Çocuk Hastalıkları Bebeğim tükürüğünü sürekli kaçırıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melodi32

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
21
9
16
40
Arkadaşlar bebeğim 40 günlükken başımıza bir olay geldi ve o gün bugündür uyuyamıyoruz sürekli nöbetteyiz, bebeğimi tam uyutup yatağına koyduğum sırada bi baktım burunlarından kusmuk gibi süt gelmiş ve gözleri sabitlenmişti öle görünce bebeğimi hemen yattığı yerden alıp babasına verdim panikle bağırmışım,bişi oldu die, sonra babası sırtına vurdu yan çevirdi ama bebeğimde tepki yoktu solunumu durmuştu, babası hemen solunum verdi ve yavaş yavaş düzeldi allaha şükür. O günden sonra gözümüz hep üzerinde bende sürekli bir panik havası. Ama nedense o günden sonra bebeğim boğazına hep tükürük yada az miktarda ağzına geri gelen sütü kaçırıyor ama artık anında öksürerek kendini kurtarıyor ama benim yüreğim ağzıma geliyor. acaba neden sürekli kaçırıyor sizde aynı benzer durumlarla karşılaştınız mı?

gecmıs olsun
bebegınızı yumusak yatakta yatırmayın , sert zemın olsun duz olsun basının altına 2 cm yukseklıgınde bı carsafı falan katlayarak yastık yapın bası poposundan yuksek olsun
şöylekı; bezı oldugundan bası poposundan asagı duruyor buda mıde kapakcıgı daha tam gelısmıs olmadıgından genzine mıde suyunun kacmasına neden oluyor

benım kızım reflu oldu doktorum aynen bunu tavsıye ettı
yun yatak yaptırmıstım besıgıne reflu yastıgı al dedı yun yatak mınder tavsıye etmıyoruz dedı
eger reflu yastıgı almazsan duz bı yatakda basının altına 2 cm yukseklıkte bırsey koy rahat nefes alır mıde suyu genzıne kacmaz dedı
o sekılde rahatlık sagladık
bence bı cocuk doktoruna gıdın once ona sorun

Dr a gittik canım dediğin gibi reflüsü vardır dedi yastık önerdi ama bizimkisi çok ilginç yatmıyorken bizim kucağımızdayken dik konumdayken yada anakucagındayken bile kaçırabiliyor günden sonra napacagımızı şaşırdık:-(

mıde gazı ıcınde cok bırıkıyordur ondandır
beslendıkden sonra 5 dk boyunca mıdegazını mutlaka cıkarın
2 saatde bı 20 dk emsın
beslenmeden once karnına guzel masaj yapın
gecer ınsallah
olmazsa bı doktora daha gorunun

Back
X