Bebeğim uyumuyooor :(

Aynı benim kızım
23 günlükken başladı gaz problemi gece ağlardı yavrum sonra gündüz uyumamaya başladı doktora götürdüm kolik dedi gaz olayı bitti şükür ama bu defa da o uyku sorunu ondan huy olarak kaldı 5 buçuk aylık hala gündüz uyumaz bir ara yanına yatıyordum o zaman 45 dk falan uyuyordu ama onu da bıraktı :( ben de bir çare arıyorum :(

Herkese iyi aksamlar. Bu konuyu daha önce ilgili yere açtım ama cevap veren olmadı bende buraya yazma gereği duydum aynı durumu yaşayan varsa lütfen yazsın.. 53 gunluk bana gore dunyaaa tatlisi bir kiz evlada sahibim hamdolsun. Hem emziren sutumun yetersiz kaldigi zamanlarda mama veren bir anneyim. Gaz problemimiz var doktorumuzun verdigi damlayla idare ediyoruz ama sikintimiz fazlasiyla var. Ve buyuk sorun olarak gordugun bir konu daha var. Gun icerisinde en fazla 15 er dk uyuyor yani uyutuyorum 15 20 dk sonra şak diye gözler açılıyor, ama uykusu olduğu halde direniyor bildiginjz el kadar bebe uyumuyor :) uykuya direniyor bir derdi oldugunda evet anlayabiliyirum ama hersey bana gore nirmal seyrinde giderken ve ustune ustluk uykusu olmasina ragmen uyunamasina anlam veremiyirum. Var mi bu tur durum yasayan? Uyusa kendi de dinlenir serpilir bende bazen dinlenirim sutum dolar bazen bir kap yemek yaparim ama yok anam cin gibi bakiyir yavrum :) garip yaaav :)))
Merhabalar. Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Anlattıklarınızın hepsi normal. :) benimde 4 aylık bebeğim var bizde bunları yaşadık. Şuan yavaş yavaş renkleri tanıma, etrafındaki nesneleri fark etme aşamasına geliyor. Etrafını keşfetmeye başlıyor yavaştan. Büyüme atağı geçiriyor. Böyle zamanlarda emmesinde ve uykusunda değişikliker olabilir. Bir yandan da, ten temasına anne kokusuna oldukça ihtiyacı olan bir zamanda. Sizin kucağınızda sizin kokunuzla daha huzurlu uyuyabilir. 3 ayını biterene kadar ten temasınızı maksimum seviyede tutmanızı tavsiye ederim. Çünkü bebiş doğduğunu bile anlayamıyor, anne rahminin huzurunu hissetmek istiyor sizin kokunuzla. Bol bol sarılın kucağınızda uyutun.

Merhaba, öncelikle bebeğinizi muayne ettirmenizi tavsiye ederim. Bebeklerde büyüme atakları olabiliyor bu dönemi olabildiğince sakin atlatmaya çalışın zira bebekler annenelerinin stresini alabiliyor, bebeğinizi uyutmaya başlarken uyanacağının endişesini bir kenara bırakmak sizide rahatlatacaktır.. bebeğinizin uyumasıyla ilgili çeşitli yöntemler deneyin mesela daha yumuşak bir alana yatırmak gibi, benim bebeğim o dönemlerde uyumadığında ben battaniyeyi katlayıp üzerine yatırıyordum daha yumuşak bir his oluşturuyordu ve daha iyi uyuyabiliyordu ayrıca babynest şeklindeki minik yataklarıda deneyebilirsiniz bebeğiniz büyüme atağı yaşıyor olabilir mümkün olduğunca fazla temas kurun sarılın konuşun onunla, sütyen ya da güğüs pedinizi yatağının yanına koymakta kokunuzu alacağından işe yarayabilir stresinizi bebeğinize yansıtmamaya çalışın bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini bilin :) sağlıklı mutlu günler.

