arkadaşım böyle doktorları ben anlamıyorum.. bebeğin rahat durduğunu nasıl söyleyebilir resmen moral bozuyorlar.. allahın taktiri bu ne zaman ne yapacaklarına nasıl karar veriyormuş daha 31. haftada..
tedbiri elden bırakma tabi çok hareket doğumu tetikler tetiklemez onu bilemem o konuda ahkam kesip sağlığını tehlikeye atmanı istemem ama bebeğin duruşu an be an değişir doğuma kadar.. hatta doğduğu gün dönen bebekler sebebiyle normal doğum bekleyip sezaryen olan ya da tam tersi durumlar bile var..
bak ben bankacıyım.. doğumum ankarada oldu ama sivas.ta çalıştığım için burdan çalışabilir raporu almak için 31. haftada doktorla konuşmak üzere gittim bebek ters duruyordu. ertesi hafta raporu yazdırmak için gittim kafası aşağıdaydı. 33. hafta ankarada normal muayenem vardı kendi doktorumla tekrar ters duruyordu.. ama emin ol hiçbir duruşta da doktorlar olumsuz bir şey demedi..
36. haftada izne ayrılıp doktoruma gittiğimde başaşağı duruyordu yani doğum durumu.. düşün sürekli yer değiştirmiş küçük adam..
bazı kadın doğumcular anneyi korkutmaktan başka bir işe yaramıyorlar.. bana sivas.taki salak doktorun söylediklerini hatırladım sinirim fırladı yine.. ankaradaki doktorum her şey yolunda çok rahat normal doğum yaparsın dedi hep.. ama bu rapor almaya gittiğim salak kendine güvensizliğinden dedi ki bebeğin kilolu duruyor 3,5 kg üstü olursa kesin sezaryen dedi.. düşünebiliyor musun bunu dinlesem kendime dert resmen..
39+6da 2,5 saatte 3510 gram normal doğumla bir oğlum oldu..
sakın bunları dinleme sen.. güvenmiyorsan da doktorunu değiştir..