bebeğim yan duruyor normal doğum istiyorum

feryal82d

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
458
129
133
Bebeğim yan duruyor normal doğum istiyorum. 37. Haftamayıs Dr um planlı sezeryan isteğine hayır deyince felaket tellalı gibi tüm olumsuzlukları saydı. Bebeğimin başının aşağı inmesi için ne yapabilirim.

merhaba.. hamilelerin yüzde 80i normal doğum istiyor şartlar müsaitse eğer.. değilse de niye o kadar zorluyorsunuz ki anlamıyorum.. doktorunuzun vardır bir bildiği biz ondan daha iyi bilecek değiliz ya

benim bildiğim bebeğin başının aşağı inmesi için bizim yapabileceğimiz bir şey yok.. ben de her şey yolunda giderse normal doğum istiyorum ama bebek ters olursa ya da yoluna girmezse veya çatı muayenesi olumsuz olursa mecbur sezaryen olcak.. bu konuda doktorumuzan daha iyi bileceğini ve doktorumuza güvenmemiz gerektiğini düşünüyorum..

çok ilginç yorumlar gelmiş.. neyse.. bebek bazen son gün bile dönüyormuş canım.. hayırlısı olsun inşallah. kafanı takma sezeryan da olsa normal de olsa sağlıklı olun gerisi boş... bebeğinin hareketlerine dikkat et yeter..

öncelikli hayırlısı olsun... bende senin gibi normal doğum istiyorum allahtan bir mani olmaz ise. ama günümüz doktorlarına sezeryan yapımı daha kolay geliyor bu bir gerçek.ki her doktoruda aynı kefeye koymamak gerek bununda farkındayım. benim bildiğim doğumun olacağı son gün bile dönen bebek var yeterki sen strese girme. yürüyüş yapmak iyi gelir hurma yiyebilirsin.ben 4.ayımdan beri doktorumun izniyle hamile platesi yapıyorum pelvis kasları güçlensin diye yani hareket iyidir kısaca. normal doğum isteyen herkezse önerilen bişi. umarım bebekte sana bu konuda yardımcı olur istediğin gibi doğumunu yapabilirsin. ömür boyu çekmektense bir gün sancı çek daha iyi valla ben hipnoz yöntemi doğru nefes vs. öğrenmeye çalışıyorum araştırıyorum çünkü doğumda çok işe yarıycak. biz elimizden geleni yapalımda olmazssa allahtan. eskiden sezeryan mı varmış bakalım nası olacak bizimki.

Turkiyede doktorlar nekadar cabuk sezaryan yapiyor. Hollandada kesinlikle yasak. Once ellerinden geleni yapiyorlar bebegi asa dogru indirmek icin eger gercekten yapicak birsey yoksa ve bebek yada anne tehlikedeyse sezeryan yapiyorlar.

ne demek zorlama ... en doğrusu neyse onu istiyorum sadece. doğum sancısı gelene kadar beklemek istiyorum dr. um istemese bile. benim gibi bu şekilde bekleyen var mı? son anda da ters olursa tabii yapacak bir şey yok. bir de normal doğum için yapılması gerekenleri bilen var mı?

merhaba.. hamilelerin yüzde 80i normal doğum istiyor şartlar müsaitse eğer.. değilse de niye o kadar zorluyorsunuz ki anlamıyorum.. doktorunuzun vardır bir bildiği biz ondan daha iyi bilecek değiliz ya
Daha yeni olduğunuz için bu durumun öneminin farkında ve bilgili değilsiniz. Çünkü 39. Haftadan sonra hatta sancının etkisiyle bile bebek normal doğum pozisyonuna geçenler olabiliyor hatta 1. şahıslardan duydum. Sıkı takiple beklemenin çok da sıkıntılı olacağını düşünmüyorum.önemli olan da zaten kolayı değil zoru seçebilme doktor bulabilmek. Çünkü normal dogum d hem zahmetli hem ucuz. Böyle olunca aman bebek düz oluncaya kadar bekleyelim ona göre yönünün çizerek diyemiyolar. Kestirip atıyorlar..

fazlasıyla bilgi sahibiyim. bilgili olmak için yeni ya da eski farketmiyor.. ben sana geçmez ya da geçmeyecek diye bişey demedim ki.. çoğu insan normal doğum istiyor ben de çok istiyorum ama olmazsa olmaz yani.. doktorum normal olmıcağını söylerse onu dinlerim beklicem diye diretmem.. doktorun da risk almak istemiyor son anlara kadar gelmişsiniz.. umarım gönlündeki olur ne diyim.. sağlıkla kucağına alırsın hayırlı doğumlar şimdiden..

fazlasıyla bilgi sahibiyim. bilgili olmak için yeni ya da eski farketmiyor.. ben sana geçmez ya da geçmeyecek diye bişey demedim ki.. çoğu insan normal doğum istiyor ben de çok istiyorum ama olmazsa olmaz yani.. doktorum normal olmıcağını söylerse onu dinlerim beklicem diye diretmem.. doktorun da risk almak istemiyor son anlara kadar gelmişsiniz.. umarım gönlündeki olur ne diyim.. sağlıkla kucağına alırsın hayırlı doğumlar şimdiden..​
Bebeğim dönmüş

çok teşekkürler eğer ters madem , o zaman sezeryan olayım deseydim şimdi normal doğum yapamayacaktım..

evet canım doktorun biraz evhamlı davranmış ve risk almak istememiş.. sonuçta onu da suçlamamk lazım ona canımızı emanet ediyoruz.. iyi haberlerini bekliyoruz mutlaka buradan yaz doğum hikayeni :)

öncelikle teşekkur ederim .
eğer dr.un ters demesini kabullenseydim şimdi sezeryan olmuştum normal doğum yapamayacaktım.demek istediğim şu ki sezeryan normal d.a göre çok daha uygun ve maddi açıdan daha fazla. ki ellerinde bnm gibi sezeryanlık biri olduğun da aman bekleyeyim de bu normal doğum yapsın zahmetinde bulunmuyorlar normal olarak.son sancı anında bebek tersken doğum pozisyonuna geçen buralarda olsun normal hayatımda olsun duydum. sezeryanlık bırını sancısı gelinceye kadar bekletmekte kontroller düzenli bir şekilde yapılıp sıkıntı görülmediği sürece bir problem yok..

evet canım doktorun biraz evhamlı davranmış ve risk almak istememiş.. sonuçta onu da suçlamamk lazım ona canımızı emanet ediyoruz.. iyi haberlerini bekliyoruz mutlaka buradan yaz doğum hikayeni :)

çok teşekkür ederım . araştırmalarım ve araştırmalarımı uygulamamdan ötürü mü baş aşağı geldi yoksa döneceği vardıda mı döndü bilmiyorum ama bu sorunun şimdilik çözümlenmiş olmasına çok sevindim. dr.mu son anda değiştirmeme gerek kalmadı.

özel birşey yaptın mı dönmesi için? ben kendi kendine döndü sandım.. genelde döner zaten doğanın kanunu bu yoksa taş devrinde kadınlar nasıl doğuracak yan duran bebeği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…