Bebeğim

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
direkt konuya gireceğim arkadaşlar lütfen bana bi akıl verin.
18 aylık bir kızım var baba dede hı kelimelerin dışında çok konuşmuyor.
Artı yönleri; 1:göz kontağı var oldukça iyi
2:ismini biliyor dönüp bakıyor hira diyorum hıı diyor
3: işaret parmağını aktif bir şekilde kullanıyor
4: neyin ne işe yaradığını biliyor ( telefonu kulağına tutmak gibi gırgır ile halının üzerinin gırgırlanması gibi)
5:babasının ismini biliyor Mustafa diyorum dönüp babaya bakıyor
6:kalem ile boyama kitabı var karalama yapıyor
7: bizi taklit ediyor kahkaha atıyoruz o da yapıyor

Yani kısaca kızlar algılama sorunu yok hani bi gariplik Yk çocukta ama konuşmuyor.
Babası da çok geç konuşmuş 4 yaşında falan yarına randevu aldık zaten ama bir de buraya yazayım dedim.
Okuyan herkese teşekkür ediyorum

Bu ne pimpiriklik. 6 yaşına kadar susup ertesi gün şakıyan çocuklar var. Oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı, ne telaşlandım ne de doktora götürdüm. Her şeyin bi zamanı var, her çocuk farklıdır. Bizler nasıl farklıysak..

4: neyin ne işe yaradığını biliyor ( telefonu kulağına tutmak gibi gırgır ile halının üzerinin gırgırlanması gibi)

Yani kısaca kızlar algılama sorunu yok hani bi gariplik Yk çocukta ama konuşmuyor.
Babası da çok geç konuşmuş 4 yaşında falan yarına randevu aldık zaten ama bir de buraya yazayım dedim.
18 ay henuz kucuk 2 yasina kadar bekleyin

Bu ne pimpiriklik. 6 yaşına kadar susup ertesi gün şakıyan çocuklar var. Oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı, ne telaşlandım ne de doktora götürdüm. Her şeyin bi zamanı var, her çocuk farklıdır. Bizler nasıl farklıysak..
Evet çok haklısınız aslında eşim de aynısını söylüyor daha 2 yaşında bile değil diyor

Baba dede falan diyomus sonucta bi problem yoktur. Yani konusucaktir bence. Her bebegin gelisimi kendine ozeldir. Stres olmayin derim ben kuzenim cok geckonusmus ve baba falanda demiyomus. 4 yasinda falan herseye inç diyomus. Kaza yapmislar kazayi anlatışı su sekildeymis "inç inç iiiinç innnnç inç" ama konusuyo yani :)

baba dede falan diyormus her cocuk bir olmaz konusmayacak olsa hic konusmazdi
kuzenimin bir oglu 5 yasina kadar agzini acmadi babasida 5 yasinda konusmus
bir sabah uyandi bir konusmaya basladi bidaha susturamadik çocugu

Benim kizimda konusmuyordu, ve seninki ile tipatip ayniydi. Herseyi normal, herseyi algiliyabiliyordu.

Ve bende korkuyordum, doktorumuzda "korkmayin, zamani gelince konusur o" diyordu ve öylede oldu. 20 aylikken felan birden bire konusmaya basladi. Sanki bir butona basmis gibi. Doktorun dedigi dogru çikti tabi.

Bazen biz anneler bosuna evham yapiyoruz. Erafta tabiki pek yardimci degil "x'in çoçugu sunu, sunu yapiyor" diye insanin ister istemez moreli bozuluyor, endiseleniyor.

Artik ben korkmuyorum. Kizim zamani gelince herseyi yapacaktir. Karsilastirmiyorumda baska çoçuklar ile.

Daha 18 aylık. Her çocuğun zamanı farklıdır. Bu kadar pimpirikli olmayın. Açılır yavaş yavaş. Benim kızım 3 yaşında konuştu sayılır.

Benim kizimda konusmuyordu, ve seninki ile tipatip ayniydi. Herseyi normal, herseyi algiliyabiliyordu.

Ve bende korkuyordum, doktorumuzda "korkmayin, zamani gelince konusur o" diyordu ve öylede oldu. 20 aylikken felan birden bire konusmaya basladi. Sanki bir butona basmis gibi. Doktorun dedigi dogru çikti tabi.

Bazen biz anneler bosuna evham yapiyoruz. Erafta tabiki pek yardimci degil "x'in çoçugu sunu, sunu yapiyor" diye insanin ister istemez moreli bozuluyor, endiseleniyor.

