• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

Kızlar ben 4 ay once dogum yaptim malesef kendi annem yanimda bulunamadi kaynvalidem vardi yanmda hamileyken severdim kaynvalidemi oda 40 gunluk bebegini kaybetmis zamaninda ve bizde esimle o bebegin ismini kendi bebegimize koyduk. Ama koymaz olaydim cok pismanim cunku bebegim dogduktan sonra kaynvalidem oyle bi sahiplendi ki bebegimi size anlatamam sezeryandan sonra odama getrdiler beni bebegimi kucagima bile vermedi ertesi gun gorebildim bebegimi zorla o izdiraplo acilarima ragmen kalktim sevdim kokladim bebegimi altini o degistiriyodu banyosunu o yaptiriyody kyafetlerini o degistriiyodu bana ablasi ablasi eşime de abisi abiso diyodu sonra goguslerim sizliyo sutum gelcek galiba diyodu ben cildiriyodum ama esimin hatri var bisey diyemiyofum 1 ay kaynvaldemde kaldim gizli gizli agliyofum cok bunaltmisti beni bebegime alismam gerekirken yabanci olmustm suan hala etksiindeym bana ne kadar iyi davransada benim onun sesini duymaya bile tahammulum yok kizlar ne yapmaliyim bana yardim edin istemiyorm aslinda boylr dusunmeyi ama kendimi cok haksizliga ugramis gini hissediyorum bebegimi onun yuzunden bi sure benimseyemedim emanet bebek gibi gordum

Maalesef bende seninle aynı durumdayım bebegim 35 günlük ama sanki bnm kızım değil de kv'nin kızı görenler bana benzetince kabullenemiyor bnm kızım bana benziyor diyor çıldırıyorum, ağladığında benden önce koşuyor kucağına alıyor sallıyor sallama alismasin dedigimde sen bilmezsin bebekler anne kokusunda sakinlesir diyor kızım opulurken ağlıyor oda konuşuyor onunla konusulunca hemen susar sonra diyor benim sesimi tanıyor o yuzden sustu mecbur alttan alicagiz nasilsa bizim bebklerimiz omur boyu bizimle olacaklar onlarda sevgilerini böyle gösterebiliyor ancak birak doya doya sevsin ☺☺
ikinizin yazdıklarını da dehşetle okudumç. gözlerim yuvbalarından cıkltı.
siz buna nasıl izin verebiliyorsuınuz.
kendinize gelin neyin vicdanı neyin kv si neyin hakkı.
kvlerinizin evinden hemen kendi evinize cıkın. olmadı boşanını. olmadı kv yi evden kovun.
olmadı mahkeye gitseniz kvleriniz için evden uzakştırma alırsınız.
olmadı kocanız ile birlikte kvleriniz klağpıya atın.
cok sinirlendimöç... hemde inanılmaz sinirlendimöç.

Biz uzağa taşınmaktan başka çare bulamadık, o sırada rahatsız olduğu için sizin anlattıklarınızı yaşamadım ama, sürekli bir sen bakamıyorsun tavrı, sürekli hasta edeceksiniz çocuğu, aç bu çocuk sözleri hala aklımda, bebekli insanın evine çat kapı gelinmez, kv bile olsa çok sinirlerim zıpladı, hasta olduğu için bir süre sesimizi çıkarmadık ama ben mutlu olamazsam sağlıklı olamazsam bebeğime de bakamam bunu anladım. Şimdi ayda bir görüşüyoruz belki, öteki türlü benim de psikolojim bozuluyor eşime de çocuğuma da faydamdan çok zararım dokunuyor. Yakın olsak gene aynı sorunlar olacak tahmin ediyorum çevremde görüyorum. Bu kadar benimsemiş olmasa dahi birçok kv bilinçli yada bilinçsiz gelininin anneliğini eleştiriyor ve bu şekilde yuvalarda huzur kalmıyor. Büyük olan büyüklüğünü bilmiyorsa çok sık görüşmekte fayda görmüyorum kendi ailemde olsa eşimin ailesi de olsa.

