bebeğim uyumuyor

sedakayakas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
13
0
38
Yardım lütfen bebeğim 2 aylık. Gündüzleri 10 dk kisa kısa toplasak 1 saat anca uyuyor. Akşamları 10 dan sonra da huzursuz surekli sallanmayla uyuyor. Ne yapabilirim gece gündüz uykusuzum :KK43:

Son düzenleme:
Merhaba,

2 Aylık küçük bebeği uyutmanın pratik yollarından biri kucağınıza alıp, yavaş yavaş dizlerinizi alçaltıp yükseltmektir. Bu şekilde 2 aylık bir bebek 2 dk içinde uykuya dalabilir. Bir de bebiş küçücük tabi elini kolunu oynatınca uyanıyor. Battaniyeyi kollarını oynatmayacak şekilde sarmak öyle uyutmaya çalışmak da işe yarayabilir.

Ama tabi bebeğinizin kucağa alışmasını istemeyiz o yüzden, 4. aydan sonra günün belli saatlerinde uyku saati olarak belirlediğiniz saatlerde karnı tok bir ihtiyacı olmadığına emin olduğunuzda yatağına bırakın. İlk başta huysuzlanabilir ağlayabilir birkaç dk kadar. Bir iki kez ağlamasına birkaç kez izin verin. Çok kısa bir süre sonra ayatağına yatınca uyumaya o da alışacaktır.

Sevgilerimle

Yardım lütfen bebeğim 2 aylık. Gündüzleri 10 dk kisa kısa toplasak 1 saat anca uyuyor. Akşamları 10 dan sonra da huzursuz surekli sallanmayla uyuyor. Ne yapabilirim gece gündüz uykusuzum :KK43:

Ya benim de bebeğim 1 aylık..zor uyuyo..bazen 2 dk.da uyuyo.bazen de çabalıyorum 2 saatte dalıyo daha düzenimiz yok ama ben belli saatlere uymaya çalışıyorum ee tabi çocuk daha alışamadı dışarı.mesela 2 gün önce yatağına uyanık yatırdım yatağında uyuttum 1,5 saat sürdü..dün gece banyo yaptırdım,kendii anında daldı.bugün de yatağa gittik başladı ağlamaya..tok olmasına rağmen meme aran

Allah yardimciniz olsun kizlar.. ama normaldir bu donemlerde.. ben ilk gunden itibaren annemin ve esimin destegini gordugum icin pek zorluk cekmedik cok sukur.. annem 3-4 aylik olana dek her uyku vakti bebisi kundak yapip hafifce sarmalardi.. daha rahat uyurmus meger.. esim de hep omuzunda yuzustu yatirirdi gazi rahat ciksin diye.. bu yontemleri size de tavsiye ederim cok sukur bizde ise yaradi.. kucuk ama etkili..

X