Bebeğim

ben de oğlum yaramaz kısmına takılanlardanım,
nasıl yaramazlık yapabilir 3,5 aylık bir bebek, ay daha yatağında dönemiyordur bile.

eğer yaramaz dediğiniz ağlamak ise, bebekler ağlayarak büyür, sorun annenize siz hiç ağlamamış mısınız?

komşuya alışması durumunu kıskançlık olarak nitelendirmişsiniz ama bunun çok daha vahim sonuçları olabilir.
yabancılarla bu kadar erken yaşta samimiyet kuran çocuğunuzu ileri yaşlarda kendisini korumayı öğretmekte zorlanabilirsiniz.
komşunuza çok güvenseniz bile, çocuğunuzun algısını bozmamak için bu tarz yöntemlerden kaçınmanızı şahsen tavsiye ederim.

onun dışında bu kadar panik olmanızı anlamadım.
bu çocuk tüm gün ağlamıyor ya, illa ki uyuyor, siz de yemeğinizi o zaman yapıverin, temizliğinizi eşiniz eve gelince yapıverin.
ay ya da hiç bir şey yapmayın, ölmezsiniz 2-3 hafta evde iş yapılmayınca.

Çok şaşırdım size nasıl bırakırsınız 3,5 aylık bebeği komşuya? Hemde yemek ve temizlik yapabilmek için.

Benimde oğlum hiç uyumazdı saatlerce uğraşırdım uyutmak için ama o en fazla yarım saat sonra uyanırdı. Ama her işimide kendim yaptım kimseye çocuğumu bırakmadım. Pusetine koyar evi süpürürdüm her gittiğim odaya onuda getirirdim. Yemek yaparkende kucağıma alırdım tek elle yapardım yemeği. Yada ana kucağına koyar onuda tezgahın üstüne koyardım hem oğlumla ilgilenir hemde rahatça yemek yapardım.

Bırakmayın lütfen çocuğunuzu hic kimseye

Benim bebeğim de gazlı huysuz bir bebekti bir bebekti.Tüm gün sadece iki yumurtayla duruyordum . inan. Karşıda gorumcen oturuyor o a bile bırakmıyordum. Düşün bırakmak aklıma bile gelmedi. Vayy be iyi anneyim ben ya. Şimdi dusununce birakabilirdim aslında ama bunu dusunmemisim bile

Allahımmmm ben bebeğimi babasına emanet ettiğimde bile elli defa kontrol ederim,nedir sizdeki bu rahatlık...bebek bu yaramazlığı biter mi,büyüyene kadar komşu mu bakacak hep böyle...allahım yarabbim yaaa akıl fikir ver

Yarın öbürgün çocuğunuza seni biz büyüttük diyecekler diyebilirler hazır olun
Eşiniz gelince yapıverin yemeği
9 aylık kızım var bende her işimi tam yapamıyorum
Bebeğimden önemli değil bunu iyice kabullendim

cidden ne yapıyor yaramazlık

yine deseniz gece uyuyamıyorum hasta olmayayım diye bıraktım iki saat uyudum anlarım da ev işi yapacakmışsınız

nedir bu ev işi

bebek 3,5 aylık daha yerde sürünmez bir şey olmaz

siz ve eşiniz de tuvalet olarak yeri kullanmıyorsanız ev nasıl kirlenir ya da ne kadar kirlenir

bu bebek de arada uyur herhalde uyumazsa asıl sorun o

bir de komşu baksın sevsin vs de niye onlarda seviyor sizin eve gelsin

burada bebeği emzirmeye kalkan kvler okuduk

bu kişi bekar ve sizle yaşıt, belki de kıskanacak sizi onun var benim yok diyecek o da abuk subuk şeyler deneyecek ya da mükemmel ilgilenecek vs

ama çocuk 3,5 aylık bu 3,5 yaşındaki çocuğu komşunun çocuğu ile oynasın diye bırakmaya benzemez kiii

tek başınasın anladığım kadarıyla. Çok mu ağlıyo bebeğin, çok mu bunaldın temizlik ya da yemek yapmak terapi gibi mi geliyo sana. Yoksa bebeğin önceliklidir herhalde senin için de. Daha çok küçük acıkır o 3 saatte bi ,annesini ister senin kokun onu rahatlatır güven verir. Biri gelsin yardımınıza. Olmadı komşunuz size gelsin rica edin