Ben şunu gordum bide gelinler cocuklarina ne yapsa yanliş en iyisini en dogrusunu onlar biliyo gelinler bisey bilmiyo hele bide ilk cocuksa acemilikten bebegimizi öldurebilirz gibi goruyolar. Halbuki allahima sukur cocugum onun yuzunden havale gecirmemis. Beyin kanamasi gecirmemiş. Beni emmeyi birakmamis.
En iyisini en dogrusunu o biliyo ya kv olacak kadin eylul dogumlu bebegimi o guzel havalarda sobayi kurdu eve bu arada evi sobali bebegimi kat kat sardi inanin tam bi sarma oldu bebegim yetmedi kocaman yun yorganin arasina soktu bebegimin sadece gozlerini goruyorm onderece yeminle sonra daha yeni dogmus bebek aglar yani cok normal aldi battaniyeyi kari koca oyle salliyolar oylle salliyolar. Sutum gelmesine ragmen bebegimin her aglamasina bu ac bu bebek ac diye delirttj mama verdi surekli. Suan bunlari okuyunca bana kizacaksiniz biliuorm bende kendime cok kizdim kzilar ama inanin oyle bi pskolojiye soktu ki ben bebegimin ustunu acmak istedigimde aman napiyosn kizim seeeeen usur hasta olur acma sakin olurmuuu usur o usur diye diye benim de pskolojimi bozdu usur korkusuyla acamadim ustunu halbuki bebek sicaktan agliyo. Sallama anne dedigimde ben 4 cocuk buyuttum hepsini de salladim hani nolmus bisey olmaz dedi. Anne sutum geliyo diyorm mama vermeyelim diyorm sonra beni emmez diyorm emer emer sen bilmessin de sutun yaramiyo heralde baksana cocuk zayifladi sarardi soldu gormuyomusn kizim biz mamaya devam edelim halbuki sutum şakır şakır akiyo ama o oyle dedi ya annelik duygusu iste harbi ya doymuyo mu ki cidden zayifliyomu bebegim bu arada bebek 1 haftalik ve doktor da demisti bebek zayiflar kilo almasini beklemeyin diye. Yani kizlar inanilmaz pskolojimi bozdu kadin pskolojik de baski yapti bana. Ve malesef ki ben bunlari yasarken kocam yoktu yanimizda caljstigi icin kalamadi 1 ay bziimle

Ablasi abisi derken biz esimle neee falan dedik boyle kaldik ayy ne bilim kafam mi kaldi dilim alismis dedi hadi bj kere karistirdin 1 ay abisi ablasi dedi yaa salak. Bakin kizlar o an inanin biseyler oluyo kilitleniyosn diyemiyosn bisey yeni anne olmussn ilk bebegin zaten bi şok icindesin rabbimin bi mucizesi olan bebegin karşinda alismaya calisiyosn. Ama kaynana şok ustune şok yaratti 1 saat bile yalniz kalamadim o an kafami toparlayamadim
Logusalik cok farkli bizeymis inanki :KK43:
haklısın ama herkeste farklı oluyor belki ama yeni bebek sahibi olan annelerde çoğunlukla bebeği kimseyle paylaşamama ile başlıyor loğusalık. öptürmüyorlar, dokundurmuyor bile panter kesiliyorlar. bebeğini öpmeye kıyamayan anneler biliyorum ben. kaldı ki kayınvalide böyle yapacak. bu saatten sonra mesafe oluşturmaya başla tabi kırmadan fırsat buldukça al bebeğini emziricem,altını değiştiricem,uyutucam,ben yıkamak istiyorum de mesela. ondan daha çok sana yardımcı olacağı şeyleri yapmasını iste. loğusa kadına yardım bebeği ecüc mücüş etmek değilki, anneye yardımcı olmak demek. bilmiyorsa anlat ona böyle ufak ufak.

