bebeğim ve araba yolculuğu

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.809
3.578
448
okuyup cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler 11 aylık bir kızım var bu aya kadar oto koltuğu ile yarı yatar pozisyonda ters olarak arka koltuğa bağlayarak arabaya bindiriyorduk artık boyu ve kilosu arttığı için yeni bir oto koltuğu aldım. bunda düz ve dik olarak yolculuk yapıyor fakat çok önemli bir sorunum var çocuk kısa mesafeye de gitsek bazen uyuyabiliyor ve uyuduğu zaman kafası nerdeyse bacaklarına düşüyor boynuna birşey olucak diye korkuyorum kaç kere arabayı kenara çektim koltuğu yatık pozisyona getirdim olmadı kafası düşüyor. ben ne yapıcam şimdi eskisine sığmıyor yenisinde de böyle oluyor çocuğun boynu zedelenicek diye ödüm kopuyor uyumasın araba diye dua ediyorum.

biz de 15-36lık oto koltuklarından kullanıyoruz. kızım 2 yaşında olduğu için.
uyuklamaya başladığında kafasını arkaya yaslamasını söylüyorum
o da o şekilde uyuyor, ya da yan desteklerine dayıyor öyle uyuyup kalıyor.
ama seninki daha küçük olduğu için bu şekilde yapabilir misiniz bilemiyorum:44:
boyun destekleri var oto koltukları için. onlardan biz kullanmadık ama
bir deneyebilirsin.
boynu destekli durunca belki ona yaslanarak uyuyabilir.

bir deneyebilirsin.

ayy canım çok saol, benim kız 11 aylık 12 kilo ben 9-36kiloluk için bir koltuk aldım ama tabii bu sabahta aynısı oldu arabayı çektim kenara yapma kızım uyan kafanı yana yasla felan konusuyorum ama biraz anlıyor gibi kafasını ben yana yaslıyorum ama uyuyunca nafile kendini kaybediyor diğer koltuğa da sığmıyor ters olana heralde birkaç ay ben böyle tedirgin geçiricem siz daha küçükken ne kullanmıştınız?

ayy canım çok saol, benim kız 11 aylık 12 kilo ben 9-36kiloluk için bir koltuk aldım ama tabii bu sabahta aynısı oldu arabayı çektim kenara yapma kızım uyan kafanı yana yasla felan konusuyorum ama biraz anlıyor gibi kafasını ben yana yaslıyorum ama uyuyunca nafile kendini kaybediyor diğer koltuğa da sığmıyor ters olana heralde birkaç ay ben böyle tedirgin geçiricem siz daha küçükken ne kullanmıştınız?

kızım seninki kadarken arabamız yoktu. onun için o konuda pek tecrübem yok.
yeni mi geçtiniz bu koltuğa? belki alışma dönemidir şu anda..
normalde oturarak uyumadığı için şimdi biraz zorlanıyordur kafasına sahip çıkmakta :)
ama çok tatlı ve komik oluyorlar o şekilde, izlemeye doyamıyor insan :1:

kızım seninki kadarken arabamız yoktu. onun için o konuda pek tecrübem yok.
yeni mi geçtiniz bu koltuğa? belki alışma dönemidir şu anda..
normalde oturarak uyumadığı için şimdi biraz zorlanıyordur kafasına sahip çıkmakta :)
ama çok tatlı ve komik oluyorlar o şekilde, izlemeye doyamıyor insan :1:

evet bir haftadır bu koltukta çok mutlu eskiden ters ve yatarak gidiyordu 9aydan önce öyle oturmak zorundalar , şimdi de yeni geçti etrafa bakabiliyor yandaki arabalara el sallıyor felan ama uyudu mu o tombul kafa kucağına kadar düşüyor ben de fren felan yapınca boynuna birşey olur diye korkuyorum.uykusu gelince çok komik dalana kadar kafası sekiz çiziyor havada kuzumun:)

