Bebegim ve gebeligimle ilgili

Bir hafta önceki kontrolümde banada makat geliş dendi dönmezse sezaryen dedi dönme ihtimali var tabikide daha cok erken. Oğlum neredeyse hiç kıpırdamazdı sürekli dürterdim şimdi kızım cok hareketli pozisyonla ilgilidir sık sık uyuyordur belki bu güzel bişey bence oğlum doğduğunda da hiç uyku sorunu cekmemiştim uykuyu seven bi bebekti.

Eklentiler

• 20230418_223829.webp
    20230418_223829.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 70
Adetimden 1 hafta gecti gebelik testim boyle cikti gecen ayd adetime iki gun kala test yapmstim 4 tane pozitif bundan daha net cikmisti sonra adet oldm ama normalde adetim 6 gun surerdu 3 gun ve agrisiz surdu kanama rengimde cok farkli gliyodu acaba istune gorme mi oldu

Ben ilk oğlumu doğduğu güne kadar
İkinci oğlumu toplasam 10-12 kere anca hissetmişimdir. Doktor sağlıklı diyorsa dert etmeyin.

bi tek bana mı doktorum bebeğin pozisyonunu söylemiyor 🤦🏻‍♀️

Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Merhaba size bir ebe olarak cevap vermek isterim. Hastayı acilden yatırırken makat ya da ayak geliş olup doğumhaneye çıkardığımızda baş gelişe dönen birden fazla gebeye şahit oldum. Önemli olan kanala ne şekilde girip açıklığı başlattığı. Son haftalarda daha az ihtimalle olmak üzere pozisyonunun değişmesi ihtimali her zaman vardır. 29 hafta bir gebeye 12 hafta önceden su geliş bu geliş diyerek kanala dönmesini beklemek saçma ve endişe yaratıcı olmuş. Zaten bebek bırakın kanala inmesin şu an ne işi var kanalda doğumun erken olmasını mı istiyoruz ki? İçinizi ferah tutun o anki ultrasonda duruşu öyle olmuştur öyle demiştir. Vücut ölçülerinde ileri gitme geri kalma da 2 hafta sınırını geçmediği sürece sıkıntı yaratmaz. Belki baba ya da anne kafa yapısı normalden buuktir geniştir. Tıpkı boy saç rengi ten rengi gibi ekstremite ölçüleri de genetikle bebeğe aktarılır. Şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim 🌸

Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Baş büyüklüğü doğum şekli açısından önemlidir evet ama önemli olan ölçüden çok annenin leğen kemiğine uyumudur ki buna baş pevis uyumu ya da uyuşmazlığı denir. Ben baş çevresi 32 cm olan bir bebeği doğurmazken sizin pelvis çapınız uygundur ve 36 cm bir bebeği doğurabilirsiniz. Rahat olun doğuma kadarki sürenin tadını çıkarın endişeler beraberinde olumsuzluklar getirir hep tecrübe ile sabittir bu durum 😊😊

Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acabam
Merhaba bende aynı durumdayım 36 haftayız ve hala dönmedi beni burda tek düşündüren konu hareketleri de az hissediyorum. Sırtı dönük olduğu için diyor doktor ama yinede bakıyorum herkes hareketten şikayetçi benim hafif hafif karnım oynuyor sadece sertlik hissediyorum ben sizdede böyle mi acaba ?

Merhaba bende aynı durumdayım 36 haftayız ve hala dönmedi beni burda tek düşündüren konu hareketleri de az hissediyorum. Sırtı dönük olduğu için diyor doktor ama yinede bakıyorum herkes hareketten şikayetçi benim hafif hafif karnım oynuyor sadece sertlik hissediyorum ben sizdede böyle mi acaba ?
Aynen ayni sekilde bende hareket azligindan yakinmistim doktora hem ters hemde yuzu arkaya donuk hareketleri plesantaya carpiyor sende hissetmiyorsun dedi. Ya asagida bazende yanlarda hissediyorum 1 2 gundur karnimi hareketli gordum sadece

Merhaba size bir ebe olarak cevap vermek isterim. Hastayı acilden yatırırken makat ya da ayak geliş olup doğumhaneye çıkardığımızda baş gelişe dönen birden fazla gebeye şahit oldum. Önemli olan kanala ne şekilde girip açıklığı başlattığı. Son haftalarda daha az ihtimalle olmak üzere pozisyonunun değişmesi ihtimali her zaman vardır. 29 hafta bir gebeye 12 hafta önceden su geliş bu geliş diyerek kanala dönmesini beklemek saçma ve endişe yaratıcı olmuş. Zaten bebek bırakın kanala inmesin şu an ne işi var kanalda doğumun erken olmasını mı istiyoruz ki? İçinizi ferah tutun o anki ultrasonda duruşu öyle olmuştur öyle demiştir. Vücut ölçülerinde ileri gitme geri kalma da 2 hafta sınırını geçmediği sürece sıkıntı yaratmaz. Belki baba ya da anne kafa yapısı normalden buuktir geniştir. Tıpkı boy saç rengi ten rengi gibi ekstremite ölçüleri de genetikle bebeğe aktarılır. Şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim 🌸
Burada ki yorumlardan sonra rahatladim gercekten ama ilk gebelik bide en basindan beri oyle gelisen bi bebek olunca tedirgin olmadan edemedim. Bide doktordan kesin yanitlar alinca kafamda yer etmemesi imkansiz olmustu konuyu acinca rahatladim. Birde benim sezaryana karsi korkum var o yuzden diye dusunuyorum o konuyu da kendi icimde hallettim gibi rabbimin izniyle bi sekilde dogacak. Dedikleriniz icin cok tesekkurler

Baş büyüklüğü doğum şekli açısından önemlidir evet ama önemli olan ölçüden çok annenin leğen kemiğine uyumudur ki buna baş pevis uyumu ya da uyuşmazlığı denir. Ben baş çevresi 32 cm olan bir bebeği doğurmazken sizin pelvis çapınız uygundur ve 36 cm bir bebeği doğurabilirsiniz. Rahat olun doğuma kadarki sürenin tadını çıkarın endişeler beraberinde olumsuzluklar getirir hep tecrübe ile sabittir bu durum 😊😊
Cati muayenesi vakti geldiginde kesinlikle yaptiracagim. Doktorumda en uygun doguma beni hazirlar diye dusunuyorum. Kafasini ve kilosunu takinti etmedim cunku 1 hafta ve dediginiz gibi sinirlar icinde o yuzden sorun degil🤗

Cok gecmis olsun rabbim bebeginizi size bagislasin. Kontrollerime duzenli gidiyorum aksi bi durum oldugunda tabiki giderim dediklerinizi aklimda tutucam tesekkur ederim soylediginiz icin
Rica ederim canım bebeğime kavuştum çok şükür Rabb'im sizede hayirlarla kurtarsın bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım

Back
X