Ben şunu gordum bide gelinler cocuklarina ne yapsa yanliş en iyisini en dogrusunu onlar biliyo gelinler bisey bilmiyo hele bide ilk cocuksa acemilikten bebegimizi öldurebilirz gibi goruyolar. Halbuki allahima sukur cocugum onun yuzunden havale gecirmemis. Beyin kanamasi gecirmemiş. Beni emmeyi birakmamis.
En iyisini en dogrusunu o biliyo ya kv olacak kadin eylul dogumlu bebegimi o guzel havalarda sobayi kurdu eve bu arada evi sobali bebegimi kat kat sardi inanin tam bi sarma oldu bebegim yetmedi kocaman yun yorganin arasina soktu bebegimin sadece gozlerini goruyorm onderece yeminle sonra daha yeni dogmus bebek aglar yani cok normal aldi battaniyeyi kari koca oyle salliyolar oylle salliyolar. Sutum gelmesine ragmen bebegimin her aglamasina bu ac bu bebek ac diye delirttj mama verdi surekli. Suan bunlari okuyunca bana kizacaksiniz biliuorm bende kendime cok kizdim kzilar ama inanin oyle bi pskolojiye soktu ki ben bebegimin ustunu acmak istedigimde aman napiyosn kizim seeeeen usur hasta olur acma sakin olurmuuu usur o usur diye diye benim de pskolojimi bozdu usur korkusuyla acamadim ustunu halbuki bebek sicaktan agliyo. Sallama anne dedigimde ben 4 cocuk buyuttum hepsini de salladim hani nolmus bisey olmaz dedi. Anne sutum geliyo diyorm mama vermeyelim diyorm sonra beni emmez diyorm emer emer sen bilmessin de sutun yaramiyo heralde baksana cocuk zayifladi sarardi soldu gormuyomusn kizim biz mamaya devam edelim halbuki sutum şakır şakır akiyo ama o oyle dedi ya annelik duygusu iste harbi ya doymuyo mu ki cidden zayifliyomu bebegim bu arada bebek 1 haftalik ve doktor da demisti bebek zayiflar kilo almasini beklemeyin diye. Yani kizlar inanilmaz pskolojimi bozdu kadin pskolojik de baski yapti bana. Ve malesef ki ben bunlari yasarken kocam yoktu yanimizda caljstigi icin kalamadi 1 ay bziimle

en kızdığım şey bu işte. sen bilmezsin ben bilirim. evet tecrübeli olabilir ama kusura bakamasın en son 30 sene öncemi baktı çocuğa bilinmez. hem insan bebek yapmayı biliyorsa bakmasınıda bilir. hele ki teknoloji çağındayız tüm tecrübeleri araştırıp öğrenebilicek zamandayız. bebeğe anneden zarar gelmez başaksından gelir. bir laf vardı ayı yavrusuna basan insan öldürür ayı basar birşey olmaz gibi tama hatırlamıyorum ama .

Ya çok üzüldüm ya resmen orada olasım çocuğu zorla çekip sana veresim geldi. :sinirli: İyi valla ya. Tüm sıkıntıyı sen çek dokuz ay taşı ömründen ömür ver ondan sonra gelsin bedava çocuğa konsun! Valla o kaynanana böyle diyesim geldi. Çok istiyosa bir tane daha doğursunn bu ne yaa. Resmen eziyet etmiş çocuğa :KK43: 4 çocuk büyütmüş gözü doymamış yuh ya.

Ben merak ettim kaynananın 40 günlük bebeği neyden ölmüş canım ya? Kendi hatasından ölmüş olmasın??? Senin çocuğuna neler etmiş baksana kendi bebeğinin ölümü kendi hatasıysa hiç şaşırmamm.:olamaz:

Tekrar tekrar şöyle sallamaya alismamasi gerektiğini o gidince bebekle yalniz kaldiginin bu evinde işinin olduğunu oğluna da bakman gerektiğini anlat halen anlamiyorsa 2 dk sevsin hemen al acikti kokumu ozledi alim bi emzirip gelim de belli çocuğunun acisini atlatamamis ama boyle davranarak lohusalik döneminde de senin unutamayacagin hatiralar yasatiyorsa müsaade etme

Benim kv babasını ben doğurdum o çocuk da benim dedi:deli:
Oha çüş. Hani ablası lafı birşey değil bunun yanında :skandal: ağzını burnunu dağıtırım o ne demek. 9 ay taşı. Senin kanından beslensin. Sen bak büyüt benim desin. Yohh artık. :oha:

Valla sustu diye kızıyorsunuz ama iyi yapmış. Benim arkadaşımada aynısını yaptı kaynanası. Yok emzircem. Yok çocuk ağlıyormuş kaynana kızına diyor al emzir. Saçma sapn harektlet. Arkadaş eşine sürekli söyledi.kocası zaten ana kyzusuydu. Birde arkadaşım cazgır oldu. Eşe yansıtmadan halletmek lazım.

