Bebeğim yanımda yok..

evet benım de en buyuk sorunum şuan kızımın küçük olması büyük olsa emınım oda enaz benım kadar nefret edecek babsından ve bu sorun da kalkacak ama genede işte kızım için üzülüuyorum şuan neyapıyo nasıl merak etmeden duramıyorum emınım kı ağlıyordur nekadr vıcdansız bı ınsanmış bu yaa evlenırken gerçekten çok dıkkat edın kızlar Rabbım hayırlı ınsanlar çıkarsın hepınızın karşısına

Yapmanız gereken şey çocuğunuzu babasından nefret ettirmek değil sevdirmek... Bir baba ne kadar kötü olursa olsun babadır... Daha şimdiden eminim kızım da ondan nefret edecek demeye başlrsanız kızınıza babasını tanımak için hiç şans vermeyeceksiniz demektir... Size iyi bir koca olmaması kızınıza kötü baba olacak anlamına gelmez....
Baba nafaka vermese bile çocuğunu görme hakkına sahiptir, çocuğun velayetinin babaya verildiği durumlar da oluyor, ama anneden babaya nafaka vermesi istenmiyor, o zaman o baba da anneye göstermesin mi o çocuğu....
Bence yanlış düşünüyorsunuz... Evlenirken de dikkat etmei insan ama asıl çocuk yaparken dikkat etmeli...ışte böyle yanlış yapılan evliliklerin cezasını çocuklar çekiyor, kadın pisman olup boşanıyor ama ortada iki taraf tarafından çekiştirilen çocuklar kalıyor... Hadi evlenene kadar adamın ne mal olduğunu anlamadın, evlenditen sonra da mı anlamadın, ne diye çocuk yaptınız ki.... Yazık...

Haa bu arada maaşlı bir işyerinde çalışıyorsa maaşına haciz koydurabilirsiniz...

Son düzenleme:
Malesef ne kadar kötüde olsa babanın evladını görme hakkı var. Ancak bir babanın evladına zarar verebileceğini sanmıyorum yada en azından öyle olmaması gerektiğine inanıyorum. Gerçi kötü şeyler olmuyor değil ama genede siz gönlünüzü ferah tutun.
Anne baba olmak büyük sorumluluk, işte bakın bizlerin yaptığı hataları malesef evlatlarımız ödüyor.
Allah insanı kötüye düşürmesin.

ashemez e katılıyorum..
bence sen kendi ailenin etkisinde kalıyosun..onlar baktı diyorsun..aileler çocukları konusunda korumacı davranırlar..senin yaşadıklarını görüp eski damatlarını cezalandırmak istiyor olabilirler..dolduruşa gelmemelisin..
o bir baba..belkide insafa gelir para yardımı yapmaya başlar..çocuk insanı yumuşatan insanlığını hatırlatan yegane konudur..
öyle olmasa bile kızının babaya ihtiyacı var..bu hakkı onun elinden alma..büyürken babasına karşı onu zehirleme..bu çocuğun psikolojisini bozar..itilmiş istenmemiş evlat hissini yaratır..sizden ve ondan intikam almak için yapmadığı kalmaz..hayatını mahveder..
allah korusun..
sakin ol..kendinide üzüyorsun..:teselli:

evet aslında haklısınız bırazda çocuğun babayı görme hakkı var bende ısterım kızıma bbalık yapsın evet bırazda ailemın dolduruşuna geiyorum doğru annem evde başımın etini yıyo tekrar barışırım falan dıye bende bılıyorum olmıccanı hatta ban kalsa babsı benim yanımda görsün ıstıyorum en azından psıkolojısı bozulmaz hem zarar da vermez ben kendimi bıldıkten sonra bışey olmıcanıda bılıyorum çünkü artık onu ıyı tanıyorum varsa bı kızı var onada nasıl bablık yapacaksa yapsın kızım buyunca ergen olunca zaten kendı kararını kendısı en doğru kararı verecektır gün gelıpte sonra benden hesap sorsun istemem.benım tek korkum kızıma zarar verır belkı dıye ama bazende dıyorum ben abartıyorum dıye neyse bugun getırdı sağsalım bence abartacak bışey yok ama şuan ailemle yaşadığım için bıraz dolduruşa gelıyorum doğru.Allah inş. daha bağımsız yaşıcamız günlerıde gösterır.
buarada belırtmek ıstedığım bazı şeylerde var evet ısteyerek evlenıyorsun doğru ama çocuk bazen sen ıstemezende korunsan bıle yanı olabılıyo bılmeyn arkadaşlar burdan bıldırım istedım...

