hemen hemen aynılar yaza 3 yaş olacak diye şimdi halletmeyi planlıyorum ama bakalım oğlum ne diycek :)Benim oğlum tam 2.5 yaşında yazın başlarım bu havalarda üşütür hasta olur
Benim oğlan konuşamıyor diye kreşe verdik orda yazın biz hazır olunca wc eğitimini vereceğiz dediler. Ben acele etmiyorum 3 yaşında veya 3.5 yaşında alışsın sorun değil. Sonuçta büyüyüp de altına kaçıran insan yok. Strese girmeye de gerek yok.kendi iştesin veya kendi söylesin çiş Kaka diyehemen hemen aynılar yaza 3 yaş olacak diye şimdi halletmeyi planlıyorum ama bakalım oğlum ne diycek :)
Doğru tabi sizin tabloda. Fakat benim oğlum artık hazır sanırım. Anne şimdi kakamı yapıcam temileyelim yada anne daha bitmedi falan diyor. Bir evre var hani orayı geçince çocuk inatlaşmaya başlıyor illa da bezim diye yada çıkarmak istemiyorum diye ağlıyor. O evreye gelmeden halletmeyi planlıyorum. Acelem ondan :)Benim oğlan konuşamıyor diye kreşe verdik orda yazın biz hazır olunca wc eğitimini vereceğiz dediler. Ben acele etmiyorum 3 yaşında veya 3.5 yaşında alışsın sorun değil. Sonuçta büyüyüp de altına kaçıran insan yok. Strese girmeye de gerek yok.kendi iştesin veya kendi söylesin çiş Kaka diye
İşte bahsettiğim yer tam burası :))Hahhayytt benimki de aynı yaşta. Tavsiye vermeye değil, yancı olmaya geldim. Tavsiye yağdırın üstümüze.. Benimki konsepti biliyor fakat tövbe oturmuyor. Büyüyünce oturacakmış tontiş tombik. Öyle diyor. Teklif var ısrar yok. Ben de daha kolay olur diye yazın gelmesini bekliyorum..
Ben de bir bakıcam hazır mı diye :))Ben 3 yas bittiğinde 3 günde hallettim. 37. Ayinin icindeydi. Anne ben de tuvalete gitmek istiyorum dedi tabi oncesinde ben ikna calismalarina sadece sözlü olarak başlamıştım. Bezi birakmadan kisa bir aure önce parkta her gören akil vermeye ve aciyan gozlerle bakmaya devam ediyordu. Her kafadan bir ses cikiyor sadece 1 kez gunduz uykusunda yatak ıslatma problemi oldu ama 3 günde her seyi öğrendi oldu bitti. Cocugun hazir olmasi onemli yoksa 5 yasina gelince hala gece baglayanlari duyuyoruz. Ha ben calistigim icin geceleri 1 ay bagladim ama hep kuruydu.simdi her gece ayni saatte kaldiriyorum yatmadan once sıvı tüketiyor uyanamiyor derin uykudan ama kaldırıp yaptiriyoruz bi problem yasamadik oraya buraya yapan kakasini beze yapan ya da kabiz olanlar oluyor. Bence en onemlisi yas ay degil cocugun hazır olması. Zorlanmadan halledebilmesi.
Merhaba. Tuvalet bağımsızlığını çocuklara 18-36 ay arasında kazandırabilirsiniz. En fazla 1 haftanın sonunda -gelişim düzeyine göre değişmekle birlikte- doğru teknikleri uygularsanız bağımsızlığını kazanmış olur. Genelde yaz ayları tercih edilir üşütmemesi açısından ama bu dönemde de başlayabilirsiniz. Bazı göstergeler gerekiyor eğitime başlamak için. Örneğin bezinden rahatsızlık duymalı. Dil gelişimi sıkıntısını dile getirebilecek düzeyde olmalı. Yönergeleri anlayabilecek düzeyde olmalı. Kıyafetlerini çıkarma becerisi olmalı. Bu süreçte rahat kıyafetler giydirmelisiniz. Acele etmemeniz, çocuğunuzla çatışmaya girmemeniz önemli. Çocuğu korkutmadan eğitimi vermelisiniz. Çocuğunuzu destekleyip yüreklendirmelisiniz. Baskı yapmak, ceza vermek, alay etmek gibi olumsuz tutumlar süreci uzatacaktır. Çocuğunuz olumsuz tepki gösteriyorsa eğitimi ertelemeniz gerekir. Bu süreçte gergin olmamanız önemli. Eğitime başlayacağınız zaman çocuğun hayatında bundan başka bir değişiklik ya da özel durum olmamalı. Örneğin çocuğun hasta olması, taşınma, kardeş doğumu vs. Çocuğunuzu tuvalete gitmeye ve tuvaletle ilgili işlemlere özendirmelisiniz. Örneğin büyüklerin tuvaleti kullanmaları ile ilgili konuşabilirsiniz, varsa büyük kardeşlerini ya da yakınlardaki çocukları örnek gösterebilirsiniz. Bir lazımlık ile eğitime başlamanız daha iyi olur. Bu süreçte ilk önce lazımlığı evin uygun bir yerine koyup çocuğunuzun alışmasını sağlayabilirsiniz. Lazımlığa alıştıktan sonra önce giysileri ile oturtup oyun oynayarak kitap okuyarak oturma süresini uzatmaya çalışın. Buna da uyum sağlayınca günde bir kez giysilerini çıkarıp tuvaletini yapması için zorlamadan oturtturun ama tesadüfen tuvaletini yaparsa ödüllendirin. Yemeklerden sonra, uykudan uyanınca tuvaletine oturtturup tuvaletini yapmasını sağlayabilirsiniz. Ödül kullanabilirsiniz hatta ödülü çocuğunuzla birlikte kararlaştırabilirsiniz. Günde birkaç defa tuvalete gitmek istediğini ifade edip başarılı bir şekilde tuvaletini yapıyorsa gündüz için bezini çıkarabilirsiniz ama çocuğunuzun kendisine güvenmesini sağlamalısınız bunda önce. Çocuğunuzu ıslak ya da kirli bezle uzun süre bekletmeyin. Bu süreci hızlandırmayacaktır. Gece tuvalet eğitimine gündüzle eş zamanlı başlayabilirsiniz. Gece kendinize alarm kurup çocuğunuzu da uyandırıp tuvalete gitmesini sağlayabilirsiniz. Ama burada tamamen uyanık olması gerekiyor.İyi akşamlar hanımlar. Yakında 2,5 yaşını tamamlayacak bir oğlum var ve artık tuvalet eğitimini halletmek istiyorum. Bu konu da tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gece ve gündüz aynı anda mı bezi çıkarmalıyız hayatımızdan, ödüllendirme doğru bir yöntem mi? Yada kesinlikle yapmam yada yapmam gerekenler var mı? Aklımda deli sorular. Şimdiden teşekkür ederim.
