Bebegim

Peki benim ne yapmam gerekiyo bunu ayirt etmesi icin benim yapabilecegim birsey varmi aceba
Ya ne kadar doğru bilemiyorum ama instagramda uyku eğitimi veren sayfalarda öneriler yazıyor. Mesela gün içindeki uyku sayısını azaltmak. Kademe kademe gündüz uykusunu geceye kaydırmak gerekiyor.

Bi de akşam üstü saatlerinde uyuması gece uykusunu ortadan kaldırır. Birdenbire yapamayabilirsiniz bunu. Ama denemeye değer.

Ben anne değilim. Çok tecrübem yok. Bildiklerim bu yönde.

Sab simblex damlayı deneyin. Kızımı bir tek o rahatlatmıştı, kolik damlası. Artı anason kynatip içirin çay kaşığıyla. Kolay gelsin. Geçecek bu günler merak etmeyin.
[/QUOTE
Evet o damla gaz sancilarina iyi geliyo kullaniyorum anasonda denedim 3 cay kasigi verdim hic etki etmedi cevremdekiler kucuk suluk biberon varya onun yarisina kadar ver diyolar fazla gibi geldi aceba okadar versem bi zarari olurmu acikcasi cesaret edemiyorim

Merhaba arkadaslar konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama gercekten bir derdim var bebegim 11 ocakta 2 ayina girecek gunduz uyuyor ama gece 11 dedinmi bi uyaniyor sabah 9 a kadar uyumuyo ciddiyim bir dakika bile uyumuyo okadar saat bir bebek nasil uyumadan ayakta kalir bilemiyorum birde sabahh 5 te sebebsiz agida bi basliyo kesintisiz 7 30 a kadar rutin bu saati belledi ve saat sabah 5 deeinmi basliyo serenata aslinda bu ilk bebegim degil ikinci fakat ne sagda solda nede ilk cocugumda ben boyle birsey ne duydum ne gordum bana bi el atin arkadaslar varmi boyle kolik bebegi olanlar neler yaptiniz bi cagre vallahi perisanim artik
Sebepsiz değil ağlamalar.
Ona kolik deniyor.
Bizim 3. ayda bitmişti..
Zaten gece uykuları anca 3.aydan sonra oturuyor

Peki benim ne yapmam gerekiyo bunu ayirt etmesi icin benim yapabilecegim birsey varmi aceba

Gunduz az uyutacaksiniz, tum gun uyumasina musade etmeyin.
Gunduz evi olabildigince aydinlik tutun,sesten bebegi sakinmayin.
Bikmadan usanmadan her aksam ayni rutinu uygulayarak onu uyutun.
Ben bebegim 2 aylikken her gun uyku oncesi ilik suyla yikar ya da siler ninniyle pijamalarini giydirir, heryerin isigini kapatir uyuturdum.
Boyle boyle ogreniyorlar gece gunduzu.
Kolik icinse buzuki orhanin muzikleri var,bnm oglana iyi gelirdi.
Birde ayak ve kalcalari sIkmadan ust kismini kundaklayin.

Ya ne kadar doğru bilemiyorum ama instagramda uyku eğitimi veren sayfalarda öneriler yazıyor. Mesela gün içindeki uyku sayısını azaltmak. Kademe kademe gündüz uykusunu geceye kaydırmak gerekiyor.

Bi de akşam üstü saatlerinde uyuması gece uykusunu ortadan kaldırır. Birdenbire yapamayabilirsiniz bunu. Ama denemeye değer.

Cok tesekkur ederim fakat uyku egitimi icin biraz kucuk ancak 4.aydan sonra o tsrz egitimler fayda sagliyabilir

Gunduz az uyutacaksiniz, tum gun uyumasina musade etmeyin.
Gunduz evi olabildigince aydinlik tutun,sesten bebegi sakinmayin.
Bikmadan usanmadan her aksam ayni rutinu uygulayarak onu uyutun.
Ben bebegim 2 aylikken her gun uyku oncesi ilik suyla yikar ya da siler ninniyle pijamalarini giydirir, heryerin isigini kapatir uyuturdum.
Boyle boyle ogreniyorlar gece gunduzu.
Kolik icinse buzuki orhanin muzikleri var,bnm oglana iyi gelirdi.
Birde ayak ve kalcalari sIkmadan ust kismini kundaklayin.
Hergun dus korkutuyo beni malum kis zamani biliyorum banyo hasta yapmaz fakat giydirme asamasi biraz zorlu oluyo sezeryanla dogum yaptim fazlaca bel agrim var giydirirken egilmek zor oluyo onun icin biraz oyalanarak giydiriyorum yoksa dus cok fayda saglar hem gaz sancisi icinde

