Bebek Beslenmesi Bebeğim Yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

serimel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
248
1
116
İzmir
bebeğim 2,5 aylık yemiyor. zaten hiç emmedi.biraz sütümü sağarak birazda mama veriyorum.son iki haftadır yemiyor.iki saatte bir 50 ml zor içiyor bazen onuda içmiyor.kaka tahlili yaptırdık herşey normal çıktı.neden olabilir? yardım edin kafayı yicem

öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım..daha yeni hamileym sana yardımcı olamicam belki ama iyi dileklerimi dileyebilirm..bebişin ve sana sağlıklı mutlu yaşamlar diliyorum

canım yemeyen bebek çok zor gerçekten allah yardımcın olsun.mama ne kullanıyosun hangi marka..bak milupanın iştahsız bebekler için ürettiği bi mama var milupa aptamil mulimil diye.herkeze çözüm olmuştur bu mama..bi dene istersen tadı çok hoş severse içecektir..

canım yemeyen bebek çok zor gerçekten allah yardımcın olsun.mama ne kullanıyosun hangi marka..bak milupanın iştahsız bebekler için ürettiği bi mama var milupa aptamil mulimil diye.herkeze çözüm olmuştur bu mama..bi dene istersen tadı çok hoş severse içecektir..
oğlum da hiçbir mamayı yememişti doktorun tavsiyesiyle milumile başlamıştık ve iş yaramıştı...iştahsız çocuk çok zor... dün oğlum yine yemek yemedi.. sana bir daha yemek yapmayacağım dedim ben aç ne yapacağım diye ağladı sanki yemek yiyen bir çocukmuş gibi...

cevaplarınız için sağolun.milumil deneyeyim birde .dediğiniz gibi yemeyen bebek çok zor.üzülmiyeyim diyorum.üzülmeden yapamıyorum.ağlamaktan helak oldum.yiyince dünyalar benim oluyor.bende diyorum bi daha mama yapmayacağım sana diye .allah iştahsız bebeklerin annelerine sabır ve güç versin

Daha dün eltimdeydim onunda bebeği senin ki gibi yemiyordu. Gece saat başı kaldırıp uyku sersemiyken vermeye çalışıyorlardı düşün artık. 2 ayda zorla 1300 gr almıştı. Tahliler yapıldı bişey çıkmadı. Sonra kaşık kullanmayı denedi hani sapından mamayı koyuyorsun kaşık bölümünden akıyorya 3. ayda bu kaşık sayesinde 900 gr aldı ,doktoru bazı bebekler kaşığı ister seninkide öyle demiş.
Bi de bence sadece kaka tahlili değil idrar tahlili ve kültürünüde yaptır istersen.

Daha dün eltimdeydim onunda bebeği senin ki gibi yemiyordu. Gece saat başı kaldırıp uyku sersemiyken vermeye çalışıyorlardı düşün artık. 2 ayda zorla 1300 gr almıştı. Tahliler yapıldı bişey çıkmadı. Sonra kaşık kullanmayı denedi hani sapından mamayı koyuyorsun kaşık bölümünden akıyorya 3. ayda bu kaşık sayesinde 900 gr aldı ,doktoru bazı bebekler kaşığı ister seninkide öyle demiş.
Bi de bence sadece kaka tahlili değil idrar tahlili ve kültürünüde yaptır istersen.

benim kızım daha önce yiyordu.artık yemiyor delireceğim yemezse bazen kaşıkla veriyorum.onuda çok almıyor zorla yutturuyorum. bende gece yarısı uyku sersemi vermeye çalışıyorum. bazen yiyor bazen yemiyor.idrar tahlilini yarın yaptıracağım.nedenini bir bulsam

canım seni çok iyi anlayabiliyorum. bende senin gibi çıldırmanın eşiğine gelmiş bir anneyim. benim kızım 8 aylık. kesinlikle yemek istemiyor. kaşığı görünce başlıyor kendini geriye atmaya, zarla zorla ağzına koymayı başarsam bile bu sefer de ağzında tutuyor, yutmuyor. her yer batıyor,daha neler neler. kendimi o kadar çaresiz hissediyorum, o kadar mutsuz oluyorum ki. ben bunun bir süreç olduğunu yakınlarda bir gün geçeceğini umuyorum. yarın sabah doktora gidicez iştah şurubu istiycem.