Çok abartı değil mi anlattıklarınız Allah aşkına zaten hastanede hemşire verir annenin kucağına bebeği çünkü emzirmeniz gerekir gelir gelmez bebek odaya nasıl ertesi gün alıyorsunuz? ayrıca o yaşta kadının göğüslerim acıyor sütüm gelecek demesi mantıklı mı yani hiç inanasım gelmedi kusura bakmayın aklı yerinde olan biri bu lafı söylemez. Neden 1 ay kaynananda kaldın onu da anlamadım ne gerek var. Doğruca evine gitseydin kaynanan da birkaç gün kalıp dönseydi evine. Sen sahipleneceksin ben değiştirebilirim yıkayabilirim diyeceksin. Kendi annen niye gelemedi?
İnan inan benim en yalın arkadaşımın kaynanada yaptı.aynı öyle dedi.Hatta kızınada dedi al emzir diye. Bekar birde kızı. Kız saçmalama anne dedi düşünün.
Yani keşke yalan olsa var böyle ruh hastası insanlar

Hayret ediyorum o kvlere dünyayı nasıl dar etmiyorsunuz.
Sizin evladınız, annesi sizsiniz o çocuğun.

Bak konunun üzerinden ay geçmiş, okudum durduk yere sinirlendim.
Bu kadar pasif olunmaz ya, memesini keserim o kvnin, ne sütü ya.

en kızdığım şey bu işte. sen bilmezsin ben bilirim. evet tecrübeli olabilir ama kusura bakamasın en son 30 sene öncemi baktı çocuğa bilinmez. hem insan bebek yapmayı biliyorsa bakmasınıda bilir. hele ki teknoloji çağındayız tüm tecrübeleri araştırıp öğrenebilicek zamandayız. bebeğe anneden zarar gelmez başaksından gelir. bir laf vardı ayı yavrusuna basan insan öldürür ayı basar birşey olmaz gibi tama hatırlamıyorum ama .
Aynen canim sadece tevrubeyle olmuyo bj isler ben bilgiylede yola cikarak yapiyorum bebegime biseyler cunku kaynanamda oldugu gibi dogru bildigi yanlislar cok ama anlamiyo anlatamadim bi turlu kadina

Ya çok üzüldüm ya resmen orada olasım çocuğu zorla çekip sana veresim geldi. :sinirli: İyi valla ya. Tüm sıkıntıyı sen çek dokuz ay taşı ömründen ömür ver ondan sonra gelsin bedava çocuğa konsun! Valla o kaynanana böyle diyesim geldi. Çok istiyosa bir tane daha doğursunn bu ne yaa. Resmen eziyet etmiş çocuğa :KK43: 4 çocuk büyütmüş gözü doymamış yuh ya.

Ben merak ettim kaynananın 40 günlük bebeği neyden ölmüş canım ya? Kendi hatasından ölmüş olmasın??? Senin çocuğuna neler etmiş baksana kendi bebeğinin ölümü kendi hatasıysa hiç şaşırmamm.:olamaz:
Sadece 1 bebegi degil 3 bebegi olmus 2 kiz 1 oglan ama kizlarin isimlerini hep tekrardan koyabilmis dogurup dogurup ama oglani bidaha tutturamamis menapoz olmus bu yuzden icinde kalmis. Ve bebekleri hep öksuruge yakalanmis akciger enfeksiyion olmus. Oyle diyolar eskiden bogmaca diye bi hastalik varmis oksuruk hastaligi ondan olmusler hep. Bende dusunmedim degil yinede allah bilir rabbim kimseye yasatmasin ama bebegi terletmek cok zararli cunku surekli yataginda durmuyoki kucagina aliuosn emzirmek icin altininaciyosn ama kat kat sarinca terliyo bebek anlamadi gitti bi turlu. Sukur artik herseyi kendjm nasil istiyosam oyle yapiuorm karistirtmiyorm

