• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

Benim bi arkadaşın kv de seninki gibi kıza lahusalığını zehir etmeye kalktı. Bebeği alıp gidecek miş evinde bakacak mış hanım. Valla ben normalde karışmam böyle şeylere ama kızın halini de görünce dayanamadım. Aaa bu ne canım çok istiyosan kıskandıysan sende doğur bi tane tüm çileyi annesi çeksin sen hazır bebeğe kon iyiymiş teyze senin iş dedim bi kahkaha patlattım. Kadın neye uğradığını şaşırdı apar topar evine gitti arkadaşım hala bana dua ettiğini söylüyor :KK76:

Çok sabirlisin eşin ne diyor bu duruma göğüslerimde süt gelicek galiba ablası abisi durumuna umarım normal karsilamiyordur sen susarsan işin zor

Goguslerim sizladi sutum gelecek galiba nedir yaa daha neler deseydin sende. Kizlar sizde saf olmayin yaa niye bi kadar kendinizi uzuyosunuz baltin iyice costu git al kucagindan emziricem de gotur baska odaya bir iki ayni seyi yap anlar zaten ne demek istedigini. Kendilerine gelsinler bir zahmet.

Kizlar cok gicik bisey yaa ve suan yoldalar buraya geliyolar inan modum dusuk gormek istemuyorm her geldikl3rinde bebegim kriz geciriyo cok agliyo benjm sinirim ona geciyo elimde degil tiksindim nefret ettim kv den her geldiginde battaniye arasinda syrekli sallamak istiyolar aglamayan bebegimi bile saatlerce salliyolar sinir oluyorm laf anlamiyo ve bebegimi annem annem annecim diyr seviyo deli ediyo benj yaaa.
Ya uyaracaksiniz. Torunum diye seveceksin anne diyeceksiniz.hayir abisi ablası derken aklınız Nerede. Ben onun annesiyim sen de babannesisin bebeğin aklını karıştırma diyeceksin.
Anne sütüm geliyor gibi tuhaf şeyler söyleme rahatsız oluyorum diyeceksin.
Sen her dediğini kabul eder gibi ses çıkarmamissin ki böyle sinir olduğunla kalmışsin.
Bu arada sakin battaniyede sallamayin bebeği küçücük beyni sarsiliyor kucağında pis pis yaparak uyut anne sıcaklığını hisseder hertürlü.

Benimde lohusaligim senin yaşadığın şeylerle geçti. Çok sinir bozucuydu gerçekten. Daha hastanede sahiplendi bize gidelim orada bakarım ben size dedi kabul etmedim. Evimize geldik altını o aldı üstünü o giydirdi banyosunu o yaptırdı. Benim kucağıma emzirmeden emzirmeye veriyordu kendimi süt annesi gibi hissediyordum. Esimle tartıştım ilk 15 gunum ağlamaklı geçti. Sonra eşimle konuşup anne sen git artık biz bakarız dedik. Şükür o gidince bir evladımin olduğunu anladım. Şimdi bile sen benim oğlumsun azıcık büyü alacağım seni diyor. Allahım ne sinir ya

Kız ne demek göğüslerim sızlıyo sütüm gelecek yok ablası bilmem ne? Tabiki konuşma kv ile
Telefon ediyodu surekli sabah aksam artik kendi evimize gectimizde kendimi sanki bebeginin bakicisiymisimda rapor verigomysum gibi hissediyofum artik ozamandan sonra hiiic acmadim telfonlarini bize geldikl3rindende bebegime sahip cikiyo4m tavir yapiyorm bisey dediginde sert duruyorm anladilar ama hakettiler ben yoksa yumusak yuzlu bi insanim ama cok kinlendirdi soguttu kendinden