kansızlığında iştahsızlık yaptığını biliyorum canım ona da bi bakılsın istersen.

sana verebileceğim başka tavsiyem yok malesef. kelin merhemi olsa kendi başına. allah yardımcımız olsun. :teselli:

canım seni çok iyi anlayabiliyorum. bende senin gibi çıldırmanın eşiğine gelmiş bir anneyim. benim kızım 8 aylık. kesinlikle yemek istemiyor. kaşığı görünce başlıyor kendini geriye atmaya, zarla zorla ağzına koymayı başarsam bile bu sefer de ağzında tutuyor, yutmuyor. her yer batıyor,daha neler neler. kendimi o kadar çaresiz hissediyorum, o kadar mutsuz oluyorum ki. ben bunun bir süreç olduğunu yakınlarda bir gün geçeceğini umuyorum. yarın sabah doktora gidicez iştah şurubu istiycem.

kansızlığında iştahsızlık yaptığını biliyorum canım ona da bi bakılsın istersen.

sana verebileceğim başka tavsiyem yok malesef. kelin merhemi olsa kendi başına. allah yardımcımız olsun. :teselli:

yazdığın için sağol canım.benimkide biberonu almıyor ağzında dolaştırıyor.kafasını sağa sola çeviriyor.kaşıkla verincede seninki gibi yutmuyor.ağzında tutuyor sonrada çıkarıyor.ne yapacağımı şaşırdım valla evet bende kendimi çok çaresiz ve mutsuz hissediyorum çok nadirde olsa yiyor ben dünyanın en mutlu insanı oluyorum.

benim kızım da 3 aylık gayet güzel emerken ben işe başlayınca beslenme düzeni değişti. süt sağıp bırakıyorum.ne biberon alıyor ne kaşık. Aç bırakıp denedik ama yine de almadı. ben gidene kadar aç kaldığı gibi artık eskisi gibi iştahlı da emmiyor. Sanırım bana küsüyor. Emmeyi de bırakacak gibi bir hali var. Bir iki gündür anne sütünün içine bir tane bebe bisküvisi eritip veriyoruz. Biberonla yine almasa da kaşıkla bir nebze daha iştahlı alıyor. Bu ayda bebe bisküvisi vermek sakıncalı mı bilmiyorum ama sadece 1 tane koyuyaruz zaten. Aç kalmasından iyidir. Dosktora soracağım .Bir sakıncası varsa bebelac ve milumili deneyeceğiz.Bu mamaları iştahla alan bebekler varmış.

ben yeni üyeyim yardım edin bayanlar ilk bebeğim kızım 2.5 aylık sütümü sağıp biberonla veriyorum önceleri iştahlıydı şimdi 11 saate kadar aç kalıyor 3 saatte 90 içiyor ama genellikle 4 saate içiyor aptamil denedim bebelak denedim fayda yokkkk:5:

ben yeni üyeyim yardım edin bayanlar ilk bebeğim kızım 2.5 aylık sütümü sağıp biberonla veriyorum önceleri iştahlıydı şimdi 11 saate kadar aç kalıyor 3 saatte 90 içiyor ama genellikle 4 saate içiyor aptamil denedim bebelak denedim fayda yokkkk:5:

ben tam olarak anlayamadim,bebeginiz 11 saatte bir mi besleniyor,yoksa 3-4 saatte bir mi ?Eger 3-4 saatte 90 cc iciyorsa sorun edecek bir sey yok,gayet normal ama eger 11 saat hic bir huzursuzluk belirtisi gostermeden ac duruyorsa acil bir doktora danismalisiniz.

ben tam olarak anlayamadim,bebeginiz 11 saatte bir mi besleniyor,yoksa 3-4 saatte bir mi ?Eger 3-4 saatte 90 cc iciyorsa sorun edecek bir sey yok,gayet normal ama eger 11 saat hic bir huzursuzluk belirtisi gostermeden ac duruyorsa acil bir doktora danismalisiniz.

canım kızım normalde 3 ila 4 saatte bir 90 içiyor mamayı ama düzenli gitmiyor sıklıkla aç kalıyor geçenlerde 11 saat aç kaldı sık sık yapıyor bunu bugün 5 saatt yemedi ve ağlamıyorda uyuyor heralde kan şekeri düşüyor doktora gittim normal çıktı sadece idrarında iltihap varmışl ama alakası varmı bilemem açlığıyla

Back
X