Tuvalet Eğitimi Bebeğim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
İyi akşamlar hanımlar. Yakında 2,5 yaşını tamamlayacak bir oğlum var ve artık tuvalet eğitimini halletmek istiyorum. Bu konu da tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gece ve gündüz aynı anda mı bezi çıkarmalıyız hayatımızdan, ödüllendirme doğru bir yöntem mi? Yada kesinlikle yapmam yada yapmam gerekenler var mı? Aklımda deli sorular. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu süreci daha kısa zamanda atlatmak için evet gece ve gündüz aynı anda bezi bırakmalısınız. Kesinlikle rahatlık önemli çocuğunuz sizin ne kadar rahat sakin olduğunuzu hissederse o kadar kolay atlatırsınız bu dönemi.

Açılın 3 yaşında tuvalet eğitimini almış bebek annesi geldi :KK76: bizim oğlanin macerasi çetrefilli oldu biraz. Aslında olayım özünü kapınca çabuk kavradi da doğru hamleyi bulmak zaman aldı diyelim. Bizimki henüz konuşmuyor. Ama çişe bibi kakaya da ta der. Yani çocuğun konuşmaması tuvalet eğitimine engel değil. Yazın başladık eğitimi vermeye. Kış çok doğru değil çünkü altını islatacak lazimlikta uzun uzun bekleyecek üşür yazık. Banyodan korktu bizimki. Klozete daha yeni alıştı. Evinde normal tuvaleti olanlar oradan başlayabilir. Klozet ayakları yere basmadigi için çocukları korkutuyor. Yazın memlekette normal tuvalete çabuk uyum sağladı bizimki mesela.

Gelelim nasıl başladığımıza. Bizimki kakasını comelerek yapardı. Bir iki sabah baktım ki altı kuru. Dedim ki eğitim zamanı gelmiş. Lazimligi aldık gösterdik bak buraya yapacaksın dedik banyoya koyduk. Banyoda yapma kısmı ilk etapta hoşuna gitmedi korktu. Gece ağlayarak uyandı. Derdi altına yapamamakmis krizlere girdi. Ne altına yapıyor ne banyoya gidiyor. Salonun orta yerine çişini yaptı. Bir süre askıya aldık. Yöntem değiştirmek için sıfırlamak lazım diye düşündüm. Bir hafta sonra lazimligi salona aldım. Kulağa hoş gelmeyebilir ama başarıya giden yolda her şey mubahtir. Neyse salonda yapmayı kabul etti. Çişini yaptı. Bir oh dedik. Bezi toptan kaldırdım ben. Alıştırma külodu da kullanmadım. Dışarıya çıkarken bağlamak zorunda kaldığımda altına kaçırdığını fark ettim.

Kaka kısmı biraz uzun sürdü. Çocuklar kakayi parçaları olarak görüyor ve bırakmaktan korkuyorlar. Altına birkaç kez kaçırdı ne yazık ki. Burada hep sakin kalmak ve çocuğu rencide etmemek önemli. Bir gün tam altına kaciracakken alıp lazimliga oturttum bir kez yapınca gerisi geldi.
İşini yaptıktan sonra tuvalete dökerken baybay diyip el sallıyorduk. Benimsesin diye. İyice alışınca da klozete uyum sağladık.

Çok uzun oldu bu ama neyse :deli:

Ya kızlar bana da akıl verin ne olur. Kızım 19 aylık. 1 aydır falan günde 400 kere anne çiş/kaka diye elimden tutup beni tuvalete goturuyor ama sadece 2 kere kakasını yaptı. Biraz klozete oturuyor. Peçete diyor . Neyse veriyorum kendisini kurulayip çöpe atıyor sonra banyoya gitmek istiyor ellerini yıkamak için.
Suyla oynamayı çok seviyor bütün bu ritüeller suyla oynamak için olabilir mi yoksa tuvalete alışır mi .

5 dakikada bir götürüyor beni bıkmak üzereyim. Hevesini kırmak istemiyorum öğrenirse çok sevinirim ama niye böyle .

