Bebek Beslenmesi bebeğim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bhrhvn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
107
56
18
29
Mrb arkadaşlar benim beş aylık bir kızım var ek gıdaya geçsem mi geçsem bile ilk ne verebilir mi acaba

6 ay dolsun, öyle başla derim.

Blw Yöntemini netten araştırabilirsin, yardımcı olacaktır ;)

Bizim doktorumuz başlamamızı önermişti.
ilk hafta haşlanmış havuç püresiyle başlamıştım.
ikinci hafta haşlanmış patates ve yine havucu karıştırıp vermiştim.
Böyle devam etmişti.

Ben 6.ayda başladım bağırsaklari gelişmemiş 6 aya kadar,1 ay kalmis bekleyin zaten ömür boyu hep yiyecek..

Doktorunuza danisin.

Biz 5. Ayda basladik cunku benim sutumu cok kusuyordu bebegim ve kilo alimi yavasti.

Ama sizin kilo probleminiz yoksa 6. Ay der doktorlar.

Bunu doktorunuzla karar vermeniz lazim.

Oğlum prematüre ama anne sütü yetmediğinden ve mama daha fazla tükettiğinden 5. ayda başlamıştık,sizde emin olmak istiyorsanız doktora danışın derim....

Bebeğim mama ile besleniyor yani süt konusında pek sıkıntımız yok aptamil mama kullanıyoruz ve çok kilo aldırıyor

Yeri gelmişken saçma bi soru sormak istiyorum.
Ek gıdaya geçildiğinde bebeğin oturuyor olması mı gerekiyor? hani gözümün önüne devamlı mama sandalyesinde oturan bebekler geliyor da :) benimki 4,5 aylık, 6 ayda başlayacakmışız ek gıdaya. o vakte kadar oturacak mı? yoksa bu çok mu saçma bi soru :KK53:

Ek gıdaya geçildiğinde bebeğin oturuyor olması mı gerekiyor? hani gözümün önüne devamlı mama sandalyesinde oturan bebekler geliyor da :) benimki 4,5 aylık, 6 ayda başlayacakmışız ek gıdaya. o vakte kadar oturacak mı? yoksa bu çok mu saçma bi soru :KK53:
Altı aya kadar oturabilir artık o da olabilir artık

Yani oturmasını bekleseydim tembel oğlum9. ayda oturdu:)))

Yani oturmasını bekleseydim tembel oğlum9. ayda oturdu:)))
:) maşallah tembel oğluna.
Yanlardan destekleyerek mi oturtup yediriyordun yani? hangi pozisyonda yiyecekler bu ek gıdaları benim kafam nedense basmıyor.

Bebe bisküvüsü veren var mı yani kaçıncı ayda veriliyor
6 ayını doldurmadan bebeklere unlu gıda verilmesini tavsiye etmiyorlar,sindirimde sorun olabilirmiş.6 aydan sonra günde 4-5 taneyi aşmadan bebe bisküvisi verebilirsin canım :D

Back
X