Bebek Beslenmesi Bebeğim yemek yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

m_kubra

06.07.2017 hoşgeldin meleğim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
384
338
103
Arkadaşlar ne olur tecrübesi olan yardım etsin delirmek üzereyim 10 aylık kızım yemek yemiyor niye oldu anlamıyorum mama sandalyesine otururken ağlamaya başlıyor çorbasını uzatırken ağzını kapatiyor,kafasını çeviriyor. Kizimda inek sütü alerjisi vardı doktoru çorba muhallebi ve meyve puresi vereceksin dedi bende bugüne kadar hep öyle yaptım çorbasını da muhallebisini de yemek istemiyor meyve olarak da sadece muz yiyor çok üzgünüm bugün ağladım dayanamadim ne yapacağım bilmiyorum açlıktan ağlıyor ama yemiyor

İki haftadır böyle evet hastaligi vardı ama geçti şuan hasta değil hastayken çok zorlamadim

Ne zaman geçti ilaç kullandınız mı?
Hastalıktan sonra da devam edebiliyor iştahsızlık..
Dişten de olabilir. Yoklayın dişetlerini..

Hayır demediği bir şey var mı onu yiyor mu?

Ne zaman geçti ilaç kullandınız mı?
Hastalıktan sonra da devam edebiliyor iştahsızlık..
Dişten de olabilir. Yoklayın dişetlerini..

Hayır demediği bir şey var mı onu yiyor mu?

Dişi cikali beş gün oluyor dişten değil eminim. Bir tek muz yiyor başka hiçbir şey yemiyor.
Hastayken ilaç kullandım ama sadece öksürük şurubu

Yaz meyveleri çıkıyor yavaş yavaş.
Eline verin kontrollü olarak.
Yaz meyvelerine kolay kolay hayır demez bebekler. Sonra yemeklere de alışır mutlaka.
5 yaşında hala yeme problemleri olan bir kızım var Allah yardımcınız olsun.

Belli dönemler olabilir üzülmeniz ağlamanız hiç birşeyi değiştirmiyor kendimden biliyorum. Üstüne düşmeyin ısrar etmeyin sadece teklif edin ben kızımın saatlerce aç kaldığını biliyorum şu an ağustosta 3 yasinda olacak 2 yasindayken kızım 10 kiloydu neredeyse 1 yıl içinde o kadar düzeldi ki yemek yemesi iştahı, kahvaltı hariç herşeyi yiyoruz çok şükür şu an 14 kilo kızım.

Sen de sakin ol inan kendi sinirlerin harap oluyor bebekler annem ağlıyor ben çorbamı içeyim demiyor ki sıpalar :) eski haline döner zamanla azıcık sabret sevdiği yemekleri öğünleri yap canım.

Dişi cikali beş gün falan oluyor şuan gelecek dışı yok :110:
Olmaz olur mu arka arkaya patlatır Mısır tanesi gibi yerleri acıyordur onun.bazı çocuklar diş çıkarırken çok huysuz olur.eczaneden bebekler için olan diş jellerinden alabilirsiniz o biraz rahatlatır.

Kendi kendine düzelecek birşey olsa kızım hemen yemeye başlasa
Olmaz olur mu arka arkaya patlatır Mısır tanesi gibi yerleri acıyordur onun.bazı çocuklar diş çıkarırken çok huysuz olur.eczaneden bebekler için olan diş jellerinden alabilirsiniz o biraz rahatlatır.

Ağzında şiş dişeti yok üst dişleri yeni patladı o yüzden demiştim teşekkür ederim cevap için

Dişi cikali beş gün oluyor dişten değil eminim. Bir tek muz yiyor başka hiçbir şey yemiyor.
Hastayken ilaç kullandım ama sadece öksürük şurubu

Tabi dişten olmayabilir ama olabilir de.. Mesela benim oğlum bazen tek, bazen 2, bazen tek 3 tane patlattı. Yani arka arkaya gelebiliyor o aylarda.. Hatta hatırlıyorum bir defa 4 ünü aynı zamana denk getirmişti birkaç gün arayla şok olmuştum..

Yediklerinden sıkılmış olabilir. Başka tarifler dene sosyal medyada takip ettiğin sayfalar varsa oraya bak..

Yaz meyveleri çıkıyor. Önce alerjisi mi var mı bak ona göre ver eline çilek, karpuz, şeftali vs..

bence çocuğunuz bıktı onları yemekten değişim yapabılıyorsanız yapın alerjık çocuk zor bilirim...

İki haftadır böyle evet hastaligi vardı ama geçti şuan hasta değil hastayken çok zorlamadim

Hastalık sonrası oluyor ya. Benim oğlum da 11 aylık neredeyse. Dört hafta önce hastalandı, sonrasında katı şeyleri yememeye, tükürmeye, tüküremezse eliyle çıkarmaya başladı. Daha yeni yeni düzeliyor. Zamanla geçer, sabırlı ol :)

Hastalık sonrası oluyor ya. Benim oğlum da 11 aylık neredeyse. Dört hafta önce hastalandı, sonrasında katı şeyleri yememeye, tükürmeye, tüküremezse eliyle çıkarmaya başladı. Daha yeni yeni düzeliyor. Zamanla geçer, sabırlı ol :)

İnsallah geçer size de geçmiş olsun

Back
X