aaah yavrum yaaa..komık ama ıcım gıttı :26::26:
ya sımdı bız sehırıcındeyız zaten ve arabayla pek ısımız yok dıye hıc almadık..
ama bu yaz tatıle gıtcez 12 saatlık yolu çocuk oturarak mı gıtcek..
bu koltukların yatar pozisyona gecenı yokmu kı?
benımkı de senınkınden 1 ay kucuk bılıon..
yazın 1 buçuk yasında olcak..
yaa ben dayanamam onun oturarak uyumasına:26:

okuyup cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler 11 aylık bir kızım var bu aya kadar oto koltuğu ile yarı yatar pozisyonda ters olarak arka koltuğa bağlayarak arabaya bindiriyorduk artık boyu ve kilosu arttığı için yeni bir oto koltuğu aldım. bunda düz ve dik olarak yolculuk yapıyor fakat çok önemli bir sorunum var çocuk kısa mesafeye de gitsboek bazen uyuyabiliyor ve uyuduğu zaman kafası nerdeyse bacaklarına düşüyor boynuna birşey olucak diye korkuyorum kaç kere arabayı kenara çektim koltuğu yatık pozisyona getirdim olmadı kafası düşüyor. ben ne yapıcam şimdi eskisine sığmıyor yenisinde de böyle oluyor çocuğun boynu zedelenicek diye ödüm kopuyor uyumasın araba diye dua ediyorum.

Arabadayken boyun yastıkları vAr ben ondan kullanıyorum oğlum ıcın o da iki yasında uyuklayınca onu kullanıyorum o olmadıgı zamanlar ınce battanıyeyı katlayıp kafasının yanına sıkıştırıyorum oluyo yine

hangi marka bu oto koltuğu merak ettim,çünkü hepsi mutlaka 2 veya 3 kademeli .tamamen yatmıyor ama eğik bir uyku pozisyonuna geliyor mutlaka..yani dimdik gitmiyor,kafası önüne düşeck kadar..

hangi marka bu oto koltuğu merak ettim,çünkü hepsi mutlaka 2 veya 3 kademeli .tamamen yatmıyor ama eğik bir uyku pozisyonuna geliyor mutlaka..yani dimdik gitmiyor,kafası önüne düşeck kadar..

kraft encore modeli özellikle en çok yatanından aldım baktım 3 ayarı var en yatar pozisyonda bile benim kız uyuyunca kendini otokoltuğundan atacak gibi uyuyor yanı o yastıklardan bu modelde yok çünkü kafa kısmı için 3. bir yükseltici kılıf var mesela o kafa yastığı kraftın diğer modelinde vardı ama nasıl anlatayım bu koltukta zaten 3 adet kılıf üst üste yani en içtekinin benim kızı tutması gerekiyor ama öyle bir uyuyorki kendini atacak gibi size şöyle anlatayım emniyet kemerini açsam pat düşer yere. uyuyunca koltukla bağlantılı tek yeri poposu oluyor sırt kafa kollar sallanıyor.acaba büyünce düzelir mi?1-2 ay sonra alışır mı?

dünyanın en iyi icadlarından biri oto koltuğu olmasa napardım hiç bilmiyorum:) ben kucakta giden bebeklere karşıyım çok çok tehlikeli kesinlikle bir oto koltuğu alıp sık sık mola verip 12 saatlik yolculuğu güvenle tamamlarsın zaten yazın 1buçuk yaşında olucaklar lafta anlarlar kendilerine de hakim olurlar rahat olursun bence

kraft encore modeli özellikle en çok yatanından aldım baktım 3 ayarı var en yatar pozisyonda bile benim kız uyuyunca kendini otokoltuğundan atacak gibi uyuyor yanı o yastıklardan bu modelde yok çünkü kafa kısmı için 3. bir yükseltici kılıf var mesela o kafa yastığı kraftın diğer modelinde vardı ama nasıl anlatayım bu koltukta zaten 3 adet kılıf üst üste yani en içtekinin benim kızı tutması gerekiyor ama öyle bir uyuyorki kendini atacak gibi size şöyle anlatayım emniyet kemerini açsam pat düşer yere. uyuyunca koltukla bağlantılı tek yeri poposu oluyor sırt kafa kollar sallanıyor.acaba büyünce düzelir mi?1-2 ay sonra alışır mı?