canım benim çok üzüldüm seni anlıyorum tabiki elbette babasıdır görecek ancak güvenmiyorsan ve kötü huyları varsa görmemesi daha uygun olur.baba var babacık var nafakayı mecbur ödemek zorundayken haksızlık yapmasına şaşırma durumun kötüde olsa o kirli parayı çocuğuna yedirme.sensiz duramayan bir bebeği kimsseye verme hergün neler okuyoruz kaçırıyolar çocukalrı babaları sırff anneye eziyet olsun diye.rabbim yardımcın olsun yine tekrarlıyorum verme çocuğu bir hata yapıp çocuk doğurmuşun böyle birisine tekrar ikinci hata yapıpta verme ona senin nezaretinde görsün allaha emanet olun sen ve bebein.....

bencede eşinle kendi arandakı sorunlara ve aileler arasındaki sorunlara cocugnuzu dahil etme. bir konuda haklısın babalar biraz daha ilgisiz olurlar cocuklarına karsı. ama bu korumayacagı veya zarar verecegi anlamına gelmez. nasıl kadınlarda annelik duygusu varsa erkeklerdede babalık duygusu oluyor. ben zarar verebileceğine inanmıyorum.ama tabii o senin esinmiş onu en iyi sen tanırsın. ama doldurusa gelme. cocugunun baba sıcaklıgına. o insanında yavrusunu görmeye sonsuz hakkı ve ihtiyacı var.
olaylara mantıgınla yaklaş herzaman

Allah yardimcin olsun , onunla evlenmen hata olmus ama artik bu evlilik hakkinda ne dersen bos....simdi ise kizin söz konusu , eger ki babasinin ona zarar getirecegini düsünüyorsan bunu ispatlamaya calis ve hem sen huzura kavus hemde kizin güvende olsun egerki babasi kendini düzeltir ve kizina sahip cikarsa karsi gelme ve onunda kizini görmeye hakki oldugunu düsün....

Off Kro ya offf:delphin:

babası almış demek istiyor arkadaş. yani haftasonları filan alabiliyorya hani öyle işte.:mymeka:

annadık bee:1closedeyes:
sanırım hafta sonları babaya görme hakkı tanınmış.
demek ki
baba alıyor hafta sou.
yapacak bir şey yok. kanunlar böyle. parasal yardımı olmasa bile babası.
hiç ilgilenmese, arayıp sormasa görmese daha mı iyi olacaktı.

sana katılıyorum.
elbette kendin kırgın ve kızgın olduğun için kızının babasının yanında olmasını kabullenemiyorsun.belkide haklısın.ama baba-kız ilişkisine karışma ynede.
eğer br zarar verirse elbetteki elinden geleni yap ama nafakasını ödememesi kızına zarar vereceği anşamına gelmiyor bunu unutma.

çok büyük bir zararı olmadığı sürece çocuğun babayı görme hakkı vardır..
ılerde kızınızın psikolojik sorunlar yaşamasını istemiyorsanız babasıyla iligili fikirlerinizi sakın onunla paylaşmayın...:kahve:

kızlar canım çok sıkkın ben eşimden boşanan bır bayanım kızım şuan 18 aylık ama babsı bu zaman kadar hıç nafaka ödemedı bakmadı hıçbır ıhtıyacınıda gıdermedı hep ben ve ailem baktı.onu icraya verdım ama ödemedı param yok dıye dılekçe vermış ama neyazıkkı görme hakkı kısıtlankıyormuş ama bence bu çok buyuk bı haksızlık değilmı ben kızıma tek başıma bakacam bıde o gelıp kızım dıye alacak kımbılır şuan neler yapıyo bensız normalde hıç durmaz kımseyle belkıde ağlayıp harap oluyodur ınanın aklım hep onda nebıçım adalet sıstemımız var yaa ısyan etmemk elde değil ınnaın..çok özledım mınığımıı

Allah yardımcın olsun tez zamanda sorunların çözüme kavuşur inş..