Sakın kv üzülür, eşim kırılmasın diye herşeyi içine atma. Gerektiği yerde tepkini göster herkes yerini bilsin. Bende ilk çocuğuma doğum yaptım odaya getirdiler kucağıma verdiler emzireyim diye, sütüm yoktu emziremedim hemşire mama getirmeye gitti o arada kv çocuğu çekti aldı kucağımdan arkasından bakakaldım. Hastaneden çıktım çocuğu emziriyorum sürekli mememin ucunu tutup çocuğun ağzından çıkarıyor. Emzirirken çocuğun ayağını kolunu çekiyor. En sonunda patladım. Yaptığı bu gariplikler yüzünden kendimi taşıyıcı anne gibi görüyordum. Kızım büyüdü 2. Çocuğum bile oldu ama hala o duyguyu içimden atamadım. Kızımla aramdaki mesafeyi bir türlü asamiyorum.
Aynen canim hastanede 2 gun kaldik hatta 3 te olabilir hatrlamiylrm sezeryan oldu icin hep kendisi yatti bebegimle herseyiyle kendisi ilgilendi ya sonrada guluyo aaaaa bu bebek kokuma alisacak diye guluyoo cok guzel bisey yapiyomus gibi inan bende kendimi tasiyici anne gibi hissetmistim

Keske koymasaydiniz o ismi. Saskinlik otesi sutum gelicek vs. Delirmekte haklisiniz. Biraz dis gosterin derim bnm kv yapsa sen babanesin ben annesiyim derdim. Yol yakinken bsey yap derim bu is buyur yoksa. Kv nin davranislari normal degil
Ama ona sorarsan kizim ben yardim ediyorm yeni dogum yaptin kolaymi diyo ama ben bunu asla yardim olarak kabul etmiyorm cunku bebegimle beni cook uzdu

kv hasta. psikilojik sorunu var. manyak hatta bence. uzak durun sesinizi çıkarmamakla da iyi etmiyorsunuz eşinize anlatın bunları.

buraya dek ne guzel size sevgiyle destek olacak biri var diyecektim ki geri yuttum sozumu.
derhal mesafenizi koyun.
Koydum önceki gibi yapamiyo ama ben artik o kadar sogmusum ki sesine tahammulum yok annem annem diye seviyo bu seferde cocugumu digerlerini artik diuemiyo cok dikkat cekerim diye bide anladi benim coook sinir oldumu

Uuu kayınvalidenin durumu çok ciddi bildiğin kendi bebeği yerine koymuş. İleride daha çok sorun çıkarabilir kayınvalideniz konu sahibi, ince bir düşünceyle isim koymuşsunuz ama benim önerim ikinci bir isim koyup bebeğe ikinci ismiyle seslenmeniz. Ölen kardeşin ismiyle değil. Bir de "babaanne" kelimesini muhakkak vurgulayın. Sevmek isterse "Aaa babaannesi sevecek miymiş kızımı" gibi.
Iki ismi var zaten bende surekli iki isminide kullaniyorm kaliplastirdim onu ayrilmazmis gibi herkesede soyledim iki ismide kullanilcak diye saolsunlar diyolar ama kv kendi istedigi ismi soyluyo evet babannesi diye vurguluyorum ise yariyo anliyo hatta bazen oyle annem annem diye sevdiginde nineye bizde ebe derler al ebesi diyorm daha yaşli oluyo ebe oda sevmiyo

Kadın abisi ablası derken sizle eşiniz niye ses etmiyorsunuz? Desenize abisi değil babası ablası değil annesı babanesi desene.esin de mı ses etmiyor

Benim bi arkadaşın kv de seninki gibi kıza lahusalığını zehir etmeye kalktı. Bebeği alıp gidecek miş evinde bakacak mış hanım. Valla ben normalde karışmam böyle şeylere ama kızın halini de görünce dayanamadım. Aaa bu ne canım çok istiyosan kıskandıysan sende doğur bi tane tüm çileyi annesi çeksin sen hazır bebeğe kon iyiymiş teyze senin iş dedim bi kahkaha patlattım. Kadın neye uğradığını şaşırdı apar topar evine gitti arkadaşım hala bana dua ettiğini söylüyor :KK76:
Cok iyi yapmissn gercekten anne kendisi soyleyemiyo ama bi baskasi yuzune vurdugunda super oluyo hatasini anlouo annede kotu gelin plmamos oluyo

