Bebegim yalanci meme ve biberon reddediyor

ncisem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2017
9
1
1
34
Kızım 47 günlük sütüm başlarda gelmediği için mamaya başlamıştım sma 1 veriyordum sütüm geldiginde de mama yi severek yiyen bir bebekti fakat 2 3 haftadır mamayi reddediyor çığlıkları basıyor üstüne dili de sanirim pamukcuk oldu iyice biberonu reddeder oldu yalancı meme hiç almamıştı ve hala aldırmıyorum. Tek başıma baktığımda bebeğime hiçbir iş yapamaz oldum ne yapmam gerek acil yardımlarınızı bekliyorum. Bebeğim 60cc yiyen bir bebekken bir nefeste şimdi bu hale geldi üzülür oldu ki sanırım sütüm de yetmiyor. .

Pamukcukla alakali olabilir. Doktorla gorustunuz mu?

Dilindeki pamukçuk nedeniyle beslenmek acı veriyor, o da beslenmek istemiyor bu kadar basit. Pamukçuk tedavisi için doktorunuza danışın.

Dr una gösterdim tabi ki aftamed ve mukostatin kullanıyorum pamukcuk icin fakat mikostatin ı tadından dolayı istemiyor Dr da süt kalıntısı da olabilir dert etmeyin karbonatla temizleyin dedi ama çoğu kişi bunu öneriyor memeyi de reddeder diye. Sütümü yetmediğini uykuya dalamayisindan az uyumasındandır diye dusumdum çnk mamayi yediğinde daha bir derin uyuyordu. Dilinde pamukcuk doğumdan beri var sanırım çnk dili hep beyazdı ama ona rağmen mamayi biberon dan çok güzel bir iştahla yerken simdi ağzına koyduğum anda çığlıklar kopuyor Z zelzeleee C Coconutoil WOLFROG WOLFROG

Memenin ucunu karbonatla temizle talefi vereyim bir çay bardağıni su ile doldur bir tatlı kaşığı karbonat yap memenin ucunu öyle temizle

Dr una gösterdim tabi ki aftamed ve mukostatin kullanıyorum pamukcuk icin fakat mikostatin ı tadından dolayı istemiyor Dr da süt kalıntısı da olabilir dert etmeyin karbonatla temizleyin dedi ama çoğu kişi bunu öneriyor memeyi de reddeder diye. Sütümü yetmediğini uykuya dalamayisindan az uyumasındandır diye dusumdum çnk mamayi yediğinde daha bir derin uyuyordu. Dilinde pamukcuk doğumdan beri var sanırım çnk dili hep beyazdı ama ona rağmen mamayi biberon dan çok güzel bir iştahla yerken simdi ağzına koyduğum anda çığlıklar kopuyor Z zelzeleee C Coconutoil WOLFROG WOLFROG
Mamayı içtiğinde uyuma sebebi, mamanın midede hemen erimemesi. Anne sütü hemen sindirildiği için bebek çwbuk acıkır. Ancak mama uzun sürede sindirilir ve uykusu derin olur. anneler bunu bebeğim doydu olarwk algılar. Aslında anne sütü nimet; hem çabuk sindirilir, hem de hastalıklardan korur. Lütfen anne sütü gibi bir nimet varken bebeğinize mama vermeyin. Bebek bu, gazı olur ağlar, atak dönemidir emmez vs... sütüm yetmiyor mu diyen anneleri görünce üzülüyor ve kızıyorum. Sütünüz bol ama bebeğinizi okuyamıyorsunuz. Memede ağlayınca sütünüz az sanıyorsunuz. Bebeğim neredeyse 3 aylık doğum kilosunu anne sütü ile ikiye katladı geçti bile. Geçen hafta büyüme atağı dönemiydi, günde 3-4 kez anca emdi ve uyumadı. Bebeklerin bazen böyle dönemleri olabilir. Adına dediğim gibi büyüme atağı deniyor. Takvimi google da var haftanızı oradan karşılaştırın. Benim bebeğimde de pamukçuk var. Mukostatin geçirmedi, karbonatla da tekrar etti. Bıraktım artkk ben, kendi kendine düzeldi.

bu arada ben göğüs ucumu sürekli yıkamay başladım emzirme öncesi sonrası. Doktor söylemişti. Belki de ondan geçti pamukçuk.

Temiz bir tülbenti ılık suyla ıslatıp parmağınızla geçirin birde öyle temizleyin dilini bı iki kere
Karbonat eskiler yaparmış ama yakar oda dilini :(

Ne kadar doğru bilemem ama komşum 1 aylık bebeğine mamanın içine cici bebe katarak yediriyor

Temiz bir tülbenti ılık suyla ıslatıp parmağınızla geçirin birde öyle temizleyin dilini bı iki kere
Karbonat eskiler yaparmış ama yakar oda dilini :KK43:

Ne kadar doğru bilemem ama komşum 1 aylık bebeğine mamanın içine cici bebe katarak yediriyor
1 aylık bebek ve mananın içine cici bebe.komşunuz bu kötülüğü yapmasın bebeğine.sütü yoksa devam sütü tamam da 1 aylık bebeğe cicibebe verilmez canım.

