Bebeğim:(

Gecmis.olsun canm ayni sorun bizdede cikti ama bizimki tek tarafli sol böbrekde cikti ayrintli ultrasnda herkes farkli bsey syledi biri diplastik böbrek biri böbrek bezi vs vs yani kisacasi böbregn biri digerine göre büyük.
Suanda yaplcak bisi yk dendi dogduktan snra bakicaz dediler cift tarafli daha riskli diye blyrm özellikle erkek bebeklerde oluyrmus birde.
Amniyon sivisini azaltabliyor dikkat et kontrllerini sklastir.
Benm suan 34+4 oldu hala var bobrekde sorun dogunca bakicaklar artik
Rabbim yardmcimz olsn koruusn bebisleri sagsalim dogsunlar ins.

Size de gecmis olsun ....
Birde mm olarak genis gibi duruyor
yani fazla gibi insallah gecer
Genetik birsey mi ki bizim ailede var bobrek sorunu
ozellikle annemin bir bobregi digerinden yuksek esit degil...

amniyon sivisinda simdilik sorun yok sukur....bakalim arik bundan sonrasina...

Biz ilk ayrntliya grdigimizde bi bobrekle dger bobrek arasinda iki kat fark vardi bende sok olmustum.
Korkma canm sen icini ferah tut ins biseycik olmaz genetik olablr ama doktrlar hep farkli farkli knstgndan ben anlamyrm artik biri baska biri baska knsyo.
Rabbim korusun dua etmekten baska suan bisi gelmiyo elden

Canım benimkine de bi doktor beyni su toplamış.böbrekleri genişlemiş demişti.korktum kendi doktoruma gittim.o da baktı ve evet var ama bu normal ilerleyen haftalarda geçer dedi.nitekim öyle de oldu

Ayrıntılı ultrasonda bebegim de bobrek genislemesi çıktı
bakan doktor buyuk ihtimalle devam edicek dedi
Kendi doktoruma 5 gun sonra randevum var
bunu yasayan var mi ?
Bizi ne bekliyor ?
Gecmis olsun.. Benim bebegim kiz ama bizdede ayni durum var. ben ayrintili henuz yaptirmadim doktor 10 gun sonraya randevu verdi hic korkma onemli bisey degil dedi. Bir yakinimizin oglunda da ayni problem vardi ama doguma kadar toparladi anne karninda duzeldi. icinizi bi nebze rahatlatir umarim.

Insallah ...size de cok gecmis olsun

bunu yasayan var mi ?
Bizi ne bekliyor ?
Canim benim arkadasima aynisini solediler ama onun 1 bobrekte genisleme vardi ilerleyen zamanlarda esitlendi suan 8 aylik oglu masallah sapasaglam hic bir sorunu yok her doktora bakma benimde barsak parlakligi cikti doktorum daha once gormedigi icin cok ugrastirdi beni bilmedigini solemedi sonra 28. Hafta civari gecti suan 2 gunluk bebegim var Allahima bin sukur simdilik bi sıkıntımız yok ben senin yerinde olsam direk perinatoloji uzmanina giderim ben onu en son yaptim keske basta gitseydim dedim

Ha bir de kalbinde aritmi var diye gittiğimiz profesör bu çocuk ellerini yumruk yapmış sıkı sıkı bu çok ciddi bir hastalık belirtisi olabilir, deyip bizi sinir etti. Hayatımda ilk defa doktor döven lere hak verdim. Sonra kendi doktorumuz saçmalamış o profesör dedi. Sevimsiz bir doktorsa inanma insanı delirtiyorlar.

Perinatoloji...tamam aklimda bulunsun....
Ne yapiyorlar peki ....daha mi farkli bir sekilde bakiyorlar ?
Bebeginin sağlıklı olmasina sevindim :)
Hayirli olsun bebisin :)

Arkadaşımda şu an bebeğinde böyle bi sorun var. Tedavi ediliyor. Kaç haftalık bilmiyorum ama gözetim altında. Yani çok stres yapmayın tedavi ediliyor. Allah şifa versin.

geçmış olsun arkadaşım.benım hamılelığımdede aynı sorunla karşılaşmıştık.bızım ıkı bobreğımızdede buyume vardı.doğuma kadar sıkı takıp edıldık.amnıyosentez onerdı doktorum yaptırmadım.doğuncada devam ettı.2 yaşında normale dondu.tabı doğduktan sonrada kontrollere gıttık ama herahangı bır tıbbı gırışım yapılmadı.takıplerde ultrason çekılıp, idrar tahlılı, idrar kulturu verıyorduk.doğuma kadar ıyıleşenlerde var.genelde ışleme gerek kalmıyor.kalbını ferah tut.

Icim rahatladi tesekkur ederim ...

Canim Allah sifalar versin bebeğine o suan hissettiklerini anliyor ikinizide strese sokma Allah a sigin ve bol bol dua et

Perinatoloji...tamam aklimda bulunsun....
Ne yapiyorlar peki ....daha mi farkli bir sekilde bakiyorlar ?
Bebeginin sağlıklı olmasina sevindim :)
Hayirli olsun bebisin :)
Kadin dogumcu bebegin boyunu kilosunu hamileligin takibini bobrek genislemesi gbi vs seyleri goruyor fakat bebekle ilgili sorunlari sadece gorur ama anlamlarini ilerisini bilmez perinatoloji uzmani hem kadin dogum okuyor hem bebek anatomisi okuyor senin doktorun genisleme var demis yeterince aciklama yapamamis perinatolojiye gitsen sadece bobrekle ilgili yarim saat bilgi verebilir ve daha buyurse nolur buyurmu neden olmus olabilir hepsiyle ilgili seni rahatlatabilir insallah birsey cikmaz gecicidir diye tahmin ediyorum tabi ultrason hatalarida olabilir iyi dusun iyi olsun canim

Yok kendi doktorumla gorusmedim daha....
Ayrintiliyi yapan adam miy miy biseydi zaten
homurdana homurdana konusuyordu
ne dedigi anlasiliyordu nede bilgi vermeye hevesliydi...
haftaya kendi doktorumla gorusucem bakalim

bunu yasayan var mi ?
Bizi ne bekliyor ?
benim,oglumdada vardi,dogduktan sonra ultrasyon cektiler birsey yok dediler!bobrek genislemesi kafaya takacak bir problem degil!eger genisleme devam ederse dogduktsn snra antibiotikle geciyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…