• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

Benim kv babasını ben doğurdum o çocuk da benim dedi:deli:
Yuh pes doğrusu.Peki siz ne dediniz. Ben bu hayatta şunu anladım kaynanalar oğlunun çocuğunu kendileri doğurmuş gibi sahipleniyorlar.Gelini, çocuğun annesi olarak kesinlikle görmüyorlar.Gelini sadece oğlunun çocuğunu karnında taşıyan doğuran bir aracı olarak görüyorlar.Bundan emin oldum artık.Benim kaynanamda aynı nasıl başedecez bunlarla yaa

Merhabalar,
Var malesef böyle hasta ruhlu insanlar. Şu an bende de bir adet mevcut. Doğum yapalı 3,5 ay oldu, tabi öncesinde geldiler şu an 4 ayı geçti bizdeler hala. Oğluma hala daha sadece süt annesi gibi yaklaşabiliyorum, hiç banyosunu yaptıramadım daha. Oğlum bana gülse bana niye gülmüyorsun diye söylenir, daha 10 günlük lohusayken bana anlattığı hikaye; bebeğin anne babası ölmüş babannesi bakmış öyle seviyormuş ki memesinden süt gelmiş emzirerek büyütmüş, keşke ben de emzirebilsem... 4 aydır evde ne aile hayatımız kaldı ne huzur, eşimle sürekli kavga halindeyiz ne yapayım kovayım mı diyor. Kayınpeder 7/24 evde yatar, odalarımız çok iyi ısınmıyor mecbur oturulan odada emzirmek zorunda kalıyorum adam karşımda, bazen 'ne güzel emiyor oğlum', 'emiyor oğlum' diyor sinirlerim zıplıyor. Özel hayat diye bir şey zaten kalmadı çünkü sağolsunlar yatak odamıza bile çat kapı (biz içerdeyken-uyurken bir konu hakkında konuşurken vs) girme gibi bi huyları var..hayatımız o kadar kısıtlandı ki dışarı çıksak evdeler hadi dönelim artık oluyor, iyi olsalar peşimize takılıyorlar gittiğimiz yerde burnumuzdan getiriyorlar çünkü sıkılıyorlar..şu anda da kv 3 yıl önce olabileceği ameliyatı sırf burda kalabilmek adına yaptırdı, artık evde 4 kişiye bakıyorum. Pansumanı, yemeği vs..çorbasıyla sulu yemeğiyle vs çeşit yemeği olmadan da yemeğe yemek demezler. Ben oğlumla mı ilgileneyim ki şu aralar huy değiştiriyor, bunlara mı bakayım, yemeğe mi ev işlerine mi yetişeyim bilemiyorum. Bu yüzden sütüm bile azaldı kesildi kesilecek.. varlar yani bu tür insanlar malesef...
İşin çok zor Allah yardımcın olsun.Benim kaynanam ve kayınbabamda böyleler, oğlumu benden kıskanıyorlar,oğlumun bana anne demesini bile istemiyorlar.Hakkımı helal etmiyorum onlara.

Yuh pes doğrusu.Peki siz ne dediniz. Ben bu hayatta şunu anladım kaynanalar oğlunun çocuğunu kendileri doğurmuş gibi sahipleniyorlar.Gelini, çocuğun annesi olarak kesinlikle görmüyorlar.Gelini sadece oğlunun çocuğunu karnında taşıyan doğuran bir aracı olarak görüyorlar.Bundan emin oldum artık.Benim kaynanamda aynı nasıl başedecez bunlarla yaa
Şimdilik birşey demiyorum bakalım. Geçen de buz gibi evde çocuğun üstünü açıyor şapkasını çıkarıyor oğlan çocuğu sıcağı sevmez diyor bi de. Ne alakaysa oğlan kız hepsi bebek. O zaman hastanede oğlanları soğuk odaya koysunlar.bi de battaniyesini yere attı ben o kadar temiz tutmaya uğraşırken.cocugu tutarken bakıyorum özensiz.bisey desen ben kaç tane büyüttüm bilmiyormuyum der. Yaşlılar çok bildiklerini sanıyorlar gelinler tecrübesiz diye bişey bilmiyor onların gözünde. Oysa annelik içgüdüsü diye bişey var tecrübesiz olsan da.hem internetten de ogreniliyor artık.

