmayı ögrendı..öncelerı cok düşüyordu..şımdı babası ıle aramızda 2 metre mesafeyı yürüyebılıyor bazen düşüyor ama zannedersem canı cok yanmıyor cunku gülüyor düşünce.
onun mınnacık halde yürümeye calıstıgını göremk müthiş bir duygu..ee düşe kalka büyüyecekelr..bence o kadarcık düşmelerden bir şey olmaz..kafalarına cok fazla darbe almasınlar yeter.kafaya alınan her darbe beyin hücrelerini tahrip ediyor..

geçmiş olsun öncelikle sadece çok dikkatli olmak lazım ege bazen yavaşca oturuyor poposu çok kıymetli diyoruzsırnaşık şey birkaç düşüşünde korktuk doktora sorduk bıngıldak açıklığı beyin içi basıncı engelliyor o yüzden bebekler tam yürüyene kadar bıngıldak kapanmaz demişti korkma ama dikkatli olmak lazım bu aralar zor işimiz

benim oğlumda çok düşüyordu bi morluğu geçmeden yenisi oluyordu.hele bacaklarııı :(( işkence gören bebekler gibiydi resmen.ama şimdi baya azaldı düşmelerimiz.düşe kalka öğrenir derler yaa aynen öle oldu.şimdi çok temkinli davranıyor,tutunarak oturuyor,düşerken bile bazen dikkatli düşüş yaratıyor.kızlar ne kadar gözümüzden ayırmasakta anlık bişey göz açıp kapayıncaya kadar herşey olabiliyor.öncelikle bebeklerimiz allaha emanet sonrada bizim çok çok dikkatli olmamız lazım.kolay gelsin kızlar hepimize...

bzımkı de oyleydı ıkı hafta once. bu zamana kadar dusmeyen bebek ıkı gun ustuste cok fena dusmustu.bızım yatakta uyutmustum etrafı yastık doluydu uyanınca hep aglardı gıderdım heemen. uyanmıs asmıs engellerı bı gıttım yerde. ılk düşüş tabı cok korktum bıde gormedım neresı vurdu. neyse komodıne vurmamıs cizerdı yoksa kosesı. sonrakı gunde daha yenı tutunup durmaya baslamıstı. koltugun kenarında tutunurken dengesını yıtırdı kafa yere parkeye cat dıye vurdu. o benım hatamdı daha yenı tutunan bebegı bıraktım anlık ama oldu işte. cok korktum. bıraz şişti.
hep oluyomus bu dusmeler. düşme mesafesı 50 cm altındaysa cok sorun teskıl etmıyomus. ama tabı su an hep dibindeyım. o ayakta ben arkasında. hıcbı iş yapamıyorum o yuzden. cunku odadan cıktıgım an bı donuyorum ayakta. nerden tutunsa kalkıyo. tam yuruyene kadar boyleyız anlasılan...

herkesde var bu sorun sanırım emekleyen sıralayan..

sıze cozum sunayım :)

Thudguard marka bebek kaskları satılılyor 2 yaşına kadar kullanılabiliyor

benim oğluş yataktan düştü geçenlerde annemlerde yatak çok yüksek değildi yüreğim ağzıma geldi hala kaç gün geçmesine rağmen sıçrayarak uyanıyor ve gece sık sık ağlıyor kabus görüyor. bu düşme vurma işleri çok köt kabusum oldu resmen ki hiç bir iş yapmıyorum o yanımdayken.ama yine olacağı varsa engel olamıyor insan

herkesde var bu sorun sanırım emekleyen sıralayan..

sıze cozum sunayım :)

Thudguard marka bebek kaskları satılılyor 2 yaşına kadar kullanılabiliyor

çok iyi fikirmiş canım ya. hoş bizim oğlan kafasına birşey taktırmaktan hoşlanmıyor ama çok faydalı bir ürün. acaba nerden temin edebiliriz

Derinde 1 kez düştü öyle tutunurken daha doğrusu çok düştüde bir kere çarptı kafaını parkeye çok korktu ama ağladı kustu oda bana ders oldu ben şimdi koltukları çektim halının kenarında hepsi hiç boşluk kalmadı ,2 halıyı birleştirdim üzerlerine birer battaniye birde pike koydum yumuşaşık oldu yürürken bile puf puf ,Tv sehpasının etrafına pikeyi 4 kat katlayıp çerçeve şeklinde sarıp yapıştırdım bantlarla vs.Onun ulaşabildiği çekmecelerin kulplarını söktüm .Evin hali çingen çalar kürt oynar misali ama napayım gelen şöyle bir bakıyor .kafamçokkarıştıgerçi artık öğrendi pek düşmüyor ama yinede düşse bile çok yumuşak bir zemine düşüyor .ben Mutfaktayken de yanıma alıyorum mama sandalyesine falan koyuyorum gözüm hep üzerinde tuvalete bile birlikte gidiyoruz pusetine koyup bir süre daha böyle napalım onların iyiliği için .

ay aynen ya ben de ne kadar battaniye yorgan varsa indirdim. yerlerde hepsi.

selam bebeişlerimiz ve cicileri bölümüne bakın orda var... biz yeğenime aldık süper bişey... hem kk üyelerine de pro kart hediye ediyorlar....hatta bebişimize de istedik geldi tavsiye ederimmmTHUDGUARD KORUYUCU BEBEK KASKI

Son düzenleme:
oglum beşbuçuk aylık kucagımdayken görmeden kafasını pencere demirine vurduk biraz agladı sonradasustu kafasının arkası kızardı bişey olurmu çok korkuyorum ya inşallah bişey olmaz (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…