bebeğim

Siz de mi çalııyorsunuz kim bakıyor
Evet annem bakıyor. Geldiğimde suratıma bakmıyordu 15/18. Aya kadar sonra işe gitmelerim sorun olmaya başladı beni istediği için sevinsemmi yoksa ona tramva yaşatıyorum diye üzülsemmi bilemedim.

Şimdi işten gelince anne diye sarılır boynuna anne ile diğerleri arasındaki farkı 2 yaşında daha iyi anlıyor. Teyzesini de çok sever akşama kadar kucağından inmez. Ama açıksa susasa korksa düşse uyumak isterse benden başkası ruhuna merhem olamıyor bunu görüyorum...

Siz de mi çalııyorsunuz kim bakıyor
Evet annem bakıyor. Geldiğimde suratıma bakmıyordu 15/18. Aya kadar sonra işe gitmelerim sorun olmaya başladı beni istediği için sevinsemmi yoksa ona tramva yaşatıyorum diye üzülsemmi bilemedim.

Şimdi işten gelince anne diye sarılır boynuna anne ile diğerleri arasındaki farkı 2 yaşında daha iyi anlıyor. Teyzesini de çok sever akşama kadar kucağından inmez. Ama açıksa susasa korksa düşse uyumak isterse benden başkası ruhuna merhem olamıyor bunu görüyorum...

Benim annemde çalışan kadın
Babanemle ayrı bı bağım var
Büyüyünce öğrenir alışır diye birşey yok kimse kendini kandirmasin

Çocuk kimi yanında görürse ona bağlanıyor
Çocuğunuz daha geç uyusun daha fazla zaman geçirin haftasonu komple çocuğa ayırın
annenizle aranız nasıl şimdi

yaaaaa ne güzel inşaalah bizimde öyle olur

Bu iki mesajda birbirinden yanlış
Çalışmak zorunda olanlar var akayy

Yeni ay
Çalışmayanlar da bı tarafını devirip yatmıyor hem ev hanimligini hem çalışan kadın olmanın zorluklarını yaşamış biri olarak diyorum ki ev de durmak daha zor ... Evdekiler bı tarafını devirip yatmıyor .
size göre yanlış olabilir. ve genelde çalışan annelerede bu tarz lafları cocuguyla ilgilenmeyip kös kös oturanlar yapıyor sanki çalışan anneler cocuklarıyla ilgilenmiyor bi köşeye atmış gibi hayat sartları malesef. yoksa sorumluluğunu bilen kadınlar için ev hanımlığıda kolay değil

annenizle aranız nasıl şimdi
Babanemle olan bağ kadar bağ yok
Kötü değiliz annem sonuçta severim ama ne bileyim bı anim paylaşmış ortak bir şeyimiz yok. Annemden öğrenmem gerekenleri başkasından öğrendim iyi günümde de kötü günümde de istediğim zaman yanımda annem yoktu
Oyuzden uzagiz birbirimizden
En son doğum yaptigimda (hala çalışıyor 59 yaşında ) kendisine telde kacirdigin anları geri getiremeyeceksin Hayatda işten daha önemli değerler var hiç bı zaman yanımda olmadın hep tek kaldım kendi kendime kendimi büyüttüm ben mi sana anne oldum sen mi bana belli değil dedim
Demek zorunda kaldım
Annem çalıştığı için 13 yaşındayken evin işleri bana yüklendi ev temizlik okul sonra çalışma hayatı evlenirken annem çalışıyordu tek başıma evlendim ev dizmek eşya almak guzel anlarimda hiç birisinde annem yetişemedi ameliyat oldum hasta oldum
Doğumumda aynı şekilde annem hep isteydi

Bu sebeple bağımiz yok

Son düzenleme:
size göre yanlış olabilir. ve genelde çalışan annelerede bu tarz lafları cocuguyla ilgilenmeyip kös kös oturanlar yapıyor sanki çalışan anneler cocuklarıyla ilgilenmiyor bi köşeye atmış gibi hayat sartları malesef. yoksa sorumluluğunu bilen kadınlar için ev hanımlığıda kolay değil
Çocuğun varsa oturman mümkün olmuyor ki
Hani çocuk yoktur tüm gün yatar ev işi aksak olur anca gider Alis verişte para harcar Hayatda amacı yoktur okumamistir gelişmemiştir ozaman haklısın ki bu çok az bı kesim böyle nadir yani

Çocuk sana bı bardak çay icittirmiyor devrilip yatmak mümkün değil sabah 7 de ev mesaim başlıyor gece 1 e kadar
Çalışan olsam aksayan ev işlerini tölere edebilirim çalışıyorum diye
Ne hastalık ne yorgunluk dinler ev işi ve çocuk ...daha çok kusursuzluk aranıyor

Babanemle olan bağ kadar bağ yok
Kötü değiliz annem sonuçta severim ama ne bileyim bı anim paylaşmış ortak bir şeyimiz yok. Annemden öğrenmem gerekenleri başkasından öğrendim iyi günümde de kötü günümde de istediğim zaman yanımda annem yoktu
Oyuzden uzagiz birbirimizden
En son doğum yaptigimda (hala çalışıyor 59 yaşında ) kendisine telde kacirdigin anları geri getiremeyeceksin Hayatda işten daha önemli değerler var hiç bı zaman yanımda olmadın hep tek kaldım kendi kendime kendimi büyüttüm ben mi sana anne oldum sen mi bana belli değil dedim
Demek zorunda kaldım
Annem çalıştığı için 13 yaşındayken evin işleri bana yüklendi ev temizlik okul sonra çalışma hayatı evlenirken annem çalışıyordu tek başıma evlendim ev dizmek eşya almak guzel anlarimda hiç birisinde annem yetişemedi ameliyat oldum hasta oldum
Doğumumda aynı şekilde annem hep isteydi

Bu sebeple bağımiz yok
siz şimdi çalışmayı düşünmüyorsunuz ozaman

yaaaaa ne güzel inşaalah bizimde öyle olur
İnan geçip gidiyor hepsi. Sonra yahu bi iki saat birine gitsede nefes alsam diyorsun:))))

Ama burada daha önce KV sinin torununu kendine bağlayıp anne dedirttiğini ve anneden soğuttuğu konuları okudum onlar gerçekten ciddi problemler çocuk 3 yaşına geliyor ve anneyi istemiyor hale getirmişler bunlar çok acı şeyler gerçekten..

siz şimdi çalışmayı düşünmüyorsunuz ozaman
Eğer ilerde maddi imkansızlık çekersek çalışmak zorunda kalırsam çalışırım şuan gelir gideri tam karşılıyor istediğimiz gibi harcama yapamasakta şuan çalışma zorunlulugum olmadığından evde çocuğuma bakmayı tercih ediyorum
Krese versem gelirinin yarısı krese ivir zivira gidecek geri kalan para için çocuğuma hasret kaldığıma değmez
Ha aylık 10 bin verirlerse durmam çalışırım :))

sen kime acıyorsun haddini bil. maksadın polemik yaratmak mı? herkes kendi hayatından sorumludur sana ne benim hayatımdan çocuğumdan senin haddine mi bana acımak?
Daha çok acıdım şimdi. Acımak suc mu ya. Bu arada birisi yorumuma calismayip kös kös oturanlar diye yorum yapmış ama çalışıyor olabilecegimi kestirememis:) ayrıca çalışmayanlar kös kös oturmaz evde.
Bize neyse siz niye yazdınız o zaman bu annelikten bin kat uzak durumu?

Back
X