Aynen bende katiliyorum neler cektirdi bana kv. Kendimi cok degereiz ise yaramaz bisey bilmeyen acemi dogurdugym cocuga bile bakamayacakmisim gibi piskolojik baski yapti nefret ediyorum hala o kadindan ama esimin hatrina yalandan guluyorum yuzune bana geldiginde

İşin çok zor Allah yardımcın olsun.Benim kaynanam ve kayınbabamda böyleler, oğlumu benden kıskanıyorlar,oğlumun bana anne demesini bile istemiyorlar.Hakkımı helal etmiyorum onlara.
Kaynanam beni aramisti oglum 2 aylik falandi cok alismisti kucama yatana yatinca agliyodu surekli kucagimda olmak istiyofy kv telfon etti keşke gelebilsem de senin kokunu unutsa dedi. Ne alakaysa güya benim kokumu unutturcakmis bebegime bende rahat etcekmisim. Resmen konusmak icin konustu sanirim

Ablası abisi ne demek ya?
Sizde iyi sabır varmıs ben o an tepkimi belli ederdim sanırım
Neden ağlıyorsunuz
Ağlamayın
Cocuk sizin cocuğunuz direkt rahatsızlıgınizi belli edin

Kızlar ben 4 ay once dogum yaptim malesef kendi annem yanimda bulunamadi kaynvalidem vardi yanmda hamileyken severdim kaynvalidemi oda 40 gunluk bebegini kaybetmis zamaninda ve bizde esimle o bebegin ismini kendi bebegimize koyduk. Ama koymaz olaydim cok pismanim cunku bebegim dogduktan sonra kaynvalidem oyle bi sahiplendi ki bebegimi size anlatamam sezeryandan sonra odama getrdiler beni bebegimi kucagima bile vermedi ertesi gun gorebildim bebegimi zorla o izdiraplo acilarima ragmen kalktim sevdim kokladim bebegimi altini o degistiriyodu banyosunu o yaptiriyody kyafetlerini o degistriiyodu bana ablasi ablasi eşime de abisi abiso diyodu sonra goguslerim sizliyo sutum gelcek galiba diyodu ben cildiriyodum ama esimin hatri var bisey diyemiyofum 1 ay kaynvaldemde kaldim gizli gizli agliyofum cok bunaltmisti beni bebegime alismam gerekirken yabanci olmustm suan hala etksiindeym bana ne kadar iyi davransada benim onun sesini duymaya bile tahammulum yok kizlar ne yapmaliyim bana yardim edin istemiyorm aslinda boylr dusunmeyi ama kendimi cok haksizliga ugramis gini hissediyorum bebegimi onun yuzunden bi sure benimseyemedim emanet bebek gibi gordum
Bu kaynanalar gelinlerini kiskaniyor baska aciklamasi yok

Ablası abisi ne demek ya?
Sizde iyi sabır varmıs ben o an tepkimi belli ederdim sanırım
Neden ağlıyorsunuz
Ağlamayın
Cocuk sizin cocuğunuz direkt rahatsızlıgınizi belli edin
Bilmiyorum o an diyemedim hicbisey sonra evime gelince cok kizdim kendime toparladim kendimi suan kesinlikle hic biseye firsat vermiyorum terbiyesiz karı utanmiyoda oyle davranmaya hic uakisiyomu o bebek senin kucagina aynaya bi bak kac yasina gelmissin cok heves ediyosan bidaha dogur. Sinirrr şey aklima geldikce iyice kinleşiyorum karıya

