Bebek Beslenmesi bebegim sürekli coraplarini cikariyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

almilaHira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
9
3
1
39
Arkadaslar denemedigim yol kalmadığı için son çare olarak diğer annelere sorayım dedim.
Kızım 15 aylik yaklaşık bir ay önce coraplarini cikarmaya başladı. Ben giydirdim o çıkardı geceleri bile çıplak ayakla yatıyor. Külotlu Çorap ve kendimden corapli zibinlari denedim bu seferde çekip cikaramayinca sinirlenip bağırmaya başlıyor ve agresifligi tüm güne sicriyor. Lütfen bana yardım edin doktorumuz büyükleri görüp taklit edebilir yada sizinle oyun kurduğunu sanabilir demişti internette bazılarının 5 yaşına kadar bu eylemi sürdüğünü okudum cook korkuyorum

Ay nolur stres yapma benim kızlarımın hepsi yaptı o onlar için eğlence. Hatta 1. 5 yaşında olan kizim kardeşinin çoraplarını bile çıkartıyordu :KK70:. Şimdi bıraktı. İnşallah seninki de bırakır. Bi noktada insan sinir oluyor tam hazırlan dışarı çıkayım derken bir bakardım yalın ayak koşturup gelirdi bu seferde evde çorap ara . Hatta markette bile çıkarıyordu. Şimdi hiç yapmıyor .

Heralde kimi cocuk sıkıya gelemiyor benim kizim 5 yasina girecek hala corap giymeyi sevmez ciplak ayakla dolanir bende cok uzuluyorum ama neyapsam fayda etmedi

Ay nolur stres yapma benim kızlarımın hepsi yaptı o onlar için eğlence. Hatta 1. 5 yaşında olan kizim kardeşinin çoraplarını bile çıkartıyordu :KK70:. Şimdi bıraktı. İnşallah seninki de bırakır. Bi noktada insan sinir oluyor tam hazırlan dışarı çıkayım derken bir bakardım yalın ayak koşturup gelirdi bu seferde evde çorap ara . Hatta markette bile çıkarıyordu. Şimdi hiç yapmıyor .

Cevabiniz içim teşekkür ederim. Aynı dediğiniz gibi alışveriş marketinde dışarda bebek arabasinda her yerde çıplak ayak. İnsanlar bana bakıyor dik dik nasıl bi anne çocuğunu bu soğukta giydirmez diye.
Peki siz özel bişey yaptiniz mi yoksa hiçbişey yapmadan mi gecti

Heralde kimi cocuk sıkıya gelemiyor benim kizim 5 yasina girecek hala corap giymeyi sevmez ciplak ayakla dolanir bende cok uzuluyorum ama neyapsam fayda etmedi

Aliskanligi kaç aylarda başladı acaba siz destek aldınız mı peki. Şimdi biraz daha buyumus en azından bebekligi atlatmis. Birebir konusarak ikna edilebilir mi

Sanki benim oglumu anlatmışsınız. Konusamiyordu zorla Külotlu Çorap giydirince çıka çıkaaaa diye kendini paraliyordu. 5 yaşını geçti hâlâ aynı. Çorabı ve kalın kıyafetleri hiç sevmiyor. Dr a sorduk rahat bırakın çocuğu onların kanı hızlı akıyor birşey olmaz dedi.

Sanki benim oglumu anlatmışsınız. Konusamiyordu zorla Külotlu Çorap giydirince çıka çıkaaaa diye kendini paraliyordu. 5 yaşını geçti hâlâ aynı. Çorabı ve kalın kıyafetleri hiç sevmiyor. Dr a sorduk rahat bırakın çocuğu onların kanı hızlı akıyor birşey olmaz dedi.

Biz afyonda yaşıyoruz burası genelde soğuk oluyor ve oturduğumuz ev eski tipi mermer evlerden. Bazı odaları laminant yaptırdık ama mutfak banyo hala mermer. Çocuk ordan oraya dolaşıyor durmuyoki yerinde. Çok korkuyorum yine hasta olucak diye. Soğuk algınlığı ve bronşit atlattik daha yeni. Bunyesi sağlam olsa birakcam ne yaparsa yapsın. Hayır suan 2 aylık hamileyim de. Sürekli peşinde dolaşıp onu kucaklayip kaldırmak zorunda kalıyorum. Yeni bebekte gelince bu sekildemi devam edicez yani. Bittim ben :(

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de sinirden ağlıyordum. Düşünün çorap giysin diye ayağına hafifçe iğne bile batirdim. Babaannesi bakıyordu evi de sobaliydi. Buz gibi yerlerde corapsiz ve incecik pijamalarla geziyordu. Ayda bir antibiyotik kullandığımız bile oldu. O mermer olan yerleri halifleks filan kaplatsaniz.

