Bebeğim

İlk çocuk sanırım. Bence randevunuzu iptal edin. Benim kızım 2 yaşında konuşmaya başladı. Öncesinde dede, anne,baba,anneanne vardı başka birşey demiyordu. Hatta evde yalnızsanız, yani çok gelen gideniniz yoksa, çocuk kalabalık ortamlara girmiyorsa konuşmada bu da önemli bir faktör. Ki bebeğin çoğu şeyi genetik oluyor. (baba 4 yaşında konuşmuş diyorsunuz) Bu konuyla ilgili çok fazla aile başvuruda bulunuyor ve yaptığım çalışma ve inceleme sonucunda sadece ailenin kaygısı olduğu görülüyor. Rahat olun, akışına bırakın. :)
Evet ilk çocuk baba da geç konuşmuş algısı gayet açık ama umarım dediğiniz gibi olur

Hatta benim kızım 14 aylıkken yürüdü, konuşmasıda geç olunca aile hekimimiz otizmden şüphelenin demişti. Üzerinde durmadık (eşimde bende bu konularda bilgi sahibiyiz mesleğimiz açısından) Dert etmeyin.
Peki bana önerebileceğiniz bir şey var mı rica etsem

En başta da dediğim gibi randevunuzu iptal ederek başlayabilirsiniz :) Yanında bol bol konuşun, kitap okuyun, elinizden geldiğince kalabalık sohbet ortamlarına sokun, oyun grupları bulabilirseniz yaşıtlarıyla bir araya getirin. Siz stres yaptıkça bu bebeğinize de yansıyacaktır. Rahatlayın ve keyfini çıkartın :)

En başta da dediğim gibi randevunuzu iptal ederek başlayabilirsiniz :) Yanında bol bol konuşun, kitap okuyun, elinizden geldiğince kalabalık sohbet ortamlarına sokun, oyun grupları bulabilirseniz yaşıtlarıyla bir araya getirin. Siz stres yaptıkça bu bebeğinize de yansıyacaktır. Rahatlayın ve keyfini çıkartın :)
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınz:KK200:

doktora boşuna götürüyorsunuz daha 18 aylik kimin cocugu kac aylik konuşmuş onu takip etmeyin benim oğlum 30 aylik konusamiyor ki takdir edersiniz yasitlarinin çoğu cümle kuruyorken oglum tek kelime konusuyor anne baba addah gibi doktoruna goturdum algisi gayet iyi bekle dedi yetinmedim dil terapisi icin baska bir hastaneye götürdüm 36 aydan önce müdahale etmiyoruz henuz erken deyip gönderdiler demem o ki henuz cok kucuk cevreye bakıp karar vermeyin cunku kizim 2 yaşında net konusurken oglum 2.5 yasinda konusamiyor her cocuk kendine özgüdur

Konuşmaya teşvik ediyor musunuz. Ya da istediği şeyi anlayıp yapıyor musunuz. Yani çocuk kendini konuşmak zorunda hissetmiyor olabilir. Oğlum da öyle bir kaç kelime harici pek konuşmazdı çünkü ben anlardım. Bir süre benim eğitimim için babaannesi baktı,konuşmaya başladı.

3 yaşına kadar gayet normal görüyor doktorlar , 6 yaşında konuşmaya başlayanları biliyorum siz erken evham yapmışsınız

Konuşmaya teşvik ediyor musunuz. Ya da istediği şeyi anlayıp yapıyor musunuz. Yani çocuk kendini konuşmak zorunda hissetmiyor olabilir. Oğlum da öyle bir kaç kelime harici pek konuşmazdı çünkü ben anlardım. Bir süre benim eğitimim için babaannesi baktı,konuşmaya başladı.
Evet haklısınız galiba

Arkadaşın oğlu 2 yaşında, onları bile söylemiyor, birşey göstereceği zaman vıy diyor sipa :KK70:
Benimki bülbül, demedigi şey yok..
Ama konuşamayan kuzu, oğlumdan güzel puzzle yapıyor mesela..
Hepsi farklı.. hem 18 ay daha küçük annesi...

18 aylık çocuk nasıl konuşabilir ki? Ben o ayda konuşsa “ay çocuğum ne erken konuştu” derim.

Kızım 24 aylıkken kelimeleri söylemeye başladı. 25 aylıkken cümle kurmaya başladı. 2-3 ay içinde normal konuşma hayatına geçiş yapmıştı. Çok hızlı dönemler bunlar.

Benim yeğenim de 2 yaşında erkek daha tek kelime etiğini duymadım,bizde telaşlandık illk bas sonra kabul ettik her bebeğin farklı olduğunu.

Arkadaşın oğlu 2 yaşında, onları bile söylemiyor, birşey göstereceği zaman vıy diyor sipa :KK70:
Benimki bülbül, demedigi şey yok..
Ama konuşamayan kuzu, oğlumdan güzel puzzle yapıyor mesela..
Hepsi farklı.. hem 18 ay daha küçük annesi...
Evet çok küçük

Bol bol konuşun, kitap okuyun. Zamani gelince bülbül gb ötecek :))
Geçen bir söz okudum, paylaşayım: Çocuklar parmak izi gibidir, her biri birbirinden farklıdır. Ortak dönemsel özellikler olduğu gibi bireysel farklılıkları da göz önünde bulundurmak gerek. Her şeyi gozlemlediklerinden dinlediklerinden emin olabilirsin.

33 aya kadar sadece kelimeleri vardı oğlumun. Her şey normal olduğu için kokuşmamasinı problem etmedik.
34 aylıkken bir başladı tam başladı konuşmaya :)

Yalnız tv tablet varsa kaldırın. Özellikle televizyon çok etkiliyor konuşmayı geciktiriyor. Bol bol konuşun kitap okuyun. Hii diye bir şey anlattığında siz onu cümleye çevirin. Mesela su mu istiyor suyunu istiyorsun şimdi içiyorsun vb gibi.

Yalnız tv tablet varsa kaldırın. Özellikle televizyon çok etkiliyor konuşmayı geciktiriyor. Bol bol konuşun kitap okuyun. Hii diye bir şey anlattığında siz onu cümleye çevirin. Mesela su mu istiyor suyunu istiyorsun şimdi içiyorsun vb gibi.
TV işi tamamen bitti hiç açılmıyor evde ama bi ara kv baktı sabahtan akşama kadar açıktı

Back
X