çocuğunuzu düşünerek babasıyla görüşmesinden rahatsızlık duymayın. diğer türlü, terkedilmişlik duygusu ile büyür evladınız.
büyüyene kadar bu şekilde devam edecek. sonra tercihi çocuğunuz yapacak...

Son düzenleme:
parasal bir yardimi olmasada sonucta babasi ...aranizda tartismalar - hüzünlü zamanlar gecmis olabilir ama ginede o senin cocugun oldugu giib onunda babasi !!!

canım baba- çocuk ilikisi farklıdır sana nekadar kotü bir koca olursa olsun sunu unutma o senın cocugunun babası BABASI
siz anlasamadınız ayrıldınız bunun faturasını ewladınıza yuklememenız gerekır
eskı esın bebegının babası nafaka odememekte yanlıs yapıyor
sende boyle davranarak en az onun kadar yanlıs yapıyorsun
adam zaten haftada bır goruyor bebegıı
maasının 3/4 kadar hacz edılebılır kı bu bebegıde sen annenın ewınden getrmedın
ama eskı esınıde çocuguu kullanarak cezalandırma derım
genelde ayrılan cıftlerde bu sorunoluyor adamçocuguyla ılgılense benım elımden alacak kkorkusu para ıle satın alacagını mı sanıyor dersınız adam parada vermez o zamanda vermedı oluyor
canım sen ıcındekı dusmanlıgı kini nefretı bır yana bırakacaksın bebegın ıçın yapacacaksın
ben 18 aylık bebeklerı bılıyorum babalarını tanıyorlar nıe aglasn kı
hatta sunu derım sen kendını onun yerıne koysana cocuguna para vermek ıstemeyecegını dusunmuyorumoyle bırı olsa hafta bırdebebegını gormeye gelmez o senı cezalandırmak ıstıyor
burada para vermedıgı bebegı deıl sensın
daha oncedededıgım gıbı sız sorunlarınızı kendınız çozmelısınız
bu arada develer guresırken ezılen fareler olur
yazık bebgınıze yapmayın

kızlar canım çok sıkkın ben eşimden boşanan bır bayanım kızım şuan 18 aylık ama babsı bu zaman kadar hıç nafaka ödemedı bakmadı hıçbır ıhtıyacınıda gıdermedı hep ben ve ailem baktı.onu icraya verdım ama ödemedı param yok dıye dılekçe vermış ama neyazıkkı görme hakkı kısıtlankıyormuş ama bence bu çok buyuk bı haksızlık değilmı ben kızıma tek başıma bakacam bıde o gelıp kızım dıye alacak kımbılır şuan neler yapıyo bensız normalde hıç durmaz kımseyle belkıde ağlayıp harap oluyodur ınanın aklım hep onda nebıçım adalet sıstemımız var yaa ısyan etmemk elde değil ınnaın..çok özledım mınığımıı

yanlış biliyorsun tatlım....

baba nafakayı ne yapıp edip ödeyecek, hapis cezası var...öyle işim yok deyip işin içinden sıyrılamaz...kapıcılık yapacak hamallık yapacak limon satacak ama nafakayı ödeyecek...hapise girmesini isteme hakkın var...

hapise girmesi seni manevi olarak tatmin edecekse yap bunu, maddi olarak ne kadar hapise girse çıksa ödeme yapmazsa yapmaz.

baba ile evladın arasına girme derim....çünkü bu babayı cezalandırmak değil kızına yapacağın büyük kötülüktür...

hapise girmesi de yaptırım amaçlı olacaksa yap...babanın durumu cidden yoksa tavsiye etmem.

