Bebek Beslenmesi Bebeğim ve yemek sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

napcam

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
74
25
288
Balıkesir
Arkadaşlar merhaba
Derdim bebeğimin yemek sorunu. 14 aylik bebeğim var ve yemekle ilgili problemi çözmek istiyorum. Sabah kahvaltı etmiyor çünkü yumurta yemiyor sadece karışım kahvaltı yiyiyor. Yumurtayı sadece karışımın içinde yiyiyor ne yazık ki. Ve durum peynir için de geçerli.
Öğle ve akşam yemeklerinde de genellikle çorba ile geçiyor. Makarna köfte ya da başka herhangi bir yemeği birkaç lokma yiyiyor. Sonrasında ağzından çıkarıyor. Yazın şeftali erik kayısı bayilarak yerdi. Şimdi meyveyle de pek arası yok gibi. Mesela elma dilimleri verdim az önce ısırıyor biraz çiğniyor tekrar ısırıyor biraz daha çiğniyor tekrar ısırıyor ağzını dolduruyor en sonunda da yutmuyor çıkarıyor. Bu durum eline verdiğim her besinde aynı. Çiğniyor bi kısmını yutup kalanını çıkarıyor sorun ağzını çok doldurmasinda mı bilmiyorum.
Bu arada üstte 5 altta 5 dişi var 3 tane de çıkan var. Neden böyle yaptığını anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela kahvaltı etmedi bir sonra ki ara öğüne kadar beklemeli mi yoksa yediği şeyi verip doyurmalı mıyım? Kafam çok karışık.
Ayrıca bebeğim iri bu bebek de değil normal değerlerde boyu ve kilosu. Ac kalıp zayıflamasını da istemiyorum.

Ayni anda birlilte yemek yemeyi denediniz mi. Yegenimde de benzer sikintilar var doktor birlikte yemek yiyin ozendirin demisti az da olsa etkili oldu. Bir de acaba cocugunuz kati gida mi yemek istemiyor acaba.

Ayni anda birlilte yemek yemeyi denediniz mi. Yegenimde de benzer sikintilar var doktor birlikte yemek yiyin ozendirin demisti az da olsa etkili oldu. Bir de acaba cocugunuz kati gida mi yemek istemiyor acaba.
Yani genelde birlikte yiyiyoruz aslında. En azından ben evde olduğum zamanlar yani akşamları ve hafta sonları. Katı gıda mı istemiyor bilmiyorum ben yerken hevesle o da istiyor ağzına alıp çıkarıyor

Benim oğlum da 9 aylık. Yemeyi pek sevmiyor. Konuyu takipteyim..

Eline elma dilimi vermeyin, bogazinda kalabilir.
Benim kizimda 14 aylik dedginiz seyleri yapiyor,ben elmayi minik minik kesip tabaga koyuyorum, yani tirnak buyuklugunde.
Gelip gidip aliyor agzina bitirince yenisini veriyorum yiyor.
eline dilim seklinde verince agzini doldurup tukuruyor.
Kahvaltiyi normal yaptiriyorum, arada bulamac gibi de veriyorum.
Yumurtayi haslanmis sekilde yemez mesela,domatesli omlet seklinde seviyor, yada peynirli.
Yogurt sut veriyorum bol bol, aksam ne yemis olursa olsun muhallebisini veriyorum ben.
Buarada kizimda kofte markarna vs tadimlik gibi yer, koca tabagi yemesini beklemiyorum.
Benim kizin tabak olcusu cay tabagi buyuklugunde, ondan fazlasini yemiyor oyuzden sIk sIk besliyorum.

Kendini geliştireceği yerde daha da kötüye gidiyor ama bakalım bundan sonrasi nasıl olacak
Benimki çorba seviyordu, simdi istemiyor. Yoğurdu zaten sevmedi. Kahvaltı desen zorla. Meyveyi bazen severek bazen zorla. Yazarken daraldım.

Benimki çorba seviyordu, simdi istemiyor. Yoğurdu zaten sevmedi. Kahvaltı desen zorla. Meyveyi bazen severek bazen zorla. Yazarken daraldım.

Oglum tam iki sene sadece muz ve yogurt yedi, herseyi reddetti.
Krese baslayinca yemek yemeyi ogrendi acikcasi.
Simdi yemek secmeden yiyor cok sukur.
Yemeyen cocuk cok zor, sabir zamanla duzeliyor.

Çok takılmıyorum ben de aslında ama sanki artık düzene girmesi gerekiyormuş gibi geliyor. Köfte makarna tadımlık dediğiniz gibi az yediği için biz de sık sık yediriyoruz. Ama yanlış mi yapıyorum acaba diyorum acikmasina firsat vermediğim için mi yemiyor diye düşünüyorum.

Amin insallah düzelir. Üzülüyor ve geriliyorum.. Bu sabah yedirmeye çalışırken öyle bir bunaldim ki, bayılıyorum sandım bir ara.. babası aldı devam etti. Bitirdi kahvaltısını cok şükür ama tam 1 saatte..

Aynen yemeyen çocuk zor yemek seçen çocuk zor. Ama nasıl yapıyorlar bu kadar çok tuvaletini yapıyor ben anlayamadım daha

Cozumu zamana birakmak. Zamanla oturuyor yeme duzeni. Onun disinda napsan bos. Ben kendi haline biraktim. Ne yiyorsa onu verdim doydu. Tabii tatli vs asla vermedim. Kahvalti yapmadiysa onun yerine yedigi herhangi bir seyi verdim kafama cok taktim ama ona yansitmamaya calistim. Simdi 27 aylik ve daha normal yeme duzeni.

of of benimkide sürekli daha 11 aylik kafasini cevriri kabul etmez. kesinlikle yediremem. ac biraktim herseyi denedim olmuyor resmen. tv kesinlikle bütün kapali evde. cocuk bu nerden biliyor bilmiyorum. annemde mi gördü acaba. tv yi actigim an bütün sorunlar gidiyor. iki gündür böyle. icim gidiyor ben böyle olsun istemiyorum.

Sanırım en doğrusu içgüdüsel hareket etmek ben de sizin gibi yemiyorsa yediği şeyle telafi edip doyurmaya çalışıyorum. Umarım yaptığım doğrudur ve ileride daha büyük soruna yok açmam

Ah ahh annelik zor insan ne yapacağını bilemiyor bazen.

Ay o dönemsel benim kızda öyleydi bi ara heryer elma havuç artığıydı ama tükürüyor diye vermemezlik yapmayın bütün meyveyi verin soyup ama bi süre sonra geçiyor

Sanırım en doğrusu içgüdüsel hareket etmek ben de sizin gibi yemiyorsa yediği şeyle telafi edip doyurmaya çalışıyorum. Umarım yaptığım doğrudur ve ileride daha büyük soruna yok açmam
Sanmam bir sorun olacagini. Onlarin da damak tatlari var bebis olmalarina ragmen :) zamanla bu daha da gelisecektir. Saglik mutlulukla buyusun minnosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…