- 12 Ekim 2014
- 10
- 2
- 6
- 45
- Konu Sahibi zehramiray
1 haftadır ara ara öksüren 16 aylık kızım gece aniden ateşlendi. Sirke ile ateşini kontrol ettik. Ertesi gün aile hekimine gittik. Boğazında iltihap olduğunu söyledi ve klomaks antibiyotik ile dolven ateş düşürücü verdi. O günün gecesi bebeğim yine ateşlendi ve nefes alamaz duruma geldi. Sesini kaybetti nerdeyse. Ertesi gün özel hastaneye gidip çocuk doktoruna başvurduk. O da iltihap ses tellerini de tutmuş dedi. hastanede buhar ve oksijen uyguladı, prednol l 20 iğne yaptırdı. Çocuk biraz rahatladı. sesi yerine geldi. ilaç olarak ise duocid ile calpol verdi. dolven alerjik reaksiyon gösterebilirmiş. ve akşam prednol l 20 yi bir kez daha yaptırın dedi. ihtiyaç duyarsanız yine yaptırabilirsiniz dedi. o geceyi rahat geçirdik. ancak ertesi gün yine ateşi çıktı. acile götürdüm. buhar oksijen verdiler ve prednol l 20 iğne yaptılar fitil uyguladılar. sonraki 2 gündür yine geceleri ateşleniyor. hırıltılı nefes alıyor, öksürüyor.
aile hekimine danıştım. ilaçları kullanıp ateşi takip edeceksiniz, kontrol altında tutacaksınız. bu ateş 10 gün dahi sürebilir ama geçer dedi. dolven ile calpolu 6 saat arayla dönüşümlü olarak kullanın dedi.
endişeleniyorum, başka birşey yapmamız gerekiyor mu, vicdanen rahatsız hissediyorum kendimi çocuğuma karşı. yardım lütfen.
aile hekimine danıştım. ilaçları kullanıp ateşi takip edeceksiniz, kontrol altında tutacaksınız. bu ateş 10 gün dahi sürebilir ama geçer dedi. dolven ile calpolu 6 saat arayla dönüşümlü olarak kullanın dedi.
endişeleniyorum, başka birşey yapmamız gerekiyor mu, vicdanen rahatsız hissediyorum kendimi çocuğuma karşı. yardım lütfen.