Artik ben korkmuyorum. Kizim zamani gelince herseyi yapacaktir. Karsilastirmiyorumda baska çoçuklar ile.
İnann çok endişe ettim algılama sorunu yok çok iyi anlıyor ama konuşmuyor

Benim yeğenim de geç konuştu biz acaba bi sorun mu var diye düşündük tüm algıları çok iyi Dr a gittik bu çocuk fazla kelime kullanmadan size kendini anlatmanın yolunu bulmuş ve siz de onu anlıyorsunuz o yüzden tembellik ediyo demişti . Algılarında sorun yoksa endişe etmeyin zamanla açılıyor siz ona masal okuyun yeni kelimeler duysun .benim yeğenimin de annesi ve dayısı çok geç konuşmuş endişe etmeyin

İnann çok endişe ettim algılama sorunu yok çok iyi anlıyor ama konuşmuyor

Bizdede öyle, herseyi çok iyi algiliyor. Anne baba kim oldugunu biliyor, kedi, köpek hayvanlari kitaplarinda gösteriyordu ama iste konusamiyordu. Anne, baba zor diyordu. Sonra iste dedigim gibi birden konusmaya basladi. Tabi sen ile benim gibi degil. Ama en azindan "aa kedi" yada "su içmek" gibi seyler ile kendini ifade ediyordu.

Korkma canim, doktorumuz "en önemlisi algilamasi" demisti bize. Hemen erken yasta çoçuklara yaris ati gibi davranmayalim. Cocugunda sorun yok. Zamani gelince oda konuscak ve artik susturamiyacaksin bile :)

Kızım da bu şekildeydi ve iki yaşını doldurduktan sonra konuşmaya başladı.Once "göster" demeye başladı ve göster diyerek elimizden tutup istediği şeye götürdü ..birkaç hafta sonra da "kale " (kare şeklini gösterip) dedi. Once su,mama ,düt filan demesini bekliyorduk oysa ki:KK48: Su an o kendi demeden leblebiyi anlayan bir annesi var ve iletişim dili olarak konuşmaya bile ihtiyacı yok.Oysa biliyoruz ki dil biraz da iletişim isteğiyle gelişir.Biraz park gezmeleri, konuşabilen çocuklarla yan yana olmak çocuğunuzun dil gelişimini olumlu etkileyecektir. Onun alici dilinin gelişmesi için bolca kitap okumanızı,şarkı soylemenizi ve az TV yi oneririm

Amacım yargılamak kızmak falan degil ama dertsiz basınıza dert aramayın bence
Kızım 22 aylık olacak nerdeyse söyledikleri kelimeler;aba(abla),baba,guş(kus),bu(su)
Bu kadarcık
Bigün olsun dert etmedim,beni anlıyo mu anlıyo tamamdır benim için

Her çocuğun bilişsel, dilsel, fiziksel gelişimi farklıdır. Çocukları kıyaslamak , karşılaştırmak gereksiz strese sokar sizi. Bazı çocuklar hemen konuşur ama geç yürür bazısı 10 aylık yürür 3 yaşına kadar konuşmaz vs . Kısacası her çocuk kendine özeldir bence panik yapmanıza gerek yok. Anlattiklariniza göre normal görünüyor.

Oğlum 32 aylık. Daha geçen ay baba dedi. 6 aydır kreşe gidiyor.baska kelime de yok. Eşim de 3 yaşında konuşmuş. Ben endişelenmeyi bıraktım baba dedikten sonra her şeyi der.

Annem Aradı sabah eski bi komşunun torunu var onu görmüş 15 aylık konuşuyor bizimki neden konuşmuyor deyince tuhaf oldum

Her çocuk gelişimlerini aynı anda tamamlamaz. Kimi yaşında yürür konuşur kimi daha geç. Anlattığınız kadarıyla öğrenebilen uyaranlara tepki veren bir çocuğunuz var. Evham yapıp çocuğu konuşmaya zorlamayın, vakti geldiğinde kendiliğinden konuşacaktır zaten.

İlk çocuk sanırım. Bence randevunuzu iptal edin. Benim kızım 2 yaşında konuşmaya başladı. Öncesinde dede, anne,baba,anneanne vardı başka birşey demiyordu. Hatta evde yalnızsanız, yani çok gelen gideniniz yoksa, çocuk kalabalık ortamlara girmiyorsa konuşmada bu da önemli bir faktör. Ki bebeğin çoğu şeyi genetik oluyor. (baba 4 yaşında konuşmuş diyorsunuz) Bu konuyla ilgili çok fazla aile başvuruda bulunuyor ve yaptığım çalışma ve inceleme sonucunda sadece ailenin kaygısı olduğu görülüyor. Rahat olun, akışına bırakın. :)

Hatta benim kızım 14 aylıkken yürüdü, konuşmasıda geç olunca aile hekimimiz otizmden şüphelenin demişti. Üzerinde durmadık (eşimde bende bu konularda bilgi sahibiyiz mesleğimiz açısından) Dert etmeyin.

Back
X