• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve emzirme

Kestanecicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
655
Puanlar
103
Herkese merhaba yenidoğan 5 günlük bebeğim memeyi tutuyor ama sanki tam anlamıyla çekmiyor memeden ayrılınca karnı doymuyor ağlamaya başlıyor. Ben de sütümü sağıp biberonla mecbur veriyorum çünkü sarılık olma ihtimali var değerleri yüksek çıktı doktor takip ediyor. Yarın yine gideceğiz. Mememdeki sütü neden çekmiyor olabilir? Ne yapmalıyım? Sütüm acaba yetmiyor mu? Memedeyken çekme hareketi yapıyor ama acaba besleniyor mu? Biberonla vermesem aç kalacak kaşık biberonu da istemedi.

Herkese merhaba yenidoğan 5 günlük bebeğim memeyi tutuyor ama sanki tam anlamıyla çekmiyor memeden ayrılınca karnı doymuyor ağlamaya başlıyor. Ben de sütümü sağıp biberonla mecbur veriyorum çünkü sarılık olma ihtimali var değerleri yüksek çıktı doktor takip ediyor. Yarın yine gideceğiz. Mememdeki sütü neden çekmiyor olabilir? Ne yapmalıyım? Sütüm acaba yetmiyor mu? Memedeyken çekme hareketi yapıyor ama acaba besleniyor mu? Biberonla vermesem aç kalacak kaşık biberonu da istemedi.
Hiç kimse yok mu

Daha küçük büyüdükçe daha güçlü emmeyi öğrenecektir şimdi çene kasları zayıftır. Aktif emmiyor da olabilir uyuyakalıyor olabilir. Sağdığınızsa kaç cc süt çıkıyor ? Sarılık ihtimali geçene kadar mama takviyesi yapabilirsiniz zaten doktorunuz da yönlendirir sizi . Endişelenmeyin bizim de ilk 1 ayımız böyle geçti benim sütüm azdı sağdığımda da az çıkıyordu mama tavsiyesi verdim

Güçlü çekemiyor olabilir yeni doğduğu için. Ayrıca çektiğinde süt geliyorsa anlarsınız bebeğiniz emdiğinde içiniz çekiliyor göğüsünüzde acı verici tuhaf bir his oluşuyorsa çekiyordur. Hatta iyi gözlemlerseniz mide kasları gelişmemiş olduğu için tüm çektiği süt mideye giderken ses bile çıkar karnından. Biberonla tatmin oluyor mu? Sütünüzle doymuyor olabilir mi? Benimde bebeğim çekerdi 1 saat bile emse doymazdı sütüm vardı ama doymuyordu hem emzirip hem mama takviyesi yapıyordum. Öyle bir durum varsa hem meme hem mama verin. Kilosunu toparlaması ve sarılık olmaması açısından beslenmeye aşırı dikkat edilmeli yenidoğan döneminde

Daha küçük büyüdükçe daha güçlü emmeyi öğrenecektir şimdi çene kasları zayıftır. Aktif emmiyor da olabilir uyuyakalıyor olabilir. Sağdığınızsa kaç cc süt çıkıyor ? Sarılık ihtimali geçene kadar mama takviyesi yapabilirsiniz zaten doktorunuz da yönlendirir sizi . Endişelenmeyin bizim de ilk 1 ayımız böyle geçti benim sütüm azdı sağdığımda da az çıkıyordu mama tavsiyesi verdim
Memeyi tutturuyorum mesela çekiyor gibi görünüyor bırakınca ağlıyor sonra sağmaya çalışıyorum 30 cc cıkıyor az sanırım. Emzik verince susuyor bu arada. Mama takviyesini nasıl verdiniz kaşık biberonu sevmiyor

Memeyi tutturuyorum mesela çekiyor gibi görünüyor bırakınca ağlıyor sonra sağmaya çalışıyorum 30 cc cıkıyor az sanırım. Emzik verince susuyor bu arada. Mama takviyesini nasıl verdiniz kaşık biberonu sevmiyor
ben bebeğimi memede uyutuyorum emiyor gibi yapıyor ama biliyorum aktif emmiyor emzik gibi yapıyor. Memeden bırakınca ağlaması emzik ile susması acaba sizinde memede uyumak istiyor olabilir mi? Sizin yine iyiymiş benim iki memede toplam 20 cc çıkardı. Kaşık biberon ile ben zorlandım döküyordum hep. Biberon ile verdim

ben bebeğimi memede uyutuyorum emiyor gibi yapıyor ama biliyorum aktif emmiyor emzik gibi yapıyor. Memeden bırakınca ağlaması emzik ile susması acaba sizinde memede uyumak istiyor olabilir mi? Sizin yine iyiymiş benim iki memede toplam 20 cc çıkardı. Kaşık biberon ile ben zorlandım döküyordum hep. Biberon ile verdim
Baya beni de emzik gibi kullanıyor ne yapıcaz bakalım

5 günlük bebek de annesini emzik yapsın bir zahmet. Bol bol emzirin doğru açıda tuttuğunuzdan memeyi tam aldığından eminseniz çenesi zayıf olabilir zamanla güçlenecek daha çok küçük annesi uyursa biraz ıslak pamukla burnuna çenesine dokun uyandırmak daha kolay olur

hiç stres yapma. ben çocuğun emerken ses kaydını alıp tecrübeli olan arkadasıma atıyordum süt emiyor mu yoksa boş mu emiyor diye 😂 emzirdikten sonra sağdığımda çok az süt geliyordu benden de. hiçbir sağma makinesi zaten bebek kadar verimli sür çıkaramaz.

ben memede uyumasına izin veriyordum. ilk 20 gün falan sürekli memedeydi. bizde de sarılık tam sınırdaydı ama 7.günde düşmeye basladı cok sükür.

ben bu arada mama da verdim ama mamayı her verdiğimde hepsini kustu. ben de demek ki doyuyor diye düsünüp mamayı kestim. sarılık yüzünden iki günde bir kilo tartımı yapılıyordu. iki günde 100 gram alıyordu. doktor kilo alımı iyi, aynen emzirmeye devam et demişti. ilk beş ay da ayda yaklaşık 1 kilo aldı.

Yutkunma sesi var mı yok mu ona bakın beslenmesi yeterli mi diye çişli bez kontrol edin
Bir de ilk çocuk mu bilmiyorum benim ilk çocuk ben ilk başta emzirmeyi bilmedim sadece ucunu tutturuyordum memenin
Bir Allah'ın kulu da demedi kahverengi kısmının büyük boy kısmı da bebeğin ağzında olmalı diye neyse sonradan öğrendim keşke başta bilseydim doğru emzirmediğim için hem sütüm çoğalmadı mama verdim
HEm de canım çok yandı, bebek de kilo alamadı

Emzirme konusunda aştık biraz sütüm geldi hanımlar mamayı kestim doyduğunu düşünüyorum umarım öyledir 5 mayısta kilo kontrolü var

Back
X