bebeğim yan duruyor 35 haftadayım döner mi?

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
tecrübeli kk hatunları bebişim 35 haftalık yaklaşık uzun zamandır bende farkındayım bebeğim yan duruyor, dün doktor kontrolünde aynısı doktorda söyledi yan dedi, 37 haftaya kadar beklicez bakalım dönücek mi? dönmezse sezeryan konuşucaz dedi ilk doğumum olucak inşAllah daha çatı muayenesi bile yapılmadı onunda müsait olup olmadıgını bilmiyorum, ne dersiniz 35ten sonra bebişi dönen var mı? benim gibi sorun yaşayanlar nasıl doğum yaptılar tecrübelerinizle bilgilerinizle beni aydınlatırsanız çok sevinirim :49:

Son düzenleme:
benim bu konuda bilgim yok ..ilk dogumum olacak zaten..sadece merak ettim.yan döndügünü nasil anladin..???benim iki hafta önce doktorum dogum pozisyonunda oldugunu söyledi...kafasi asagida dedi..tekrar degismez dedi kücük ihtimal dedi yani degisse bile..

benim bu konuda bilgim yok ..ilk dogumum olacak zaten..sadece merak ettim.yan döndügünü nasil anladin..???benim iki hafta önce doktorum dogum pozisyonunda oldugunu söyledi...kafasi asagida dedi..tekrar degismez dedi kücük ihtimal dedi yani degisse bile..

nasıl hissettim:) bebişin kafası tam göbek hizamda genelde sol tarfta duruyor ama bazen sağ tarafada geçiyor büyük bir yuvarlak oluyor, kesin kafası dedik ilk hissetiğimizden bu yana ayakları bacakları sağ yan tarafta çok gerildiği zaman bacağı topugu belli oluyor, birde elleriyle sol kasık tarafıma dokunuyor vav şeklinde duruyor annesinin karnında, doktor aynı hissettiğim gibi yan durdugunu söyledi yan durursa asla normal doğuma almıyorlarmış, zaten çok gerilip harekt edince uykumdan bile uyanıyorum o acıyla sanırım yeri dar geliyor sıkılıyor, hayırlısı bana dua edin:)

Son düzenleme:
nasıl hissettim:) bebişin kafası tam göbek hizamda genelde sol tarfta duruyor ama bazen sağ tarafada geçiyor büyük bir yuvarlak oluyor, kesin kafası dedik ilk hissetiğimizden bu yana ayakları bacakları sağ yan tarafta çok gerildiği zaman bacağı topugu belli oluyor, birde elleriyle sol kasık tarafıma dokunuyor vav şeklinde duruyor annesinin karnında, doktor aynı hissettiğim gibi yan durdugunu söyledi yan durursa asla normal doğuma almıyorlarmış, zaten çok gerilip harekt edince uykumdan bile uyanıyorum o acıyla sanırım yeri dar geliyor sıkılıyor, hayırlısı bana dua edin:)

ayyy canimmm..dua ederim tabiki..ama birsey söyleyecegim kasiklarim bebegimin ellerini bende hissediyorum arada bir..birde ayaklarinida sag gögsümün altinda hep..kafam karisti benimkidemi yan o zaman acaba? doktor oyle birsey demedi ama iki hafta önceydi kontrolum..bu carsamba gidecegim tekrar.
ama cok ugrasiyorum kafasini hissedemedim..

ayyy canimmm..dua ederim tabiki..ama birsey söyleyecegim kasiklarim bebegimin ellerini bende hissediyorum arada bir..birde ayaklarinida sag gögsümün altinda hep..kafam karisti benimkidemi yan o zaman acaba? doktor oyle birsey demedi ama iki hafta önceydi kontrolum..bu carsamba gidecegim tekrar.
ama cok ugrasiyorum kafasini hissedemedim..

canım bence sen hiç tasalanma bebişin ayaklarını hissediyorsan gögsünün altında, ben gögsümün altında kafasını hissediyorum çünkü, seninki hazneye girmiş maşAllah ne güzel, darısı benim gibi olan herkesin başına Allah ın izniyle.

