Bebeğim ters dönmüş........

crayz23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
26
0
86
İzmir
Arkadaşlar 36 haftalık hamileyim bebeğim ters dönmüş (makat geliş) doktorum sezeryan olur dedi. internette yaptığım araştırmalarda artık baş aşağı dönmeyeceğini söylüyor,sizce döner mi, ters duruşunun bebeğime bir zararı olur mu,,,,
tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.....

benim bi arkadaşımda aynı senin durumundaydı. bu haftalarda bebeği ters dönmüştü. 37-38. haftasında normale döndü.. ama 41 haftada bebek hala gelmedi, sonra birde kakasını yapınca sezeryana aldılar. Yani alnında bu yazılıysa biz ne yapsakta boş.

Hayırla, sağlıkla gelsin bebişin inşallah:emir_bebek:

Makat gelisle normal dogurtabiliyor tecrubeliler ama riski biraz fazla oldugundan yanasmiyorlar. Bence donebilir daha. Bol bol yuruyus yap. Internette arastir, mesela bazi yatis pozisyonlari var dondurebilen. Bir de coooook tecrubeli ebeler elle disaridan dondururlermis. Ben senin yerinde olsam 40'a kadar beklerdim. Sonucta boyleyken gelmeye karar verirse yine sezeryan olursun. Ama donerse de doner. Sirf ters geliyor diye 38. haftada dogurma bence. Iceride ne kadar kalirsa o kadar iyi.

benim bi arkadaşımda aynı senin durumundaydı. bu haftalarda bebeği ters dönmüştü. 37-38. haftasında normale döndü.. ama 41 haftada bebek hala gelmedi, sonra birde kakasını yapınca sezeryana aldılar. Yani alnında bu yazılıysa biz ne yapsakta boş.

Hayırla, sağlıkla gelsin bebişin inşallah:emir_bebek:

çok teşekkür ederim bakalım bizim ki dönecek mi....

Makat gelisle normal dogurtabiliyor tecrubeliler ama riski biraz fazla oldugundan yanasmiyorlar. Bence donebilir daha. Bol bol yuruyus yap. Internette arastir, mesela bazi yatis pozisyonlari var dondurebilen. Bir de coooook tecrubeli ebeler elle disaridan dondururlermis. Ben senin yerinde olsam 40'a kadar beklerdim. Sonucta boyleyken gelmeye karar verirse yine sezeryan olursun. Ama donerse de doner. Sirf ters geliyor diye 38. haftada dogurma bence. Iceride ne kadar kalirsa o kadar iyi.[/QUOT

teşekkür ederim haklısın aksi bir durum olmadıkça erkenden doğuma tıpış tıpış gitmek bebeğime haksızlık olur diye düşünüyorum ama o nasıl gelecek bilmiyorum tabi. yürüyüş demişsin ama o kadar ağrı yapıyor ki artık sadece tuvalete gidip gelebiliyorum ama yatış pozisyonlarını araştıracağım tekrar sağol

Back
X