Hergün ev işi yapıyor olamazsın. 3.5 aylık bebek evi dağıtacak değil. Rutin olarak yemek yapıyorsan bundan sonra yemeklerini 2 günlük yap. Hergün bebeği ele bırakacak kadar yaptığın işler ne yazarsan bir zahmet merak ettim. Eşin bile bırakma diyormuş durumun saçmalığının farkında sen annesin içgüdüsel olarak daha korumacı evhamlı olman gerekirken hata yapmaya başlamışsın.

Arkadaşım şakamısınız siz?? Sırf iş yapabilmek için el kadar bebeği nasıl komşuya bırakabiliyorsunuz?? Bu nasıl bir mantık nasıl bir cesaret?? Nasıl güvenebiliyorsunuz yaa. Bide yaramaz diyorsunuz yahu daha küçücük bebek doğru düzgün hareket bile edemez ne yaramazlığı en fazla ağlıyordur kucağınızda olmak istiyordur. Size en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda iş güç için neden kendinizden mahrum ediyorsunuz yavrucağı. Hemde götürüp elin yabancısına bırakıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına. Ve kimseye bu kadar gözü kapalı güvenmeyin dünyada neler oluyor. Üstelik söz konusu çocuğunuz yahu ve minicik daha. Ben çocuğumu mecbur kalmadıkça gözümün önünden ayırmıyorum. Bide komşuya bırakacağım. Düşünemiyorum bile böyle bişeyi. Gerçekten şaka gibi.

Sanki senin hayatında herşey bebeğinden daha önemli. Çok yanlış canım, o bebek senin ve sen bakacaksın mecbur, sabırlı ol 3,5 aylık bebeğin ne yaramazlığı olabilirki bir iki pışpışlarsın susar. Esas büyüyünce yürümeye başlayınca ne yapacaksın çok merak ettim, ha birde diş olayı var sen yandın ozaman ne diyeyim

Merhaba benim 3 buçuk aylik bir bebeğim var çok yaramaz ve yemek yapmaya bile fırsat bulamıyorum alt komşumuz eşimin ailesinin ahbabi oluyor bende akşam ustu oğlumu oraya birakiyorum işlerimi ve yemeğimi yapabilmek için benim yaslarimda bir kızı var ve oğlumu çok seviyor çok iyi bakıyorlar bugün oturmaya gittim komşum bana kızı için diyor onun kokusuna alışmış onda çok güzelduruyor dedi ve bu durum beni biraz endişelendirdi oğlum bana değilde o a alışır diye k iskandim sanırım bu durumu eşim bana bırakma diyor ama oğlum gerçekten durmuyor sizce oğlumona alışır mi
Evet bebeğiniz komşu kızına alışır sizi de istemez kolay kolay....
Ben kızımı çarşafla duruma göre ya sırtıma yada önüme bağlardım kızım benim kokumla uyurdu yada beni izlerdi ben yemeğimi süpürgemi ütümüde yapardım.Genelde yemeği gece uyuduğunda yapardım ertesi güne hazır olsun diye.
Bebek doğurmak onun tüm sorumluluğunu alırken evide idare edebilmektir.
Kendinize ev işi için plan yapın ona göre hareket edin ve bebeğinizi kendinizden uzaklaştırmayın derim.
Saygılarımla.

