BEBEĞİM

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.139
698
Merhaba kızlar,
23 günlük bebeğim var. son 3 gündür sürekli ağlıyor. emerken uykuya dalıyor ancak gaz çıkardığında uyanıyor ve başlıyor ağlamaya. susturamıyorum. rezene çayı içiyorum gazını da çıkarıyor ama yine de gazı varmış gibi bacaklarını yukarıya topluyor.sorun nedir acaba çözemedim ben

Son düzenleme:
Lütfen konum burda kalsın.
Merhaba kızlar,
23 günlük bebeğim var. son 3 gündür sürekli ağlıyor. emerken uykuya dalıyor ancak gaz çıkardığında uyanıyor ve başlıyor ağlamaya. susturamıyorum. rezene çayı içiyorum içiriyorum gazını da çıkarıyor ama yine de gazı varmış gibi bacaklarını yukarıya topluyor.sorun nedir acaba çözemedim ben
Kolik
21 günlkken başlar
İlaçları dene tek tek belki ile yarayan biri bulunur.
Bir de benimkiler süpürge sesine susuyordu

Mutlaka bir doktora göster fıtık bile olabilir ki inşallah değildir

kolik olabilir
doktorunuza danistiniz mi?
3 gündür bu sorunu yaşıyoruz. Çatlayana kadar ağlamıyor sadecr gaz çıkarırken ağlıyor huysızlanıyor. Devam ederse gideceğiz doktora

Benim bebegiminde 20 gunluk gibi gaz sorunu baslamisti, yapacak bisey yok bebeklerin %80 ni boyle. 4. aydan sonra tam rahatlamaya basliyorlar, cunku o zaman kendi kendine hareket edip gazlarini rahat cikariyorlar.
ben m....con (tam isim vermek yasak galiba) gaz ilaci kullandim, Turkiye'de bazi eczanelerde varmis, icinde ki simethicone vucut tarafindan emilmiyor, gorevi gazi toparlayip rahat cikarmasini saglamak. Guvenli bir ilac 2 saatte bir veriliyor ama ben o kadar cok vermedim gunde 2 kereyi gecmedim ve benim bebegimi cok rahatlatti hala bazen kullaniyorum.
Ama tek yapabilecegin bu donemde sabretmek cunku pekte yapacak bisey yok. Ayaklarini sicak tutabilirsin, bisiklet surme hareketi yaptirabilirsin o da gazi cikarmaya yardimci oluyor. Eger ayagini kendine dogru cekiyorsa gazdir zaten. Mutlaka emzirdikten sonra gazini cikarin. Biliyorum uyandiriyor bebegi ama bagirsaklara inince daha cok agliyor.

Rezene icirmeyin küçücük bebeğe siz için ona vermeyin. Kolik bebek olabilir. Ayak altılarına karnina sicak havlu koyun , masaj yapin. Ama bebeğe anne sütü ya da mamadan baska bişey vermeyin

23 günlük bebeğe rezene mi içiriyorsunuz? Anne sütü dışında birşey vermemeniz gerekiyor. Sütünüz yetmiyorsa devam sütü verirsiniz ancak Rezene çayı için çok erken.

Belliki gaz problemi var , her beslenmeden sonra gazını uyusa bile çıkarmamız lazım..
Sıcak tutun , belkide verdiğiniz rezeneye karşı tepki veriyor minik.
Emiyorsa sizde kendinize dikkat edin , ga yapacak şeyler yeyip içmeyin gazlı bebek zordurr bilirim... Allah kolaylık versin çabuk atlatırsınız inşallah... Güle güle büyüt

Yanlış yazmışım orayı düzelteyim ben içiyorum bebeğime geçtiğini düşünüyorum rahatlatma açısından. Ağlayınca içim gidiyor resmen. Kolik müzikleri rahatlatıcı müzikler var biraz onları mı dinletsem acaba

Merhaba kızlar,
23 günlük bebeğim var. son 3 gündür sürekli ağlıyor. emerken uykuya dalıyor ancak gaz çıkardığında uyanıyor ve başlıyor ağlamaya. susturamıyorum. rezene çayı içiyorum gazını da çıkarıyor ama yine de gazı varmış gibi bacaklarını yukarıya topluyor.sorun nedir acaba çözemedim ben
Karın ağrısı var annesi zorlanıyor gaz çıkartırken belki de. Rezene anason ve kimyon tohumu karışık içtim ben. Bebeğime de içirdim 40 ı çıktıktan sonra günde 2 çay kaşığı kadar. Acı elma yağı bir iki damla ile ayağına ve karın kaslarına gaz çıkartmasını sağlayan masaj yaptım internette çok video var izle derim.

İki uç çay kaşığı şekerli su icirin gazi çıktıysa karnı agriyordur.bende vermiştim iyi gelmişti doktoruna sormuştum tabi

Merhaba kızlar,
Kolik + gaz .. bacaklarını karnına sıkıntıyla çekiyor ve ağlıyorsa gazını çıkarmak için senin yardımına ihtiyaç duyuyordur ..
bir uzmana danisirsan daha iyi bilgilendirir seni ..

Kimyon iyi geliyor siz için bebeğinize etki eder
Gaz yapan şeyler tüketmeyin
Sap simplex diye bi damla var gaz damlası iyi geliyor çoğu bebeğe onu doktorunuza danışarak verebilirsiniz
Ayaklarına yavaş hareketlerle bisiklet sürermiş gibi hareket ettirin
Bol masaj yapın
Her beslenme sonrası gazını mutlaka çıkartın
Kolik bebek müzikleri var YouTube de onları arada dinletwbilirsiniz iyi geliyor

Doktorum bana bebeğin bacaklarını çekerek ağlaması ilk ay gazdan değil açlıktan olur demişti. Gelişimi nasıl emerken sorun yaşıyor mu

Kesinlikle gaz sancisi bende oglumda ayni sıkıntilari yasadim saatlerce agliyordu ve doktora gittigimizde kolik oldugunu soyledi.ben hemen h3men herseyi denedim gecmedi en son bi damla buldum tamamen organik bitkilerden yapilma bebekler icin ondan sonra rahatladi kuzum

Back
X