• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

Aynen cunku normal babanne gibi sevmiyo kendi bebegimis gibi seviyo artik ben kendi evime gelip oda kendi evinde kaldiginda geceleri hep kalkmis aglamis kendisini boslukta hissetmis bebegini sanki almislar gibi hissetmis bana bunlari anlatti. Cunku cok benimsedi utanmasa emzirirdide beklerim. Yinede allah kimseye evlat acisi vermesin ama benim sucum gunahim ne birak bende bebegimin ilk dogum hallerinin tadina varayim
Bunu onunla konuşmalısın. Güzel bir dille açıkla düşündüklerini kayınvalidene. Sen kaybetmişsin ama benimkini de elimden almaya çalışıyorsun diyebilirsin. Anlayacaktır.

Şimdi bu yorumları okuyunca dank ettı esım erkek olursa ölen abisinin ismini ikinci isim olarak koyalımmı demıstı bende kabul ettım kv ölen ogluna okadar düşkünki he gittiğimzde bi anısını anlatır ögünleri yeniden yaşar aynı durumun başıma gelebıleceğini düşünüyorum kv cok hasas ve alıngan bı kadın gorumcemde erkek olursa koyun derdi tabı kımse böle olcagını tahmın edıp aklına getiremiyor baglanıyor kapılıyor bunun zorluğunuda anne yaşıyor babalar farkında bıle olmuyor hasasıyetın farkında olunca iş işten gecms olur bende bu durumu anlatıp bu riski almak istemediğimi soylucem her ayrılısta bebekten uzulerek ağlayarak ayrılır buda anne babaya ayrı eziyet kv genelde cok inatcı oluyor kendı annen olsa kızar tavır yaparsın ama kv kızıp olayı anlatamazsınız sorun başlar sizde tavrı koymalısınız zararın neresınden donersenız kardır cocuk büyüyünce sizi degıl kv dınlıcek onun kuralları ve ogrettıklerı agır basacak cocuk ılgıyı kımden gorurse ona baglanır büyüyünce aman simdiden buna müsade etmeyın:dua:

Bizimki de torun buldum delisi oldu...sariyor sarmaliyor salliyor...neler neler...aksine hic de susmadi biraz geri cekildi.cok acemiydi.annemi de kiskaniyordu annem daha becerekli o konuda...
Hic unutmam .ben cocugu yikicam dedi.sabunla falan.temiz olacakmis.ne kirliligi varsa artik ..karismadim.bu basladi senfoniye.banyoda aglamayan cocuk kendini yirtiyor.beceremedi.neyse gece oldu bebegim fiskirir tarzda kustu.dr da usutmus dedi ben de banyo yapti dedim.olabilir dedi.sonra sesi tik diyr kesildi.
buyuse bile devamli benimle yarisiyor .ben hic bozmadim.pes eden kendisi oldu.simdi de ben hic karismam banane diyor.beni sinir ettikten sonra neye yarar..ilk tecrubesizligimi zehir ettiler ..o zaman uzaktaydilar.simdi yakindalar.ama eski gelin yok tecrube var artikk
Yani yasadiklarimiz maalesef oluyor.

Bizimki de torun buldum delisi oldu...sariyor sarmaliyor salliyor...neler neler...aksine hic de susmadi biraz geri cekildi.cok acemiydi.annemi de kiskaniyordu annem daha becerekli o konuda...
Hic unutmam .ben cocugu yikicam dedi.sabunla falan.temiz olacakmis.ne kirliligi varsa artik ..karismadim.bu basladi senfoniye.banyoda aglamayan cocuk kendini yirtiyor.beceremedi.neyse gece oldu bebegim fiskirir tarzda kustu.dr da usutmus dedi ben de banyo yapti dedim.olabilir dedi.sonra sesi tik diyr kesildi.
buyuse bile devamli benimle yarisiyor .ben hic bozmadim.pes eden kendisi oldu.simdi de ben hic karismam banane diyor.beni sinir ettikten sonra neye yarar..ilk tecrubesizligimi zehir ettiler ..o zaman uzaktaydilar.simdi yakindalar.ama eski gelin yok tecrube var artikk
Yani yasadiklarimiz maalesef oluyor.
Sabırlı ol sen bıraz da tavrınla belli etmelısın bu neymis ama ya yerini bilmeli senin tecrube sahıbı olman ıcın bebegın senınle vakıt gecırmesine müsade etmesi gerekırken... Annesi sensin ama bunu kabullenemıyor bi tür hastalıklı davranıs haline gelmiş bu durum sizin için cok zor ınsallah bu durumu atlatırsınız Allah sabır versın :dua: Onum durumu bencillik boyutunda sana yardımco olmakta değil kendine yenı bi mesgale bulmus kolay kolay vazgecmez yanı:sinirli:

Şimdi bu yorumları okuyunca dank ettı esım erkek olursa ölen abisinin ismini ikinci isim olarak koyalımmı demıstı bende kabul ettım kv ölen ogluna okadar düşkünki he gittiğimzde bi anısını anlatır ögünleri yeniden yaşar aynı durumun başıma gelebıleceğini düşünüyorum kv cok hasas ve alıngan bı kadın gorumcemde erkek olursa koyun derdi tabı kımse böle olcagını tahmın edıp aklına getiremiyor baglanıyor kapılıyor bunun zorluğunuda anne yaşıyor babalar farkında bıle olmuyor hasasıyetın farkında olunca iş işten gecms olur bende bu durumu anlatıp bu riski almak istemediğimi soylucem her ayrılısta bebekten uzulerek ağlayarak ayrılır buda anne babaya ayrı eziyet kv genelde cok inatcı oluyor kendı annen olsa kızar tavır yaparsın ama kv kızıp olayı anlatamazsınız sorun başlar sizde tavrı koymalısınız zararın neresınden donersenız kardır cocuk büyüyünce sizi degıl kv dınlıcek onun kuralları ve ogrettıklerı agır basacak cocuk ılgıyı kımden gorurse ona baglanır büyüyünce aman simdiden buna müsade etmeyın:dua:
Canim sen bilirsin ama o ismi kabul etmemen daha hayirli bence ben hala cekiyorum acisini icimden cikmiyo yasadiklarim suan kendi evimdeym oglymda 4 aylik oldu ama onlar geldiginde hala sinirlerim bozuluyo bifr benim bebegiminde 2 ismi var ama kv kendi vefat eden oglumun ismini kullaniyo her ne kadar ben israrla iki ismini kullansamda ve herkese dedim 2 isim kullanilsin ama kv buna uymuyo

Sabırlı ol sen bıraz da tavrınla belli etmelısın bu neymis ama ya yerini bilmeli senin tecrube sahıbı olman ıcın bebegın senınle vakıt gecırmesine müsade etmesi gerekırken... Annesi sensin ama bunu kabullenemıyor bi tür hastalıklı davranıs haline gelmiş bu durum sizin için cok zor ınsallah bu durumu atlatırsınız Allah sabır versın :dua: Onum durumu bencillik boyutunda sana yardımco olmakta değil kendine yenı bi mesgale bulmus kolay kolay vazgecmez yanı:sinirli:
Aynen canim kendine eglence yani mesgale lafa gelince yardim ediyoz diyolar ama benim bildigim yardim anne yapar herseyini kv sadece yanlis gordugunde soyler ama bunlar anneligi ustleniyolar tamamen bize bisey kalmiyo

size ablasi esinize abisi ne mana??tamm belliki kaybettigi cocugun yerine koymus ama o sizin cocugunuz.bunu ona hissettirin.tartisarak kizarak degilde anlatin derdinizi.belki farkinda degildir nasil davrandiginin ne bileyim yada sizin o ismi koydunuz diye yaninizda oldugundan daha fazla abartiyordur belki..o bir ay gecmis yapacak bisey yok artik.zor olsada unutmaya calusin bundan sonraki iliskiniz icin ama bundan sonra agirliginizi koyun.olayi kavga tartisma boyutuna tasimayin siz kotu olursunuz torununu gostermeyen sevdirmeyen gelin olursunuz.davranislarla kirici olmayan sozlerle bunu anlatabilirsiniz..umarim anlar..bebeginizi saglikla buyutmenizi dilerim..

Aynen cok sukur simdi bebegim 4 aylik artik demiuo oyle ablasi abisi diue bende baya tepkimi gosterdim caktirmadan oda anladi zaten ama annem annem diye sevmesi hala devam ediyodu ama kucuk gorumcem var lise 1 gidiyo o biraz kskanclik yapti galiba ama benimfe coook isime yaradi dedi annem miii ne alaka dedi sen babannesin dedi sonra kaynpederde aynen dedi ben sanki babam babacim diye mi seviyorm dedecim diyorm dedi oda tamam madem babbannexim diyim bari defi

Kizlar cok gicik bisey yaa ve suan yoldalar buraya geliyolar inan modum dusuk gormek istemuyorm her geldikl3rinde bebegim kriz geciriyo cok agliyo benjm sinirim ona geciyo elimde degil tiksindim nefret ettim kv den her geldiginde battaniye arasinda syrekli sallamak istiyolar aglamayan bebegimi bile saatlerce salliyolar sinir oluyorm laf anlamiyo ve bebegimi annem annem annecim diyr seviyo deli ediyo benj yaaa.
Kadın manyak izin verme ben bile sinir oldum

Bazilari gecer bu durum boyle kalmaz diyo hormonlardan kaynakliymis ama benimki hormonla alakali drhil bence cunku kv bana giderken soyledigi soz unutmuyrm hic neymis efendim bebegini sanki elinden aliyolaemis gibi hissediyomys ayrilirken bana bunu dedi bak bak bak

Valla hiç bir fırsatı kaçırma, her fırsatta gerçekliği yüzüne vur derim. Şu lafın üzerine, öyle hissediyorsun ama bebek bizim, sen babaannesisin diyebilirdin. Annecim annecim derse, babaannesi diye düzeltirsin.
İsim mevzusu çok yanlış olmuş, kadının travması depreşmiş, bebeği kendisine geri gönderilmiş gibi filan hissediyor herhalde.