bence sanırım sorun,bu zamana kadar yatarak götürmüş olmanız.:)o yüzden koltuk olayına daha adapte olamamış.ben 6 aydan itibaren koltuğa oturtup,şuanki pozisyonunda götürdüm.yani hiç ters ve tam yatarak gitmedi..
alışır bence zamanla..

bence sanırım sorun,bu zamana kadar yatarak götürmüş olmanız.:)o yüzden koltuk olayına daha adapte olamamış.ben 6 aydan itibaren koltuğa oturtup,şuanki pozisyonunda götürdüm.yani hiç ters ve tam yatarak gitmedi..
alışır bence zamanla..

ağzından bal damlıyor alışır değil mi? ben de ondan olduğunu düşündüm biraz çocuk yata yata ters gidince frenden felan da etkilenmiyordu salıyordu uyuyordu şimdi tabi bu koltukta uyumayı bilmiyor 9kg dan küçük bebekler için düz gitmek tehlikeli diye ben iyice bekledim 11 kiloyu geçince aldım bunu anneme kalsa yazın artık geçin diyordu ama ben sırf boynu zedelenir felan evhamdan geçmedim . şimdi de alışsın diye bekliyorum.

ağzından bal damlıyor alışır değil mi? ben de ondan olduğunu düşündüm biraz çocuk yata yata ters gidince frenden felan da etkilenmiyordu salıyordu uyuyordu şimdi tabi bu koltukta uyumayı bilmiyor 9kg dan küçük bebekler için düz gitmek tehlikeli diye ben iyice bekledim 11 kiloyu geçince aldım bunu anneme kalsa yazın artık geçin diyordu ama ben sırf boynu zedelenir felan evhamdan geçmedim . şimdi de alışsın diye bekliyorum.

alışır alışır merak etmeyin,benim oğlum biraz topalaktı da o yüzden normal şekliyle kullandık biz hep.:)

bir deneyebilirsin.

bende 9-36 kilo oto koltugu almayı düşünüyorum sizce altı demirli olanlarmı düz olanlarmı daha kullanışlı yardımcı olursanız sevinirim

bende 9-36 kilo oto koltugu almayı düşünüyorum sizce altı demirli olanlarmı düz olanlarmı daha kullanışlı yardımcı olursanız sevinirim

altı demirli derken? isofixi mi kastettin acaba :44:
anladığım şekilde cevap vereyim şimdilik. sonra düzeltirsen ona göre cevaplarım inş :)

bizimki isofixli değil, çünkü öyle kullanabilmek için arabanın da uygun olması gerekli.
bizim arabada isofix olmadığı için koltuğumuzu da öyle alamadık.
ama onların daha güvenli olduğu söyleniyor. hem de daha pratik..
eğer arabanız uygunsa ve maddi durumun el veriyorsa onu tercih edebilirsin.

marka olarak da britax en güvenli seçilmişti yanlış hatırlamıyorsam. ama fiyatlar uçuk biraz :27:
bizimki yerli üretim:1:

yerinde olsam koltuğa alıştırmak için tatile gidene kadar bol bol oturtur sevdirirdim :)
bazı çocuklar çok hareketli oldukları için koltuğu sevemeyedebiliyor. bu ihtimal de var :)
ama sakin bir çocuğun varsa problem yaşayacağını sanmam, eğer alışık olursa koltuğa.
tabi bol bol mola vererek gidersiniz :55:

Back
X