Merhaba, öncelikle bebeğinizi muayne ettirmenizi tavsiye ederim. Bebeklerde büyüme atakları olabiliyor bu dönemi olabildiğince sakin atlatmaya çalışın zira bebekler annenelerinin stresini alabiliyor, bebeğinizi uyutmaya başlarken uyanacağının endişesini bir kenara bırakmak sizide rahatlatacaktır.. bebeğinizin uyumasıyla ilgili çeşitli yöntemler deneyin mesela daha yumuşak bir alana yatırmak gibi, benim bebeğim o dönemlerde uyumadığında ben battaniyeyi katlayıp üzerine yatırıyordum daha yumuşak bir his oluşturuyordu ve daha iyi uyuyabiliyordu ayrıca babynest şeklindeki minik yataklarıda deneyebilirsiniz bebeğiniz büyüme atağı yaşıyor olabilir mümkün olduğunca fazla temas kurun sarılın konuşun onunla, sütyen ya da güğüs pedinizi yatağının yanına koymakta kokunuzu alacağından işe yarayabilir stresinizi bebeğinize yansıtmamaya çalışın bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini bilin :) sağlıklı mutlu günler.

Herkese iyi aksamlar. Bu konuyu daha önce ilgili yere açtım ama cevap veren olmadı bende buraya yazma gereği duydum aynı durumu yaşayan varsa lütfen yazsın.. 53 gunluk bana gore dunyaaa tatlisi bir kiz evlada sahibim hamdolsun. Hem emziren sutumun yetersiz kaldigi zamanlarda mama veren bir anneyim. Gaz problemimiz var doktorumuzun verdigi damlayla idare ediyoruz ama sikintimiz fazlasiyla var. Ve buyuk sorun olarak gordugun bir konu daha var. Gun icerisinde en fazla 15 er dk uyuyor yani uyutuyorum 15 20 dk sonra şak diye gözler açılıyor, ama uykusu olduğu halde direniyor bildiginjz el kadar bebe uyumuyor :) uykuya direniyor bir derdi oldugunda evet anlayabiliyirum ama hersey bana gore nirmal seyrinde giderken ve ustune ustluk uykusu olmasina ragmen uyunamasina anlam veremiyirum. Var mi bu tur durum yasayan? Uyusa kendi de dinlenir serpilir bende bazen dinlenirim sutum dolar bazen bir kap yemek yaparim ama yok anam cin gibi bakiyir yavrum :) garip yaaav :)))
bebekler uykuya dalamk için yardıma ihtiyaç duyar ve bu uykuya dalma süresi tam 20 dkdır.sizin bebeğiniz derin uykuya geçemeden gözlerini açıyor.bunun bir çok nedeni var en başta doymayan bebek.sürekli emiyorsa bile son sütü alamayan bebek doymaz 3 saatte bir emzirmenizi öneririm.böylelikle son süte ulaşır tam anlamıyla acıktığı için.ikinci olasılık fazla uyarılmış yorulmuş olabilir.daha küçük olduğu için kalabalık çok sesli ortamlar televizyon onu uykusu olsa bile uykuya dalmasına engel olur.1saat 15 dk ayakta durabilir.son 15 dksını sakin geçirmeliki uykuya iyi hazırlanabilsin.3.olasılık uykusu geldikten yarım saat bir saat sonra yatağına koyulan bebek yine uykuya dalamaz.4.Karnı hafiften ağrıyordur.ama bununla bir ilgisi yok çünkü genelde 20 dk geçtikten sonra uyandığını söylediniz.Böyle bir olay yaşamaya gerek yok bebğin vücut yapısını kaç dk da uykuya daldığını biliyorum.ayrıca uykusu gelen fazla yorulan bebek gözlerini sonuna kadar gerer.elleri kolları aşırı hareketlenir.3 saatde bir beslerseniz 3 saatde bir de 1.5 saatlik gündüz uykularına yatırın.hem düzenli olur hem de önünüzü görebilirsiniz aç mı tok mu uykusu mu geldi sindirim problemi mi yaşıyor.

Malesef gazli cocuk buyutmek cok zor 1 an bile bak cok surekli aglayan ilgi bekleyen emmek isteyen bir çocuk ne yapsanız fayda vermiyor o yüzden siz kendinizi sakinlestirecek bir şeyler için çocuğum 1.5 yaşında hala o psikolojiyi atlatamadm