Çocuk Hastalıkları Bebeğim :-(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gamyok

Kün Fe Yekun
Kayıtlı Üye
18 Mart 2017
587
746
18
Kızlar mrb...

Konunun yeri burası değil ama en aktif olan yer burası olduguna yüzden Kusura bakmayın biraz uzun olabilir yorum yapanlara şimdiden teşekkür ediyorum konu şu ;
3 aylik bebeğimin genzinde bi hırıltılı var arada bir de hapşırmasi var ama çok degil keyfi neşesi falan yerinde ateşi de yok 2 gün önce aile hekimine götürdüm cigerlerde bi sıkışmada yok ama sanki böyle balgamı var gibi pazartesi Dr götüreceğim randevu aldm netten de araştırdım biraz ama pek tatmin olamadım acaba üşütdumu pekde pimpirikli bir anne olmak istemiyorum ama endiselendim doğrusu şimdiden teşekkürler iyi günler kızlar

Geçmiş olsun öncelikle :)
Bebeğinizin burnuna serum fizyolojik damlatarak burun aspiratörüyle burnunu sık sık temizlemenizi öneririm. Geniz akıntısını önlemek ve o hırıltının geçmesi için.
Doktorunuz da aydınlatır sizi ama buradan çok endişelenilecek birşey yok gibi duruyor :)

Dunyaya yeni yeni adapte oluyor annesi. Sen yuregini ferah tut. Pazartesiye kadar soguk almamasi icin dikkat et, emzirmeye devam et, atesini vs kolla. Pazartesi hastanede cocuk doktoru detayli sekilde bakar. Balgami yoktur ama belki solunum yollarini usutmustur. Cok gecmis olsun

Dunyaya yeni yeni adapte oluyor annesi. Sen yuregini ferah tut. Pazartesiye kadar soguk almamasi icin dikkat et, emzirmeye devam et, atesini vs kolla. Pazartesi hastanede cocuk doktoru detayli sekilde bakar. Balgami yoktur ama belki solunum yollarini usutmustur. Cok gecmis olsun

Kızlar mrb...

Konunun yeri burası değil ama en aktif olan yer burası olduguna yüzden Kusura bakmayın biraz uzun olabilir yorum yapanlara şimdiden teşekkür ediyorum konu şu ;
3 aylik bebeğimin genzinde bi hırıltılı var arada bir de hapşırmasi var ama çok degil keyfi neşesi falan yerinde ateşi de yok 2 gün önce aile hekimine götürdüm cigerlerde bi sıkışmada yok ama sanki böyle balgamı var gibi pazartesi Dr götüreceğim randevu aldm netten de araştırdım biraz ama pek tatmin olamadım acaba üşütdumu pekde pimpirikli bir anne olmak istemiyorum ama endiselendim doğrusu şimdiden teşekkürler iyi günler kızlar
Benim bebeğim 2 aylık aynı sorunlar bizdede vardı
Soğuk buhar makinası aldık sorunumuz çözüldü

Soğuk almıştır , burnu dolmuştur. Bu problemi okadar sık yaşadıkki ciğerlerde birşey var endişesi bilirim. Ama korkmayın . Burnunu sık sık temizleyin serum fizyolojikle. Yada evde tuzlu su hazırlayın onu uygulayın. Ve burnu temizleme aparatıyla temizleyin

Serum fizyoloji ben de önerebilirim fakat oğlumun doktoru aspiratör kullanmamamizi onerdiileride önsüz yasayamayabilirsiniz demişti 19 aylık oğlum serum fizyolojik kullandık ama hiç aspiratör kullanmadık bilginiz olsun

Teşekkürler hanımlar biraz rahatladım sayenizde tuzlu suyla sık sık temizliyorm zaten evde Doğalgazlı malum havayı da çok kurutyo

Normal, olur öyle arada.
Ortamın nemini dengeleyip serum fizyolojikle burnun kurumasını engelleyin.
Doktorluk bir şey var gibi görünmüyor.

Peteklere asmaya yarayan kap var canim su koy havayı kurutmasin. Evde çamaşır kurutma. Kıyafetlerine yumuşatıcı kullanma. Serum fizyolojik bizde kullandık set halinde pahalı oluyor canım serum şeklinde satılıyor 3 tl gibi birşey.

Kızlar mrb...

Serum fizyolojik sık ve kalıntıları peçete ucuyla al.hergün yap genzi dolmuştur hem bebekler hapşırir sürekli annesi küçük daha.

Yeni bebekle çok normal bu evhamlar :) Keyfi yerindeyse hiç üzülme, hafif bir şey atlatıyordur belki, belki de üşütmüştür. Bi de havalar soğudu, dolayısıyla nem azaldı. Odasına biraz nem yapmak lazım. Geçmiş olsun.

Deniz suyu alın burnu açık olsun hep. Yakınına küçük bir havluyu ıslatıp asın uyurken. Peteklere su kabı koyun.

Geçmiş olsun. Aynı şikayetlere ek olarak bizde öksürük de vardı. Üst solunum yolu enfeksiyonu dedi doktor. Burnunu her gün temizliyorum burun açılsa bile genizi hep tıkalı kalıyor. Bu ara çok duyuyorum bebeklerde bunu. Salgın gibi birşey var galiba.
Bu genizi açmanın bir yolu yok mu :KK64:

Al
Kızlar mrb...

alerji olabilir. Bende bebeğime en iyisi diye kas tüyü yastık yorgan almıştım baktım alerji yapıyor bir hapşırma ve burun akıntısı kendi kullandıklarımız dahil hepsini kaldırdım ortadan sadece pamuk kullanıyorum

Petegin ustune islak bir havlu asabilirsiniz ya da buhar makinesi alabilirsiniz cigerlerinde bir problem oldugunda oksurukten ve atesten duramiyor benim iki oglumdaa ayni cunku biliyorum gecmis olsun canim

Geçmiş olsun. Aynı şikayetlere ek olarak bizde öksürük de vardı. Üst solunum yolu enfeksiyonu dedi doktor. Burnunu her gün temizliyorum burun açılsa bile genizi hep tıkalı kalıyor. Bu ara çok duyuyorum bebeklerde bunu. Salgın gibi birşey var galiba.
Bu genizi açmanın bir yolu yok mu :KK64:
Sanki balgamı varmış gibi sürekli bir hırıltılı

Geçmiş olsun annesi muhtemelen birazcık üşütmüş. Küçücük burun küçücük geniz hemen dolmuştur napsın:)

yenidoğan bebeklerde normal bu durum.hasta zannederiz ama daha tükürüğünü yutma eylemini bile kazanamamış oluyorlar .ateş öksürük huysuzluk yoksa korkmayın.sık sık açın burnunu.

Oluyor..Cok normal.Bebekler genizlerini bizimki gibi temizleyemezler.Bu yuzden hirilti olur.Benim bebegimdede var arada oluyor korkma

Back
X