• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim yüzünden değil kedim yüzünden uyuyamıyorum.

Arkadaşlar selam. 2 yaşında tekir kedim, 5 aylık da bebeğim var. Kedim doğduğundan beri bizimle neredeyse, o da çocuğum gibi zaten. Şimdi ben bebeğimi akşam uyutuyorum sabaha kadar 1-2 kere uyanıp emip yatıyor yani uykusu güzel çok şükür. Ama bebeğin odasından çıkıp kapısını kapatınca kedim kalkıyor hemen bizim kapının önünde miyavlamaya başlıyor. Bizim odayı kapalı tutuyoruz çünkü eşim kedimin yatağa çıkmasını istemiyor. Tüyleri çok ince ve yatağa yapışıyor maalesef eşim de takıntı yaptı bu meseleyi resmen. Zaten ona kalsa sahiplendirelim kedimi ama ben kesinlikle izin vermiyorum. Velhasıl kedim kapının önünde miyavlıyor ve bebek uyanacak diye çok korkuyorum. Hamileyken de gelirdi ama ben kapıya vurunca giderdi şimdi bebek uyanacak diye kapıya da vuramıyorum. Kedim bana çok düşkün zaten bir süredir, miyavlayınca kalkıyorum. Kapıdan göndermeye çalışıyorum gitmiyor. Su sıktım olmadı, limon koklattım olmadı kaçıp gene geliyor miyavlıyor. Mecbur çıkıp onla salona gidiyorum birlikte uyuyoruz ama bıktım artık koltukta her yerim tutuluyor sürekli.

Lütfen bana bir yol gösterin kedimin gelip miyavlamasını nasıl engellerim? Önceliğim bu. Olmadı diyelim odanın kapısını açtım yatağa çıkmasını nasıl engellerim bir köşede ona yatak yapsam yatar mı? Of çok uykusuz kalıyorum böyle çok yorgunum. Ha bu arada gün içinde bebekle ilgilenip kedimi asla ihmal etmiyorum yine sürekli dip dibeyiz.
My cat from hell 'in böyle bir bölümü vardı, bulursam linkini bırakacağım. Her ne kadar eğlence amaçlı ve yer yer kurgu bir Reality Show olsa da kedi davranışlarının degistirilmesi üzerine işe yarar bilgiler verebiliyor. Belki sağlıklı bir uyku düzeni için evin tüm bireylerine faydası olur.

Valla aynı durum bende de var. Kedim 6 yaşında kızım 2 malesef kızımı uyutunca kedim çıkıyo sahneye sabaha kadar hem bizi hem çocuğu uyandırıyor.
Ben sert davranıyorum mecburen kızıyor gibi yapıyorum. O zaman bi kaç saat rahat veriyor.
Bizimki arsız Valla kızıyorum ama takmıyor sanırım :/

My cat from hell 'in böyle bir bölümü vardı, bulursam linkini bırakacağım. Her ne kadar eğlence amaçlı ve yer yer kurgu bir Reality Show olsa da kedi davranışlarının degistirilmesi üzerine işe yarar bilgiler verebiliyor. Belki sağlıklı bir uyku düzeni için evin tüm bireylerine faydası olur.
Bulursanız atın lütfen çok ihtiyacım var 😔🙏

Bebek sese alışsın diye bişiy yok bi defa bu bebeğin huyu büyük kızım uyurdu hiç dikkat etmedim sese. Küçük dışarda çalan kornaya gözünü açar. Annem pes etti o da sese alıştır diyenlerdendi. Yok alışmıyormuş dedi:)
Sizin bebek de sese duyarlı mı?

Aslında cevabı kedi geldiğinde kapıya vuruyordum gidiyorduda. Şimdi tekrar onu yapsan geç kalmış olur musun? Hızlıca değil de tık tık mesela.

Kediler kapalı kapılara sinir oluyor benim ki de öyle
Biz kılından şikayetçi değiliz ama ayak ucumuzda yatıp ayaklarımızı hiç kıpırdatmamamızı istiyor, gece uykuda dönünce falan ısırıyor, o yüzden bir minder diktim ona başucumdaki komidinde duruyor, alıştı gidip minderine yatıyor direk, miderin altına da eski bir battaniye koydum biraz yükselsin diye mis oldu, alışır bir iki gecede seveceği bir yer yapın
Bu çok tatlı olmuş ama bir de hoşuna gitmiş minder gülüyor ağzı dikkatli baktım 😂😂😁🥰

Bebek sese alışsın diye bişiy yok bi defa bu bebeğin huyu büyük kızım uyurdu hiç dikkat etmedim sese. Küçük dışarda çalan kornaya gözünü açar. Annem pes etti o da sese alıştır diyenlerdendi. Yok alışmıyormuş dedi:)
Sizin bebek de sese duyarlı mı?

Aslında cevabı kedi geldiğinde kapıya vuruyordum gidiyorduda. Şimdi tekrar onu yapsan geç kalmış olur musun? Hızlıca değil de tık tık mesela.
Şimdi onu yaptım sustu şu an inşallah tekrar başlamaz.

Benimki sese duyarlı mı tam bilmiyorum çünkü hep dikkat ettim sese.

Şimdi onu yaptım sustu şu an inşallah tekrar başlamaz.