Lütfen yaramazlık yapıyor-durmuyor diye el kadar bebenizi konu komşuya bırakacaksanız doğurmayın... Bebek bu oyuncak değil. Sizin önceliğiniz şu anda yemek yapmak,ev temizlemek değil bebeğinize bakmak.Bunu idrak edemiyorsanız artık sağlık ocaklarında bile ücretsiz doğum kontrolü sağlanıyor..Önleminizi alın rahaatt rahat ev işinizi yemeğinizi yapın.Hiç mi haber izlemiyorsunuz dünyadan bu kadar mı bihabersiniz anlamak zor.Yazık ya

Ya arkadaşım bakamiyacaksin dogurma sakin birdaha bırakma ya nasıl guveniyorsun ben kayinvademe bile bırakıp gitmiyorum yaramazliga gelince bende anneyim 2 yaşında yuruyo hopluyo zipliyo 3.5 aylık bebek ne yapıyo inan senin yaşadığını bütün anneler yaşadı arkadasin söylediği gibi sirtima bağladım yine yaptım kimseye eyvallah demedim benim kızı görsen benim bebeğim çok usluymus dersin emin ol ve beni yanlış anlama çocuk konusunda çok hassasim

Evet bebeğiniz komşu kızına alışır sizi de istemez kolay kolay....
Ben kızımı çarşafla duruma göre ya sırtıma yada önüme bağlardım kızım benim kokumla uyurdu yada beni izlerdi ben yemeğimi süpürgemi ütümüde yapardım.Genelde yemeği gece uyuduğunda yapardım ertesi güne hazır olsun diye.
Bebek doğurmak onun tüm sorumluluğunu alırken evide idare edebilmektir.
Kendinize ev işi için plan yapın ona göre hareket edin ve bebeğinizi kendinizden uzaklaştırmayın derim.
Saygılarımla.
Sırtıma bağlamayı denemdim ama bebeğimin ilk ayları benim de tek kolumda geçti diyebilirim, tek elle yemek yapmak o uyuduğu her anı değerlendirmek herşeye pratik bir çözüm getirmek yetişemediğime de saldım çayıra demek... düzen hiç değişmiyor 20 aylık oldu hala öyleyiz.
3,5 aylıkken başedemediğin bebiş giderek sakinleşip dur deyince duracak sus deyince susacak değil ki adı üstünde bebek çocuk böyle büyüyorlar. Tektim eşim vardiyalı çalışıyor deneye deneye öğrendik çoğu şeyi ama kimseye bırakmadım kimseye güvenemedim güvenmem de... Bir iki gün hazır yersiniz, temizlik yapmasanız da olur, ama çocuk sizden ayrı kaldıkça evet sizi unutur maalesef o bağı kendi elinizle koparırsınız. ben evimi 1 ay süpürmediğimi hatırlıyorum yaa 1 ay süpürge sesine korkuyor diye...

Sırtıma bağlamayı denemdim ama bebeğimin ilk ayları benim de tek kolumda geçti diyebilirim, tek elle yemek yapmak o uyuduğu her anı değerlendirmek herşeye pratik bir çözüm getirmek yetişemediğime de saldım çayıra demek... düzen hiç değişmiyor 20 aylık oldu hala öyleyiz.
3,5 aylıkken başedemediğin bebiş giderek sakinleşip dur deyince duracak sus deyince susacak değil ki adı üstünde bebek çocuk böyle büyüyorlar. Tektim eşim vardiyalı çalışıyor deneye deneye öğrendik çoğu şeyi ama kimseye bırakmadım kimseye güvenemedim güvenmem de... Bir iki gün hazır yersiniz, temizlik yapmasanız da olur, ama çocuk sizden ayrı kaldıkça evet sizi unutur maalesef o bağı kendi elinizle koparırsınız. ben evimi 1 ay süpürmediğimi hatırlıyorum yaa 1 ay süpürge sesine korkuyor diye...
Sevgili kardeşim benim mesajım üzerinden bana yazdığınız yorumu okudum lakin çoğu konu sahibine has yazılmış :)
İnşaAllah konu sahibide okur o nacizhane tavsiyelerinizi.

Back
X