bebegimde astigmat çıktı:(

Lavinya84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
168
20
Dunya goz hastanesine gittik 13 aaylık ogluma astigmat teşhisi konuldu. Hem de ileri dereceymis 3.5 fln dedi doktor tam hatırlamıyorum yüksek bir degermis. Ömür boyu gozluk takacakmis cok ama cok uzgunuz. Hem de goz kaymasi var sag gozunde içe dogru... tek gozu kapatıp çalıştırmaya basladik kayma olan gözü ama astigmat bizi cok uzdu her gulumsediginde gozlerim doluyor. Acaba astigmati gerileyip gozlukten kurtulan var mi bebegim gozluk icin cok kucuk.

gecmıs olsun üzüldüm ama ya yınede şükür et ben hep engellı ozellıkle su down sendrom falan onlardan korkmuşumdur zeka sından falan bak oyle olmadığına sukur et benım eısmınde gozlerı 2.5 kardesımınde ole doktor lazerle amelıyat olabılır dedı kadesımde 19 yasında olacak yanı tedavısı var ama sana dıcegım tek doktorlla kalma başka doktorlarada gotur

Dunya goz hastanesine gittik 13 aaylık ogluma astigmat teşhisi konuldu. Hem de ileri dereceymis 3.5 fln dedi doktor tam hatırlamıyorum yüksek bir degermis. Ömür boyu gozluk takacakmis cok ama cok uzgunuz. Hem de goz kaymasi var sag gozunde içe dogru... tek gozu kapatıp çalıştırmaya basladik kayma olan gözü ama astigmat bizi cok uzdu her gulumsediginde gozlerim doluyor. Acaba astigmati gerileyip gozlukten kurtulan var mi bebegim gozluk icin cok kucuk.

Üzülme astigmata da çözüm var.takip ettiğim bir yemek blogu var onun oğlunun da göz problemi vardı oraya bir bak istersen. Kadın çık araştırıp bir Dr bulmuş düzelmiş oğlu.

7 yaşındayken 2.5 derece astigmat teşhisi kondu, gözlük kullanmaya başladım. 5-6 sene kadar kullandıktan sonra tamamen düzelmişti astigmatım. Doktorlar bile şaşırdılar astigmat düzelmez diye. Yıllarca gözümle ilgili sorun yaşamadım. Şimdi yine gözlerim bozuk son bir yıldır ama miyop, astigmatım sadece 0.50 şu an. Düzelir umarım sizin bebeğinizin de. Gözlüğünü düzenli kullanmaya çalışın.

Normal bir asigmat ise ilerde lazerle düzelir hatta gözük takarak bile düzelebilir
ama bunun çeşitleri var onlardan ise düzelmesi çok zor olabiliyor
siz gende gözlüğünü takın mutlaka

Benim oglum da o aylardan beri gozluk kullaniyor. İlk duydugunda insan bir tuhaf oluyor ama sonra alisiyorsunuz.
Gozluk yakisiyor ve tahmininizden kolay alisip kullaniyorlar.
Gozleri goruyor sonucta ya sukur, olsun gozluk kullansin omur boyu uzulmeyin lutfen.

bebeginiz kocaman olana kadar ne tedaviler cikar ki simdi bile lazerle tedavi edilebiliyor astigmat..omur boyu degil bi sure takar gozlugu minik yavru..
cok sukur duzeltilmeyecek bisey degil..yavrunuzun basina gelmis gecmis tek sIkintisi bu olmus olsun,bundan baska sIkinti vermesin Allah ve carcabuk duzelsin insallah.

Benim bildiğim, gözlerinde astigmat olup düzelen çok insan var.. Neden bilmiyorum ama astigmat düşebiliyor bir süre sonra yüksek de olsa, miyop filan düşmüyor yani, panik olmayın bence ve doktorun dediğini aynen uygulayın.. Geçmiş olsun

gecmıs olsun üzüldüm ama ya yınede şükür et ben hep engellı ozellıkle su down sendrom falan onlardan korkmuşumdur zeka sından falan bak oyle olmadığına sukur et benım eısmınde gozlerı 2.5 kardesımınde ole doktor lazerle amelıyat olabılır dedı kadesımde 19 yasında olacak yanı tedavısı var ama sana dıcegım tek doktorlla kalma başka doktorlarada gotur
Teşekkür ederim evet dediginiz gibi her gulusune binleerce kez sukrediyorum ama uzulmemmek elde değil. ..

Astigmata eşlik eden başka bir göz kusuru var mı miyop ya da hipermetrop gibi . Bildiğim kadarı ile onların etkisi oluyor numaranın ilerlemesine

Astigmatın tedavisi var, sakın üzülmeyin. Ayrıca o nasıl bi doktor ne demek ömür boyu gözlük kullanacak? Bu doktorun lensten ya da lazerden haberi yok mu acaba?

Astigmatın tedavisi var, sakın üzülmeyin. Ayrıca o nasıl bi doktor ne demek ömür boyu gözlük kullanacak? Bu doktorun lensten ya da lazerden haberi yok mu acaba?
Doktor bunları kullanmaktan da bahsetti zaten ama asil mesele sorunun gerilemeyecegi... yani astigmat digerleri gibi azalan biten bi hastalik degik dedi...

Benim kızımda da var astigmat. 2 yaşında ve yeni gözlük kullanmaya başladı. Aynı şekilde göz tembelliği de var. Sağlam gözü kapatıp diğerini çalıştırıyoruz.

Ben de senin gibi çok üzülmüştüm. Kendimi yemiştim ama şimdi alıştık. Sabah kalkınca kendisi alıp takıyor gözlüğünü :)

Doktor 7 yaşına kadar düzelebilir dedi. Ama astigmatın bir ameliyatı falan yokmuş. Düzelmezse en iyi ihtimal lens.

Erken teşhis edildiği için şanslınız. Düzenli kullanın gözlüğünü. İyileşir inşallah.

Benim kızımda da var astigmat. 2 yaşında ve yeni gözlük kullanmaya başladı. Aynı şekilde göz tembelliği de var. Sağlam gözü kapatıp diğerini çalıştırıyoruz.

Ben de senin gibi çok üzülmüştüm. Kendimi yemiştim ama şimdi alıştık. Sabah kalkınca kendisi alıp takıyor gözlüğünü :)

Doktor 7 yaşına kadar düzelebilir dedi. Ama astigmatın bir ameliyatı falan yokmuş. Düzelmezse en iyi ihtimal lens.

Erken teşhis edildiği için şanslınız. Düzenli kullanın gözlüğünü. İyileşir inşallah.
Yaaa 2 yaşında alıp gözlük mu takıyor =) çok sevimli

X