Ay kıyamam ya, çok sinir bozucu şeyler yaşamışsın. Sakın tepkini vermekten kaçınma. Açık açık söyle. O sahiplenme içten içe hep devam edecektir. Sevsin tabii ama babaanne gibi sevsin. Allah analı babalı büyütsün tatlım, sinirini bozma, güle güle büyüt bebeğini...
Sevgiler...:anne::anneadayı:

Nasıl abisi, ablası der ya?! Kimse birşey demiyor muydu bu lafına? Ya Allah aşkına evladını kaybeden ne ilk kadın ne de son ki bir de çok zaman geçmiş üstünden ve bebek çok küçük olduğu için sanmıyorum ki psikolojisi hala bozuk olsun o sebepten. Bazı kadınlar seviyor ilgi çekmeyi..

Ee siz de her lafa susmussunuz. O sizin bebeginiz azicik sahip ciksaniza. Ne demek sutum gelecek galiba, ne demek abla/abi.
Bastan tavrinizi koysaniz insanlar boyle yuz bulamayacak zaten.

Yeni dogum yapmis kadina bebeğini vermemek kokusunu icine çektirmemek haa... o anda yikardim hastaneyi gozum kimseyi gormezdi ne esimi ne annemi ne kv yi... sizde peygamber sabri var heralde kusura bakmayin aşırı sinirlendim benim 4uz cocuklarim var 10 aylik ve ilk bebeklerim premature olduklari halde ben yikadim o yardim etti ben baktim o ev işi yapti sadece mama yedirrken yardım ettirdim cok fazla kucagina alma alisir dedim.. ha benim kv iyi huyluydu ses etmedi allah tan ha sesi ciksada hos kesmesini bilirdim isterse sevmesin gelmesin rabbime şükür tek basima baktim ilk 5 gun gelmeseydi de bakardim evlatlarim onlar benim..
Cok prim veriyorsunuz senin yasadiklarini ben yasasam agzima geleni soylerdim isterse kirilsin gogsum sizladi ne demek ya senin damarlarin bile kurumuştur ne sutu der lafi agzina tikardim..
Bu kadar acimasiz değilimdir her seyi tatli dille soylerim normalde ama bu kadarını da ilk defa duydum sinir tepeme cikti
Espriyle lafinizi soyleyin ama bi sekilde soyleyin yani annesin sen herkes haddini yerini bilsin. Terbiyesiz kadin ablaymis peh sende ona ismiyle hitap ettir babaanne demesin

Canim sen bilirsin ama o ismi kabul etmemen daha hayirli bence ben hala cekiyorum acisini icimden cikmiyo yasadiklarim suan kendi evimdeym oglymda 4 aylik oldu ama onlar geldiginde hala sinirlerim bozuluyo bifr benim bebegiminde 2 ismi var ama kv kendi vefat eden oglumun ismini kullaniyo her ne kadar ben israrla iki ismini kullansamda ve herkese dedim 2 isim kullanilsin ama kv buna uymuyo
Evet kendi istedigiyle hıtap etmesi bnmde aklıma gelmsti cunkı gorumcemin kızına kendı ismıni koymadıgı için cok bozuldu kızı 1ay boyunca fatmagül dıye sevdı kv adı fatma buarada....gorumcem cocugun adı oyku fatmagül deme artk anne dıyodu hep
Ben ıkıncı ısım olarak koysam bu konu senın duruma benzıcek istedigiyle hitap edıcek cok yanlıs yapıyorlar ya bıraz yol gosterıcı olmak yerıne kendileri on plana cıkarıyor yarış gibi annelık rolunü calmıs sanki senden ınsallah dahada duzelır canım :dua:

Baştan yardım etmiş oluyor takma diyecektim ama sana ablası demesi ve sutum gelecek herhalde demesine yuh dedim .keşke tepki gosterseydin bari bundan sonra tepkini belli et sana ablasi falan derse ne demek ben onun annesiyim öyle söylemeyin de.izin verme bu tarz seylere

Bu denli akla zarar lafları eşin duymuyo mu yani bu kadarı artık ana kuzuluğunu aşıyo, ruhsal bir sıkıntı, kaybının yerine koymayı abartmış yardım almalı

Okurken sinir oldum ama bence bu durum mecburen düzelecek benim annem torunun ağzının içine düşer çünkü annem bakıyor ama annesi işten gelince anne anne diye yanıyor çocuk biraz daha büyüsün bak senden başkasına okadar ilgi gösterecek mi babaanneside kabullenecek sıkma canını bebeğinle en güzel zamanların tadını çıkar

Back
X