cok tesekkür ederim:) senin topikten sonra internette baya arastirdim..yan durma pozisyonunuda gördüm.ters pozisyonuda..benimkinin pozisyonundan emin oldum :)))
insallah seninki dogum pozisyonuna döner..Hayirli dogumlar dilerim..Allahim bir nefeste kurtarsin hepimizi inslalah :):nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

tecrübeli kk hatunları bebişim 35 haftalık yaklaşık uzun zamandır bende farkındayım bebeğim yan duruyor, dün doktor kontrolünde aynısı doktorda söyledi yan dedi, 37 haftaya kadar beklicez bakalım dönücek mi? dönmezse sezeryan konuşucaz dedi ilk doğumum olucak inşAllah daha çatı muayenesi bile yapılmadı onunda müsait olup olmadıgını bilmiyorum, ne dersiniz 35ten sonra bebişi dönen var mı? benim gibi sorun yaşayanlar nasıl doğum yaptılar tecrübelerinizle bilgilerinizle beni aydınlatırsanız çok sevinirim :49:

bende 34. haftamdayım benimkinin kafası göğüs kafesimin altında oluyo,yan oluyo ama bir türlü aşağıya inmiyo :( bu şekilde olursa normal doğum olmaz dedi doktor,acaba dönecek mi, daha zamanı var dimi 36 haftaya kadar döner diyorlar ama garantisi olmadığı için acayip kafaya takıyorum,dönmezse diye yaa bişiler gelmez mi elimizden dönmesi için,amuda falan mı kalksak napsak bilemedim ki :)

bende 34. haftamdayım benimkinin kafası göğüs kafesimin altında oluyo,yan oluyo ama bir türlü aşağıya inmiyo :( bu şekilde olursa normal doğum olmaz dedi doktor,acaba dönecek mi, daha zamanı var dimi 36 haftaya kadar döner diyorlar ama garantisi olmadığı için acayip kafaya takıyorum,dönmezse diye yaa bişiler gelmez mi elimizden dönmesi için,amuda falan mı kalksak napsak bilemedim ki :)

ayy canım aynı sıkıntıdayız bebeişin yan durması aşırı derecede bel ve sırt agrısı yapıyor bende bir de sağ tarafıma döndüğüm zaman o küçük ayaklarını bacaklarını ezicekmişim gibi geliyor çok tedirgin oluyorum bel kısmında ki genişleme yüzünden rahat yürütmüyor beni kereta her sokak başında dinleniyorum sezeryandan çok korkmama ragmen dün kk da araştırma yaptım o kadarda kötü olmadıgını ögrendim yorumlardan, bebişi döndürmek için yapılan egzersziler var bu da yürek ister:) ben secdeye dahi eğilemiyorum dün denedim eşime ne olur beni kaldır dedim o kadar zor oluyor hareketlerimdede zorluk yaşıyorum, buz falan koyuyorlarmış bebiş aşagıya insin diye bu tarz riskler bile tam anlamıyla döndünmüyormuş çok kafam karışık, bir annenin yazısında 34 haftadan 38 haftaya 1 ay boyunca egzersizleri yapıp bebişin döndüğünden bahsetmiş, yalnız araştırıken bir durum daha ortaya çıktı hazneye bebişler girdiğinde 30 32 haftalık oluyorlar hazneye giren bebişin kafa yapısı rahim şekline göre yapı alıyormuş dogumu kolaylaştırmak için ama hazneye girmeyen bebişin kafası daha büyük yuvarlak oluyormuş, bu saatten sonra hazneye girerse doğum şeklini alabilecek mi kafası bilmiyorum, Allah tan yardım diliyorum, karışık bir durum, en hayırlısını nasip etsin inşAllah cümlemize..

Son düzenleme:
biz 27 deyiz. benimki de yan duruyormuş. yürüyüşlere başladım bakalım. inşallah döner.

Back
X