bence çocugunuzu babasından sogutmayın görsun babasını babasıda kızını,para pul vermesin ama yınede evladınızı baba sevgisinden mahrum etmeyin.. buyudugunda kendi görur anlar zaten bi çok şeyi..ama öz baba sevgisini kimsede bulamaz kızınız..babasına kızına zarar verecek bi vicdANSIZ değildir diye düşünüyorum. kıyamaz ona üzmeye bencce canım..

ben olsam bende aynı konu sahibi arkadaş gibi düşünürüm.
benim eşim öyle bir durumda limon satar,simit satar kızımın ihtiyaçlarını karşılardı.
eşiniz hem nafaka ödemiyor,kızını seven ona süt parasınıda alır.bencede eşiniz size iddaa olsun diye almış kızınızıııı..
ben öyle düşündüm.....

allah yardımcın olsun..umarım en kısa zmanda sorununa care bulursun.

Canım, kızın çok küçük daha üzüntün bu yüzden. Ama her ne olursa olsun ama ne olursa olsun, sakın kızına babasını kötüleme sakın, Sen ne yaşadıysan yaşadın ve bitirdin, ama kızın babasını görmek zorunda. Ne olursa olsun o babanında evladı o emin ol zarar verecek biri değildir. Canı ciğeri onunda. Kimsenin hatta kendi ailenin bile etkisinde kalıp eşine kızını kullanarak ceza verme sakın. Sonrasında çok üzülürsün emin ol. ılk eşimle ayrılırken cidden büyük sorunlar yaşadık bizde. Ben kızımın yanında ailemde dahil eşimle ilgili menfi bir şey konuşlulmasına izin vermedim, kızımın yanında babasıyla alakalı menfi bir şey konuşturmadım, asla kendimde suçlamadım babasını. Mahkeme 15 günde 1 gece kalacak babasında dedi. Ben her hafta gönderdim. Bazen bir gece kaldı bazen 3 gece. Kızımdan ayrı kalmak cidden çok zor oldu ağladım onla yatamadığım geceleri ama dayandım. Bazı zamanlar gitmek istemedi kızım ağladı 4-5 yaşlarındayken. Onun anlayabileceği bir dilde konuştum babasının onu çok sevdiğini seni görmek istediğini vs. Eşim için değildi bu Kızım için dayandım. Şuan nasıl mı? Şuan kızım 7 yaşında. ıki haftada bir gidiyor ve kendi istediği gibi kalıyor bazen bir gece bazen iki gece. Sıkma canını lütfen. Arada çocuk olunca gerek boşanma zamanlarında gerekse boşanma sonrasında sorunlar çıkabiliyor. Önemli olan bu sorunlara güçlü mantıklı bakabilmen. Ve kimseyi karıştırmadan olaylara objektif bakabilmen. Zamanla herşey düzene giriyor. Kızın büyüyecek Allahım ömür verirse, ileride beni neden babam istedide sen göstermedin demeyecek canım. Ne kadar kötüde olsa ANNE ANNEDıR BABA BABADIR. Dünya yıkılsa değişmeyecek bu. Sende içini ferah tut. Kızın senden uzaklaşmaz babasına gönderdiğin için aksine zamanla çok güzel bir bağ oluşacak aranızda sen bile şaşıracaksın. Çok uzun oldu biliyorum öpüyorum seni çok kuzucuğunla birlikte güzel huzurlu mutlu günler seninle olsun canım. Kal sağlıcakla...

canım sen annesiysen oda babası..anne babanın ayrılmış olması çocuklarını görmiceği anlamına gelmez....hafta sonlarıda babasında olsun ne olacak..çocuğunun ruh sağlığı için ikinizide görmesi lazım.onun 2nizinde sevgisine ihtiyacı var...nafaka vermeyen babaya göremezsin dien bir kanun yok.nafaka vermemesi onun ayıbı vermesi lazım..ama çocuğunu göstermez sürekli babası hakkında olumsuz şeyler söylersen çocuğuna çocuğun ruh sağlığı bozulur...sen ne kadar nefret edersen et çocuğunun mutluluğu için susmak zorundasın.bu çocuk ileride büyüycek doruyu yanlışı kendisi görecek....inşallah nafakada verir..sen içini rahat tuta.s.

Back
X