Anlamadim.
Bebeğiniz sizi emiyor ama siz biberon ve emzik almiyor diye mi uzuluyorsunuz?
Biberon aldigi muddetce sizi emme suresi azalacak ve boyle boyle sut uretiminiz duracak biliyorsunuz degil mi?
Niye biberon vermek istediginizi de anlayamadım. Bir garip dert.

1 aylık bebek ve mananın içine cici bebe.komşunuz bu kötülüğü yapmasın bebeğine.sütü yoksa devam sütü tamam da 1 aylık bebeğe cicibebe verilmez canım.
Hiçbir mamayı yememiş bebeği
Ama cici bebe katınca yiyormuş
Bende anlatıyorum ama ona göre doğru geliyo dinlemiyor ki
Benimde 3 çocuğum var cici bebe hiçbirine vermedim

Artık ise baslayacagim ve çocuğum alışmadigi sürece kim emzirecek? Sütümü sağip bırakacağım Ee bunu da mecburen biberonla yiyecek. Üzüldüğüm nokta bu.. hiçbir anne keyfinden sütünden mahrum etmez heralde.. Esra Esra

Artık ise baslayacagim ve çocuğum alışmadigi sürece kim emzirecek? Sütümü sağip bırakacağım Ee bunu da mecburen biberonla yiyecek. Üzüldüğüm nokta bu.. hiçbir anne keyfinden sütünden mahrum etmez heralde.. Esra Esra
Biberon meme reddine sebep olur. Biberona alışırsa, sizi emmeyebilir. Sağma makineleri bebek kadar iyi emme refleksine sahip değildir. Zaman içinde sütünüz azalabilir. Ancak sabah ve akşam emzirmeye devam ederseniz sorun olmaz. Sağılmış süt için Silikon uçlu damlatmayan alıştırma bardağı kullanabilirsiniz. Ben de dün avent in alıştırma bardağını sipariş ettim. Meme reddine de sebep olmuyor

Biberon mecburi degil, biberona alisirsa sizi emmeme riski yüksek.
Alistirma bardaklarindan oneririm nacizane.

Alistirma bardağını 1 5 aylık bebekler de kullanabilir mi peki henüz araştırma fırsatım olmadi Esra Esra

Alistirma bardağını 1 5 aylık bebekler de kullanabilir mi peki henüz araştırma fırsatım olmadi Esra Esra
3 aydan itibaren kullanilan modeller varmis ama marka bilmiyorum su an. Yine 1,5 ay cok ufak olur sanirim o donemde daha memeyi bile duzgun kavrayamiyorlar.
Yalnız bu kadar kucukken bilberona alisirsa sizi emmesi gercekten sıkıntıya girer.
Kim bakacak bebege? Belki enjektorle falan verilebilir
Bir de ben hani su ilaclarin icinden cikan damlalik gibi bir olcek var ya, onunla vermeyi denemistim. Kaşıkla vermekten daha kolaydi. Aklinizda bulunsun. Biberonu son care olarak düşünmeye bakin.
Her bebek bir olmuyor gerci, kimisi 2 yasina kadar hem meme hem biberon seklinde gidebiliyor.
Yalniz 3-4-5.aylar tam meme reddi donemleri. O donemlerde biberon kullanilirsa memeyi birakma olasiligi cok yuksek olur

Ilk mesajinizi bastan okudum simdi.
Soyle soyleyeyim, bebeklerde emme refleksi cok kuvvetli oldugundan biberonla ne kadar verseniz yine acmis gibi davraniyorlar. Yani o aslinda emmek istiyor ama emdikce mama da geliyor ona itiraz edemiyor.
Benim oglum da ilk 20 gunun icinde 100 cc mamayi iciyordu. Sonra mamayi biraktik ama daha sonra kendi sutumle denedigimde cok daha azini icmeye basladi.
Yani istahliydi istahi kesildi diye dusunmeyin.
Bu tamamen ilk donemlerdeki emme acligindan kaynaklaniyor

Zorlamiyorum artik ama benim bir memeyi de reddeder oldu çok nadir içmek istiyor. Çok huzursuz bir haftadır. Dr a götürdüm hasta da değil dedi sanırım bir salgın çar ortada hep agliyor ve uykuya dalıyor aç aç uykusuz bir şekilde gezmek istiyor kucakta. Esra Esra biraz

Back
X