Benimki sese duyarlı mı tam bilmiyorum çünkü hep dikkat ettim sese.
Yani kedi de tık tıka alıştı çünkü. Uyanmasın inşallah. Benim kız da tekrar uyuduğuna göre ben de yatıyım:))

Bırak mıyavladın cocuk sese alıssın. Sese alısınca ev supursende uyanmıyor hatta brnımkı supurke acınca uyuyordu hemen. Ama o kedı orda mıyavlarkrn yıne uyuyamaz ınsan vıcdan azabı resmen ona bı cozum bulun

Bu çok tatlı olmuş ama bir de hoşuna gitmiş minder gülüyor ağzı dikkatli baktım 😂😂😁🥰

Sevdi minderini artık gündüzde gidip orada yatıyor, yalnız titiz kızım o minderin kılıfını haftada bir yıkamazsam yatmıyor üzerinde, hergün de süpürüp tüylerini alıyorum istemiyor tüylü minderde yatmak :)))))

Kocaya ayar olan bir tek ben miyim??? Lohusa karisinin koltukta yatmasima razi gelmeler, kediyi sahiplendir demeler, takinti yapmalar... Erk*k iste!!! Kocayi sahiplendirin dicem yanlis anlasilacak. Ama ayar oldum ya cidden cokcu sinirlendim.

Israrla miyavlayınca eşim de uyuyamıyor yine bana trip atıyor 🤦‍♀️ başka bir yere değil de bizim odaya yatak hazırlasam kapıyı da açsam geçip oraya yatar mı acaba? Yatağa çıkmaması yeterli.
benim kedi hiç bir zaman kendi yatağına yatmadı. akşamları kedinize de bir oda yapsanız oda odasında uyusa kapı kapalı

Birakin kedi miyavlasin. Bebekleri sese alisik uyutsaniz kolay kolay uyanmiyorlar. Ben öyle yaptim. Bir kere bizim yanimizdan tren geçti oglum o seslerden bile uyanmadi. Bazi anneler bütün sesleri kesmeye calisiyor, halbuki normal sesleri biraksaniz ilerde daha rahat edersiniz
Bu biraz da cocukla alakali iki çocuğum da top patlasa uyanmazlardi her yerde her şekilde uyurlar hala da oyle ama şimdi 3 numaram en ufak sese bile sıçrıyor uyurken çok hassas sese karşı evde sürekli ses var 4 ve 6 yaş iki büyüğü var ama alışamadı

Kocaya ayar olan bir tek ben miyim??? Lohusa karisinin koltukta yatmasima razi gelmeler, kediyi sahiplendir demeler, takinti yapmalar... Erk*k iste!!! Kocayi sahiplendirin dicem yanlis anlasilacak. Ama ayar oldum ya cidden cokcu sinirlendim.
Tek sen değilsin 😂😂 lohusa değilim 5 ay oldu ama geri kalanlar aynen öyle. Taktı kedime ama oğlum benimle birlikte yaşıyor kendi gitsin çok istiyorsa. 😒

Öncelikle aslında bebek uyanmıyor, uyansa bu kadat hengameye ağlardı. Yalnız siz de uyanıyorsunuz sizin uykunuz da değerli.

Genelde kediler gün içinde sıkılırsa akşam acısını çıkartıyorlar. Elbette yapabileceğiniz şeyler var. Önerilerim:
1) Akşam olta oyuncak veya lazerle oturduğunuz yerden kediyi oynatın. İyice bir yorulsun, günde sadece ona özel bir 10 dakika ayırabilseniz harika olur.
Yorgun kedi = dinç sahip
2) Akşam yatmadan önce öğününü verin, mayışsın.
3) Kendi kendine oynayabileceği oyuncakları olsun, tuvalet rulosu bile iş görür. Yatmadan önce önüne atarsınız.
3) Kapının önünde miyavlıyorsa asla kapıyı açmayın. Şu anda miyavlamakya devam ederse illaki sizi ikna edeceğini öğrenmiş. İnatçı bebekler gibi düşünün, onu kötü alışkanlığından vazgeçirmek lazım.
4) Kapı önüne vantilatör/sprey/süpürge gibi sevmediği birşeyler koyup da uzaklaştırabilirsiniz.

Öncelikle aslında bebek uyanmıyor, uyansa bu kadat hengameye ağlardı. Yalnız siz de uyanıyorsunuz sizin uykunuz da değerli.

Genelde kediler gün içinde sıkılırsa akşam acısını çıkartıyorlar. Elbette yapabileceğiniz şeyler var. Önerilerim:
1) Akşam olta oyuncak veya lazerle oturduğunuz yerden kediyi oynatın. İyice bir yorulsun, günde sadece ona özel bir 10 dakika ayırabilseniz harika olur.
Yorgun kedi = dinç sahip
2) Akşam yatmadan önce öğününü verin, mayışsın.
3) Kendi kendine oynayabileceği oyuncakları olsun, tuvalet rulosu bile iş görür. Yatmadan önce önüne atarsınız.
3) Kapının önünde miyavlıyorsa asla kapıyı açmayın. Şu anda miyavlamakya devam ederse illaki sizi ikna edeceğini öğrenmiş. İnatçı bebekler gibi düşünün, onu kötü alışkanlığından vazgeçirmek lazım.
4) Kapı önüne vantilatör/sprey/süpürge gibi sevmediği birşeyler koyup da uzaklaştırabilirsiniz.
Teşekkür ederim uygulayacağım inşallah dün gece açmadım zaten. Eşimle tartıştık bu yüzden hatta sinir oluyorum artık taktı hayvana 🤬

Back
X