evet şuan emzirin uyutun sizde onunla uyuyun uyanın artık bilmiyorum ki bende inşallah artık bebeğim olsa da uyumasam:halay::olamaz:
Siz yinede eksik dilek dilemeyin inanin kolay degil esimle ne ozel hayatimiz kaldi nede bi sohbet muhabbet geceleri surekli yanliz uyuyo o rahatsiz olmasin diye brn odada bebrkle beraber oturuyorum siz hem olsun hem uyusun huzurlu bi bebek olsun diyin😊

Gazi var bide kabiz bunlar zorluyo farkindayim fakat sabah 5i secmesi sabsh 7 30 da son bulmasi ilginc😊
Kolk öyledir zaten..
Her gün aynı saatte başlar ve biter
Kabızlık değil o ayrıca.
Bebekler ıkınır iken ayrıca makatını da sıkar bu da Kakayı dışarı itmede zorlamaya sebep olur yani kaka yapmayı bilmiyor.
İlk 3 ay bebek anne karnında gibi düşünün.
4. Trimester yanş.
Uykular düzelecek korkmayın.
Size öbeşrm slşng veya kanguru kullanın.
Masaj yapın hergün gece yatarken. Ve banyo yaptırın ılık her gün.. Yarım kundak kolşkte işe yarar mesela.
3.aydan sonra düzenliyorlar.

Mesela şu yöntem olabilir ilk 3 4ay için uyku öncesi.
1. Kundakla
2. Kolik için sesleri aç ( fön sesi mesela)
3. Sırtına minik pat patlar yap
4.kulapına yavaş ve sakince pat patlar ile aynı ritmde şşş şşş de.

Koliğin çaresi sakin kalmak.
Ağlayacak ama siz asla stres yapmayacaksınız.
Gülün okşayın geçecek deyin.

Hergun dus korkutuyo beni malum kis zamani biliyorum banyo hasta yapmaz fakat giydirme asamasi biraz zorlu oluyo sezeryanla dogum yaptim fazlaca bel agrim var giydirirken egilmek zor oluyo onun icin biraz oyalanarak giydiriyorum yoksa dus cok fayda saglar hem gaz sancisi icinde

O zaman koltukaltini ayaklarini filan silin ve her aksam tekrar edin aksam oldu annecim hava karardi uykuya gidiyoruz diye..
Kesinlikle uyku oncesi pijama giydirin,yani ustunu bi sekilde ya siz ya esiniz degistirsin.
Bide uyku arkadasi edinin, minik yumusak hayvanciklar oluyor, onu sadece uyku zamani yanina verin.

Allah rızası için anason vermeyin.
Anason bebeklerde epilepsiyi tetikleyebiliyır veya herhangi bir rahatsızlıktan daha çabuk kriz havale geçirmeleri sebep oluyor.
Anason ve rezene bebeklere olmaz.
İsterse doktor desin olmaz.

O zaman koltukaltini ayaklarini filan silin ve her aksam tekrar edin aksam oldu annecim hava karardi uykuya gidiyoruz diye..
Kesinlikle uyku oncesi pijama giydirin,yani ustunu bi sekilde ya siz ya esiniz degistirsin.
Bide uyku arkadasi edinin, minik yumusak hayvanciklar oluyor, onu sadece uyku zamani yanina verin.
Bunu deniyecegim cok tesekkur ederim insallah faydasini gorurum

Allah rızası için anason vermeyin.
Anason bebeklerde epilepsiyi tetikleyebiliyır veya herhangi bir rahatsızlıktan daha çabuk kriz havale geçirmeleri sebep oluyor.
Anason ve rezene bebeklere olmaz.
İsterse doktor desin olmaz.
Inanin ben bu kadar detsyli bilmiyorum ama icim hic elvermiyo vermeyi oglumda hic kullanmadim ama kizimda iki sefer 3 cay kasigi verdim bundan sonra bunlari duyduktan sonra asla cok tesekkur ederim

Bunu deniyecegim cok tesekkur ederim insallah faydasini gorurum

Gorursunuz ☺
Gun icinde giydigiyle yataga gitmedigini bilsin.
Sadece gece uykusuna gecerken soylediginiz bi ninni olsun,boyle boyle geceyi gunduzden ayirir.
Gunduz radyo tv sesini hic kisitlamayin, gece ise biraz daha sakin karanlik ortam olusturun.
Birde buzuki orhanin sarkilari gaz sancilarina iyi geliyor aklinizda olsun.
Ustunu giydirirken seve ope yapin, bebekler giyinmeyi soyunmayi sevmez oyuzden sevecen sekilde halledin, insan bazen aceleye getiriyor bebekler iyice geriliyor.