Çok sabirlisin eşin ne diyor bu duruma göğüslerimde süt gelicek galiba ablası abisi durumuna umarım normal karsilamiyordur sen susarsan işin zor
Eşim yanimda bulunamiyodu ki bunlarin coook azina sahit oldu bende geldiginde soylemedim bisey yasadiklarimi cunku bana olmus olan bide ona anlatirsam gormedigi icin anlayamicak abarttigimi sancak ben annesine karsi onu sisirdimi sancak uff

Goguslerim sizladi sutum gelecek galiba nedir yaa daha neler deseydin sende. Kizlar sizde saf olmayin yaa niye bi kadar kendinizi uzuyosunuz baltin iyice costu git al kucagindan emziricem de gotur baska odaya bir iki ayni seyi yap anlar zaten ne demek istedigini. Kendilerine gelsinler bir zahmet.
Kendimi biraz toparladiktan sonra tavrimi koydum bu is ilerlicek korkusuyla ama yinede cok bilmisliginden de vaz gecmiyo surekli basimda doktor gibi

Kendi cocugu gibi goruyormus resmen.Abisi , ablasi ne demek!galiba sutum geliyor ne demek!Psikoljisi iyi degil kesinlikle.
Benzer durum basima gelse ben de kafama takar uzulurdum ama olan olmus artik.Gecmisi dusunup iyice icsellestirmemeye calisin.Gecmisi geri getiremezsiniz.
Bu saatten sonra yine ayni seyleri yapmaya kalkarsa seviyenizi bozmadan cevap veririsiniz.Sonradan dusunup kendi kendinize uzulmezsiniz.

Ya uyaracaksiniz. Torunum diye seveceksin anne diyeceksiniz.hayir abisi ablası derken aklınız Nerede. Ben onun annesiyim sen de babannesisin bebeğin aklını karıştırma diyeceksin.
Anne sütüm geliyor gibi tuhaf şeyler söyleme rahatsız oluyorum diyeceksin.
Sen her dediğini kabul eder gibi ses çıkarmamissin ki böyle sinir olduğunla kalmışsin.
Bu arada sakin battaniyede sallamayin bebeği küçücük beyni sarsiliyor kucağında pis pis yaparak uyut anne sıcaklığını hisseder hertürlü.
Yeni dogmus 2 haftalik bebegimi oyle salladilar kafayi yemisler bebek bu aglar ben israr ediyorm susamiyorm zaten icim acidi yuregim sizladi 2 haftalok bebek anne kokusuyla uyur ama yok karsi taraf israrci inat esim olsa esime divem oda yoktu o an

Benimde lohusaligim senin yaşadığın şeylerle geçti. Çok sinir bozucuydu gerçekten. Daha hastanede sahiplendi bize gidelim orada bakarım ben size dedi kabul etmedim. Evimize geldik altını o aldı üstünü o giydirdi banyosunu o yaptırdı. Benim kucağıma emzirmeden emzirmeye veriyordu kendimi süt annesi gibi hissediyordum. Esimle tartıştım ilk 15 gunum ağlamaklı geçti. Sonra eşimle konuşup anne sen git artık biz bakarız dedik. Şükür o gidince bir evladımin olduğunu anladım. Şimdi bile sen benim oğlumsun azıcık büyü alacağım seni diyor. Allahım ne sinir ya
Evet yasadiklarimiz cok benziyo kocaman kadin biseyde diyemiyosn ki kocanin annesi sabir diyosn anca. Bende 1 ay sonra bebegimle yalniz kalinca anladim annelik ne kadar guzelmis rabbim isteyen herkese nasip etsin

ya hu 20 ay çocuk emzirdim şu göğsüm hiç sızlamadı. ben mi tuhafım nedir??

kv saçmalamış hem de ağır saçmalamış. o zamanlar tepki koysaydınız tamamdı. ama 4 aylık olmuş çocuk evinize geçmişsiniz ve iyi bir kadın anladığım kadarıyla. o yüzden kendiniz doldurmayın çok. cahilliğine verin.

Back
X