Kaynanam beni aramisti oglum 2 aylik falandi cok alismisti kucama yatana yatinca agliyodu surekli kucagimda olmak istiyofy kv telfon etti keşke gelebilsem de senin kokunu unutsa dedi. Ne alakaysa güya benim kokumu unutturcakmis bebegime bende rahat etcekmisim. Resmen konusmak icin konustu sanirim
Canım amaç o değil, kaynanan senin rahatını falan düşünmüyor. Kaynananın tek amacı çocuğu senden soğutup çocuğu kendi kokusuna kendisine alıştırmak,çocuğu kendi doğurmuş gibi sahiplenmek ve çocuğa kendi annelik yapmak istiyor aklınca

Bilmiyorum o an diyemedim hicbisey sonra evime gelince cok kizdim kendime toparladim kendimi suan kesinlikle hic biseye firsat vermiyorum terbiyesiz karı utanmiyoda oyle davranmaya hic uakisiyomu o bebek senin kucagina aynaya bi bak kac yasina gelmissin cok heves ediyosan bidaha dogur. Sinirrr şey aklima geldikce iyice kinleşiyorum karıya
Valla ben kendi kaynanam ve kayınbabama kinlendim bile.İkisindende nefret ediyorum. Benim kaynanam ve kayınbabamda aynı senin kaynanan gibi. Hani kediler kasabın önünde ağzını açıp,et gelsin diye beklerler ya, hemen ete saldırmak için,işte benim kaynanam ve kayınbabam da benim doğum yapmamı dört gözle bekliyorlar,doğar doğmaz bebeğime saldırmak için,çocuğumu kendileri doğurmuş gibi sahiplenmek,çocuğumu benden soğutmak için,ağızlarını açmış bekliyorlar doğurmamı.Sırf bu sebepten uzun yıllar 2.çocuk düşünmüyom.

Siz de hatalisiniz. Eşinizin hatrı icin veya kvdeniz diye HER SEYINI de görmezden gelemezsiniz. Bu Çok sinir bozucu bir durum . Siz baştan kesinlikle tepkinizi koymaliydiniz. Umarım geç değildir henüz . Sansinizi deneyin yine de bir dur deyib . Veya önce eşinizle konuşun bu mevzuyu .

Kvnin psikolojisi bozulmuş iyice ölen bebeğinin yerine koymuş bebeğinizi. Keşke o ismi seçmeseydiniz biraz da siz neden olmuşsunuz bu duruma. ya karşınıza alıp konuşacaksınız ya da psikoloğa götüreceksiniz kvyi.
Evet haklisiniz o hamilelik psikolojisi ile iyi niyetiyle oyle bir hata yapmis ama bilmedende sebep olmus benimde bir oglum var vakti zamaninda bende ayni hatayi yaptim benimki biraz farkli kv kiz kardesi bekar hic evlenmemis kendisi 54 yasinda ve bu saatten sonra cocugu olmayacak diye ve ben hamileyken bana hep iyi davraniyordu diye oglumun ona cici anne demesine izin verdim vermez olaydim kadin resmen sahiplendi birde ben oglumu 6 aylikken kv yani esimin o teyzesine birakip ise gittim ben yokken oglum agladiginda memesini cikartip emziriyormus bile o kadar sahiplendiki oglumu beni hep aglatti oglum benden daha cok onu istiyordu suan onunla artik konusmuyorum cok rahatim.

Bu kadar acimasiz olmayin lutven bi kendinizi koyun kaynananizin yerine dusuncesi bile cok kotu dimi evlat acisi hafiflemez unutulmaz,ismini koymussunuz kendi cocugu gibi goryo onu oyle avutuyo kadin kendini ben yazdiklariniza sinir olmaktan cok uzuldum.Bence psikologa ihtyaci var kaynananizin;Allah kimseye evlat acisi yasatmasin insallah

Ya herkes yerini bilecek. Bu ne demek? Anne gibi davranin. Emanet cocuk gibi gormek ne demek? Eşinizin hatirindan başlatmayin. Tavrinizi koyun. Bebeğimle duzgun bag kurmamizi engelliyorsun. Annelik vasfini bana birak. Bunlari yapma deyin olsun bitsin... sadece sinir olmakla olmaz

Back
X