Eğitimi sizin vermeniz daha iyi olur aslında.Benim oğlan konuşamıyor diye kreşe verdik orda yazın biz hazır olunca wc eğitimini vereceğiz dediler. Ben acele etmiyorum 3 yaşında veya 3.5 yaşında alışsın sorun değil. Sonuçta büyüyüp de altına kaçıran insan yok. Strese girmeye de gerek yok.kendi iştesin veya kendi söylesin çiş Kaka diye
Teşekkür ederim :)Merhaba. Tuvalet bağımsızlığını çocuklara 18-36 ay arasında kazandırabilirsiniz. En fazla 1 haftanın sonunda -gelişim düzeyine göre değişmekle birlikte- doğru teknikleri uygularsanız bağımsızlığını kazanmış olur. Genelde yaz ayları tercih edilir üşütmemesi açısından ama bu dönemde de başlayabilirsiniz. Bazı göstergeler gerekiyor eğitime başlamak için. Örneğin bezinden rahatsızlık duymalı. Dil gelişimi sıkıntısını dile getirebilecek düzeyde olmalı. Yönergeleri anlayabilecek düzeyde olmalı. Kıyafetlerini çıkarma becerisi olmalı. Bu süreçte rahat kıyafetler giydirmelisiniz. Acele etmemeniz, çocuğunuzla çatışmaya girmemeniz önemli. Çocuğu korkutmadan eğitimi vermelisiniz. Çocuğunuzu destekleyip yüreklendirmelisiniz. Baskı yapmak, ceza vermek, alay etmek gibi olumsuz tutumlar süreci uzatacaktır. Çocuğunuz olumsuz tepki gösteriyorsa eğitimi ertelemeniz gerekir. Bu süreçte gergin olmamanız önemli. Eğitime başlayacağınız zaman çocuğun hayatında bundan başka bir değişiklik ya da özel durum olmamalı. Örneğin çocuğun hasta olması, taşınma, kardeş doğumu vs. Çocuğunuzu tuvalete gitmeye ve tuvaletle ilgili işlemlere özendirmelisiniz. Örneğin büyüklerin tuvaleti kullanmaları ile ilgili konuşabilirsiniz, varsa büyük kardeşlerini ya da yakınlardaki çocukları örnek gösterebilirsiniz. Bir lazımlık ile eğitime başlamanız daha iyi olur. Bu süreçte ilk önce lazımlığı evin uygun bir yerine koyup çocuğunuzun alışmasını sağlayabilirsiniz. Lazımlığa alıştıktan sonra önce giysileri ile oturtup oyun oynayarak kitap okuyarak oturma süresini uzatmaya çalışın. Buna da uyum sağlayınca günde bir kez giysilerini çıkarıp tuvaletini yapması için zorlamadan oturtturun ama tesadüfen tuvaletini yaparsa ödüllendirin. Yemeklerden sonra, uykudan uyanınca tuvaletine oturtturup tuvaletini yapmasını sağlayabilirsiniz. Ödül kullanabilirsiniz hatta ödülü çocuğunuzla birlikte kararlaştırabilirsiniz. Günde birkaç defa tuvalete gitmek istediğini ifade edip başarılı bir şekilde tuvaletini yapıyorsa gündüz için bezini çıkarabilirsiniz ama çocuğunuzun kendisine güvenmesini sağlamalısınız bunda önce. Çocuğunuzu ıslak ya da kirli bezle uzun süre bekletmeyin. Bu süreci hızlandırmayacaktır. Gece tuvalet eğitimine gündüzle eş zamanlı başlayabilirsiniz. Gece kendinize alarm kurup çocuğunuzu da uyandırıp tuvalete gitmesini sağlayabilirsiniz. Ama burada tamamen uyanık olması gerekiyor.
Açıkçası yaz kış diye beklemeye gerek Yok çünkü çocuğunda buna hazır olması lazım herkes çocuğunun huyunu kendi bilir ama tek diyebileceğim gece gündüz bezi birden kesmek yani gece uyurken bağlayayım altını derseniz olmuyor o iş ben 2 çocuğumdada kolay atlattım çünkü onlar buna hazırdıİyi akşamlar hanımlar. Yakında 2,5 yaşını tamamlayacak bir oğlum var ve artık tuvalet eğitimini halletmek istiyorum. Bu konu da tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gece ve gündüz aynı anda mı bezi çıkarmalıyız hayatımızdan, ödüllendirme doğru bir yöntem mi? Yada kesinlikle yapmam yada yapmam gerekenler var mı? Aklımda deli sorular. Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?