Hiçbir Dr bu durumu onemsemiyor bir de. Benimki hâlâ aynı inşallah sizin kızınız düzelir.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de sinirden ağlıyordum. Düşünün çorap giysin diye ayağına hafifçe iğne bile batirdim. Babaannesi bakıyordu evi de sobaliydi. Buz gibi yerlerde corapsiz ve incecik pijamalarla geziyordu. Ayda bir antibiyotik kullandığımız bile oldu. O mermer olan yerleri halifleks filan kaplatsaniz.

Hiçbir Dr bu durumu onemsemiyor bir de. Benimki hâlâ aynı inşallah sizin kızınız düzelir.
Aynen doktorlar onemsemiyorlar kendi kendine geçer diyorlar. Açıkta hiç yer birakmadik halılar kilimler orttuk çoğu yere ama altı mermer olunca illaki soğuk çekiyor. Birde hastalıklar hep ayaktan başlıyor doktorlar bile sırtını ayağını sıcak tut yeter diyorlar. Bebekler için çorap tutuculari varmış onlardan alıp deneyen varmi acaba. Bende alıp bi bakicam inşallah.

merhabalar,

benim kızım 20 aylık,çorapsız gezmeye bayılıyor,babasına benzedi,devamlı çıkarıyor,biz giydiriyoruz o çıkarıyor,öyle mutlu :),kilotlu çorap giydirsem istemez kesin,sıkıntıya gelemiyor :),karınları ağrımasa keske,tek sıkıntı o.

Aynen doktorlar onemsemiyorlar kendi kendine geçer diyorlar. Açıkta hiç yer birakmadik halılar kilimler orttuk çoğu yere ama altı mermer olunca illaki soğuk çekiyor. Birde hastalıklar hep ayaktan başlıyor doktorlar bile sırtını ayağını sıcak tut yeter diyorlar. Bebekler için çorap tutuculari varmış onlardan alıp deneyen varmi acaba. Bende alıp bi bakicam inşallah.
Duymadım onu. Bir de onu deneyin. İnşallah işe yarar.

Cevabiniz içim teşekkür ederim. Aynı dediğiniz gibi alışveriş marketinde dışarda bebek arabasinda her yerde çıplak ayak. İnsanlar bana bakıyor dik dik nasıl bi anne çocuğunu bu soğukta giydirmez diye.
Peki siz özel bişey yaptiniz mi yoksa hiçbişey yapmadan mi gecti
Hiç bişey yapmadım. Yapacak bişey bulamadım çünkü. Arada bi giydirirdim yine çıkarırdı. Uykuya dalıncaya kadar kendi haline bikariyordum.

Ben giydiriyor um onlar çıkarıyor ben giydirmekten biktim onlar çıkarmaktan bikmadi hep hastalar umutları deil biri 7 diğeri 2yasinda arkami dönünce o çorap hoop çıkmış

Ben giydiriyor um onlar çıkarıyor ben giydirmekten biktim onlar çıkarmaktan bikmadi hep hastalar umutları deil biri 7 diğeri 2yasinda arkami dönünce o çorap hoop çıkmış

Ne yapacağız bilemiyorum benimkinin huyu aynı şekilde devam ediyor. Çorap tutucu aldım gündüz onu takıyorum biraz sıkı olduğu için genislettim elimde cekistirerek. Gerçekten ise yarıyor. Lakin kan dolasimini etkilemesin diye uyurken çıkarıyorum saniyesinde yine coraplar çıkmış oluyor. Çorap tutucuyu sizin kucuge deneyebilirsiniz. Benjm kızım çorabı cikaramayinca bi sinirleniyo bi bagiriyo üstümu başımı parcalamak istiyorum

Back
X