Tekrar tekrar şöyle sallamaya alismamasi gerektiğini o gidince bebekle yalniz kaldiginin bu evinde işinin olduğunu oğluna da bakman gerektiğini anlat halen anlamiyorsa 2 dk sevsin hemen al acikti kokumu ozledi alim bi emzirip gelim de belli çocuğunun acisini atlatamamis ama boyle davranarak lohusalik döneminde de senin unutamayacagin hatiralar yasatiyorsa müsaade etme
Heesey geldi gecti ama inan bebegimin o ilk 1 ayi icimde kaldi beni depresyona soktu basbasa kalinca bebegime dokunamadim benimseyemedim ozguvenimi cok kirdi bi halta yaramazmisim gibi hissettirdi bana sanki ona muhtacmisim o herseyi biliyomus ben bilmiyomusm gibi. Sonuc suan kendisinden inanilmaz nefret ediorm yuzunu gormek istemiyorm asiri derecede kinlendim

Hayret ediyorum o kvlere dünyayı nasıl dar etmiyorsunuz.
Sizin evladınız, annesi sizsiniz o çocuğun.

Bak konunun üzerinden ay geçmiş, okudum durduk yere sinirlendim.
Bu kadar pasif olunmaz ya, memesini keserim o kvnin, ne sütü ya.
Evet suan yine oyle bisey demis olsa vallahi bende keserimm veya benim istemedigim bisey yapsin tersler atarim yapiyom da zaten

Ben dediiim :))) bir gün tak etti. Konuşuyorlardı bişeyler. dedim ki oldu olacak nüfusunu da üstünüze alın bari..olabilirdi babasıyla kardeş olurdu uzağa gitmezdi dedi. Dayanamadım dedim ki çok istiyosanız siz de yapın bitane daha.. yaşı var yapamayacak ya terbiyesizliğe vurdu dedi ki annen yapabiliyor mu..annem sizin gibi davranmıyor niye istesin ki dedim sustu kaldı..

Ben dediiim :))) bir gün tak etti. Konuşuyorlardı bişeyler. dedim ki oldu olacak nüfusunu da üstünüze alın bari..olabilirdi babasıyla kardeş olurdu uzağa gitmezdi dedi. Dayanamadım dedim ki çok istiyosanız siz de yapın bitane daha.. yaşı var yapamayacak ya terbiyesizliğe vurdu dedi ki annen yapabiliyor mu..annem sizin gibi davranmıyor niye istesin ki dedim sustu kaldı..
Ya giciklar inan nasil bisey bunlar ya anlamiyorum normal davranmiyolar kuduruyolar hepsi bi hallere giriyolar

Sadece 1 bebegi degil 3 bebegi olmus 2 kiz 1 oglan ama kizlarin isimlerini hep tekrardan koyabilmis dogurup dogurup ama oglani bidaha tutturamamis menapoz olmus bu yuzden icinde kalmis. Ve bebekleri hep öksuruge yakalanmis akciger enfeksiyion olmus. Oyle diyolar eskiden bogmaca diye bi hastalik varmis oksuruk hastaligi ondan olmusler hep. Bende dusunmedim degil yinede allah bilir rabbim kimseye yasatmasin ama bebegi terletmek cok zararli cunku surekli yataginda durmuyoki kucagina aliuosn emzirmek icin altininaciyosn ama kat kat sarinca terliyo bebek anlamadi gitti bi turlu. Sukur artik herseyi kendjm nasil istiyosam oyle yapiuorm karistirtmiyorm

Bence ölen çocuklarını da terletip terletip hasta etmiş bu kadın adına da boğmaca diyorr. Aman diyeyim ben olsam kocam ne derse desin gelecekleri vakit ya müsait değilim derim ya da türlü türlü bahane uydururum gelmelerine izin vermem. Uzağa taşınma şansınız yok mu canım??

Bence ölen çocuklarını da terletip terletip hasta etmiş bu kadın adına da boğmaca diyorr. Aman diyeyim ben olsam kocam ne derse desin gelecekleri vakit ya müsait değilim derim ya da türlü türlü bahane uydururum gelmelerine izin vermem. Uzağa taşınma şansınız yok mu canım??
Artik gelselerde bile oyle yaptirmiyorum canim aklim basima geldi azarliyotum tersliyorum benim moralim bozulcana onun bozulsun bebegimle ilgili en ufak biseyde bile izin aliyolar intikamimi aliyorum

Back
X