Birde eğitime başlayınca bezi çıkarmam mi lazım en başında

Ya kızlar bana da akıl verin ne olur. Kızım 19 aylık. 1 aydır falan günde 400 kere anne çiş/kaka diye elimden tutup beni tuvalete goturuyor ama sadece 2 kere kakasını yaptı. Biraz klozete oturuyor. Peçete diyor . Neyse veriyorum kendisini kurulayip çöpe atıyor sonra banyoya gitmek istiyor ellerini yıkamak için.
Suyla oynamayı çok seviyor bütün bu ritüeller suyla oynamak için olabilir mi yoksa tuvalete alışır mi .

5 dakikada bir götürüyor beni bıkmak üzereyim. Hevesini kırmak istemiyorum öğrenirse çok sevinirim ama niye böyle .

Birde eğitime başlayınca bezi çıkarmam mi lazım en başında
Bence çıkarın bezi
Hevesini de kırmayın
Çocuk hazır olduğunun sinyallerini vermiş

İyi akşamlar hanımlar. Yakında 2,5 yaşını tamamlayacak bir oğlum var ve artık tuvalet eğitimini halletmek istiyorum. Bu konu da tavsiyelerinize ihtiyacım var. Gece ve gündüz aynı anda mı bezi çıkarmalıyız hayatımızdan, ödüllendirme doğru bir yöntem mi? Yada kesinlikle yapmam yada yapmam gerekenler var mı? Aklımda deli sorular. Şimdiden teşekkür ederim.
Müzikli sesli klozetler var
Onlardan almıştım ben çok beğenmişti
Ne söylediğini unuttum ama güzel bişeyler söylüyordu klozet yapınca :)
Yaz olsa daha iyi olurdu ama neyse
3 yaşında bezli çocuk mu olur ya :)
İki hafta zorlanırsınız sonra rahat edersiniz

Ya bilenlere tecrubeli annelere ben de sorayim burdan.. kizim 25 aylik tam ve bu aralar (yaklasik 1aydir ) bezini cikartip atmak bezsiz gezmek istiyor. Dikkat ettim gozlemledim bazen cis yaptktan sonra cikartip atmak istiyir bezi.
Mesela bez takmadan pijama gydirdim bi yarim saat durdu cis yapmadan. Sonra onu da cikartmaya calisirken gordum bi baktim pijama islak. Yani yapinca cikartmak istiyor.
Sizce kizim hazir mi?
Cis tutuyorum gel yapalim vs diyorum ama yapmiyor.. klozet adaptoru mu alsam ne yapsam? Normal wc icin daha bacaklari dayanmaz heralde di mi..lazimliga da alismadan direkt wc ye gecse diyorum..

Ya bilenlere tecrubeli annelere ben de sorayim burdan.. kizim 25 aylik tam ve bu aralar (yaklasik 1aydir ) bezini cikartip atmak bezsiz gezmek istiyor. Dikkat ettim gozlemledim bazen cis yaptktan sonra cikartip atmak istiyir bezi.
Mesela bez takmadan pijama gydirdim bi yarim saat durdu cis yapmadan. Sonra onu da cikartmaya calisirken gordum bi baktim pijama islak. Yani yapinca cikartmak istiyor.
Sizce kizim hazir mi?
Cis tutuyorum gel yapalim vs diyorum ama yapmiyor.. klozet adaptoru mu alsam ne yapsam? Normal wc icin daha bacaklari dayanmaz heralde di mi..lazimliga da alismadan direkt wc ye gecse diyorum..
Klozetten ayakları yere değmediği için güven duygusu eksik kalıyormuş :))

Bugün 2. Gün geceyi ve gündüzü aynj anda kestim. Arada oyun oynarken kaçırıyor anne değiştirelim çiş yaptım diye geliyor ama genel olarak söylüyor. Dün gece uyandı uyanır uyanmaz wc ye götürdüm ve çişini yaptı.fakat normalde hergün kaka yapardı dün de yapmadı bugün de :))

Klozetten ayakları yere değmediği için güven duygusu eksik kalıyormuş :))
Ciddeeeen.. bunu dusunmemistim hic :O
Ee napsam ki ben. Klozeti hic sevmem zaten keske normal wc.ye alissa .. klozete alisan cocuklar yolda belde komsuda surda burda hep klozet ariyorlar. Bana sagliksiz geliyor. Cisi gelen heryere yapar arkadas alaturkaya yapsim iste.. :/

Back
X