[/QUOTE]
Bence maksimum yarın fincan olmalı miktar daha cok bebek cunku. Siz icin bol bol. Rezene ve anason cayi. Sütten çocuğa geçer.

Anne karnında iken anne hareket ettiği için uyuyor gece anne uyuyunca da uyanıyordu. Şimdi adapte olmaya çalışıyor. Bir de kolik bebek olma ihtimali var. Internetten süpürge sesi açıp dinletin. Belki sakinleşir.

Canım inanki benim de ikinci bebeğim benimki de geceyle gündüzü doğdu doğalı ayırt edemiyor gece o kadar saat durmasada bende uyutsmiyorum hani oyundan falanda anlamiyOlar ki gunduZ uyutmayalim gece uyusun uykusu düzelsin desek. Sanırım kelin ilacı olsa başına sürermis deyip bende tavsiyeleri takip edicem:KK69:

Bu yazdiklariniz ilerleyen aylarda biraz mümkün ama bu kadarlık bebekler inanın anlamiyolar hiç biseyden gündüz uyumak istiyosa uyuyo. Hani anlasa oyundan oyalanmadan uyanık tutulur ama pek mümkün olmuyor. Emerken kucakta bisekilde uyuyolar.

Merhaba arkadaslar konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama gercekten bir derdim var bebegim 11 ocakta 2 ayina girecek gunduz uyuyor ama gece 11 dedinmi bi uyaniyor sabah 9 a kadar uyumuyo ciddiyim bir dakika bile uyumuyo okadar saat bir bebek nasil uyumadan ayakta kalir bilemiyorum birde sabahh 5 te sebebsiz agida bi basliyo kesintisiz 7 30 a kadar rutin bu saati belledi ve saat sabah 5 deeinmi basliyo serenata aslinda bu ilk bebegim degil ikinci fakat ne sagda solda nede ilk cocugumda ben boyle birsey ne duydum ne gordum bana bi el atin arkadaslar varmi boyle kolik bebegi olanlar neler yaptiniz bi cagre vallahi perisanim artik
Yalnız değilsiniz! Bebeğim de kolikti. 14.gün başladı mesaiye. Rekorumuz 5 saat kesintisiz ağlamaktı. Neler neler denemedim. Masajlar, arabalar, hamaklar, çarşafta sallamalar... Emerken bile ağlardı. 😕 Akşam 6 deyince içime bir ateş düşerdi ki sormayın. Akşam 7-1 arası oluyordu. Bir süre sonra bebek bir odada babasının yanında ağlıyordu ben diğer odada ağlıyordum. 😔 2 ay 20 günlüktü yaklaşık. Bir akşam normalden az ağladı, takip eden günlerde gittikçe azaldı ve 3 aya girmek üzereyken şak diye kesildi. Ağlamalar kesildi çünkü rahat gaz çıkarmaya başlamıştı.

Doktorun önerdiği gaz damlasını kullandım. Her gün hakiki ve ılık zeytinyağı ile karnına masaj, her akşam aynı saatte banyo, doktor önerisiyle emzik (ağlamaktan morardığı için), 2-3 saatten önce emzirmeme(tok olduğuna eminsen emzirme demişti, fazla süt de gaz yaptığı için), her emzirmeden sonra 45 dakikayı dahi bulabilen gaz çıkarma çabaları... En işe yarayanı da emzirme danışmanının gösterdiği yüzüstü yatırarak sırtı sıvazlama ve karna masaj yapmak oldu. Sert bir koltukta yatırdık. Bu pozisyonu sevmediği için kurtulmaya çalıştıkça mecburen hareket etti. Hareket ettikçe gaz çıkardı. Tabi başından bir saniye bile ayrılmadık yüzüstü yatarken. Kendi kendine çıkardığı gaz arttıkça sakinleşti, sakinleştikçe uyumaya başladı. Doktorun önerdiği her gün aynı saatte beslenmesi, yıkanması, gaz damlasının kullanılmasıydı. Bizim başka sağlık problemlerimiz de oldu maalesef ama kolik kısmı 3. aya günler kala bitmişti çok şükür.

Geçecek diyorlar ya, bilin ki geçecek.

Back
X