• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimde besin alerjisi

Tadım aşamasında 1 2 damla meyve suyundan bişey olmaz bence dengeyi kurduktan sonra, tabii her annenin kendi tercihi zaten sonra meyveyi tutup kendileri kemiriyor suyunuda posasınıda yiyorlar. 🙂
Merhaba size mesaj attım bakabilir misiniz

Merhaba, çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınızın aynısını ve daha fazlasını yaşadım. Çocuk gastroenteroloji profesörüyle haftalarca kılcal kanları saydığımız, kakalı bez fotoğrafı mail'leşmesi yaşadık. Doktorun önerisiydi. Diyet kararının kendileri açısından belirli kriterleri olduğunu söylemişti. Hatırladığım en önemli şey bebeğin gelişimine olumsuz bir etkisi olup olmadığıydı. Bizim bebekte bunda bir sıkıntı görülmediği için bana diyet kararını sana bırakıyorum ama bana sorarsan önermiyorum dedi çünkü diyet yapan anne çok mutsuz oluyor ve aç kalıyor. Bebek bu durumdan daha kötü etkileniyor. Yine de diyet yapacağım dersen ona göre bir yol çizelim dedi. Ben sevinçle atladım bu teklife çünkü çocuk doktoru bana diyet denetmişti gastroya yönlendirmeden önce. Her gün ağlıyordum açlıktan ve mutsuzluktan. Eliminasyon diyeti berbat bir şey gerçekten. Bizim doktor da başka bir arkadaşın daha bahsettiği gibi besinleri tolere etmeyi eninde sonunda öğrenmesi gerekeceği için bağırsakları buna erkenden alıştırmanın daha iyi olacağını söylemişti. Çok zordu ama geçti. Ek gıdaya geçiş epey iyi geldi. Ha ne oldu? 3,5 yaşında. Bizimkinde hala tamamen bitmiş değil. Çok gazlı bir çocuk. Süt ürünleri (peynir ve yoğurt değil ama sütlü tatlılar hala çok hızlı çalıştııylr bağırsakları, ıspanak, portakala hala çok hassas. Hem ciltte alerji oluyor hem kakada cıvıma ve popoda pişik. Ona göre oturtuyorsunuz beslenme düzenini. Çok zor biliyorum, insana hiç geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor ama sıkmayın canınızı. Birçok çocukta iki yaştan önce tamamen geçmiş oluyor
Merhaba çocugunuzda alerjik yürüyüş okdu mu acaba.geniz eti,sık hastalanma,rinit vb gibi

Merhaba çocugunuzda alerjik yürüyüş okdu mu acaba.geniz eti,sık hastalanma,rinit vb gibi
Merhaba, evet maalesef hepsi ama bizde anne baba alerjik astımlı zaten. Daha yenidoğanken çocuk doktoru bize hazır olun alerjik olacak demişti

Çok geçmiş olsun benim bebeğimde 10 aylık 4. Ayda benzer sorunlar köpüklü kaka ve mukus olayı yaşadık dr Dr gezdik çocuk gastrosu bize diyet önerdi bebeğe özel mama yazdı süt ürünler-yumurta-balık,dana eti-tahin -kuruyemiş-paketli gıda hepsini kestirdi bebek düzeldikten bir süre sonra yavaş yavaş yemeğe başladım deneme yanılmalarla gidiyoruz suan en son geçen hafta yine köpüklü kaka va atak dönemi oldu Dr tekrar diyet verdi ve bir süre alerjisi olmayan bir şey suan alerji yapmış olabilir dedi 2 yaşa yakın deneme yanılma gideceğiz dedi bağırsak tepkili olduğu için biraz daha dikkat etmek gerekiyor ayrıca diyet hemen etki etmez dedi 10-20 günü bulabilir düzelmesi
Merhaba sizin diyete ragmen şikayetleriniz de duzelme oldum ben sut urunlerini ve tavugu kestim mukus bitmedi artti aksine yuzunde hafif kizarikliklar ve soluk cilt oluyor bazsn bide uc gundur yogun burun tikanikligi goz kaşıntısı var sizde olmusmuydu bu belirtiler

Merhaba sizin diyete ragmen şikayetleriniz de duzelme oldum ben sut urunlerini ve tavugu kestim mukus bitmedi artti aksine yuzunde hafif kizarikliklar ve soluk cilt oluyor bazsn bide uc gundur yogun burun tikanikligi goz kaşıntısı var sizde olmusmuydu bu belirtiler
Ne kadar oldu keseli bizim ilk alerjiye tepkisi tahin yememle başladı tahin dana etine kesip 10 gün deneyin bizim ciltte tam olarak alerjik bir şey oldu diyemem suan 13 aylık yani dana eti balık hala vermedim süt ürünleri de çok az veriyorum 1 gün yoğurt verdiysem 3 gün vermiyorum yada peyniri çünkü korkuyorum hele son zamanlarda da alerjiden kaynaklı haberler baya gündem oldu onlardan çok korkuyorum bizim şikayetler bayandır yok ama hashas bir bebek

Ne kadar oldu keseli bizim ilk alerjiye tepkisi tahin yememle başladı tahin dana etine kesip 10 gün deneyin bizim ciltte tam olarak alerjik bir şey oldu diyemem suan 13 aylık yani dana eti balık hala vermedim süt ürünleri de çok az veriyorum 1 gün yoğurt verdiysem 3 gün vermiyorum yada peyniri çünkü korkuyorum hele son zamanlarda da alerjiden kaynaklı haberler baya gündem oldu onlardan çok korkuyorum bizim şikayetler bayandır yok ama hashas bir bebek
13 gundur sut urunleri veya proteini iceren hiçbir sey yemiyorum 4 gun once tahin yedim.yemez olaydim iki gun kivrandi gece bile ustune burun tikanikligi ciltte hafif kizariklik göz kasintisi basladi tahinin guclu bi alerjen oldugunu duymustum(susamdan dolayi) bende korkuyorum ama inanin sut urunlerini kestigimden beri daha kotu oldu zaten sut urunleri cok yesemde büyük tepkiler vermiyordu tavuk, tahin, kuruyemis daha cok etkiliyor sanki bir de dun sabah patates yedim dun aksamdan beri gene huzursuz patatesten de sipheleniyorum 15 gun sonra doktor fırında sutlu bisey yap diyeti ac dedi bugun kek yaptim sut koydum insallah hicbir belirti vermez de sut urunlerine baslarim. Cunku diger besinler onemli degil de sut urunleri cok onemli bi insanin bagirsklari icin probiyotik, prebiyotik sart bunlar da sut urunlerinde var o yuzden diyete ragmen daha kotu olan bebekler oluyor cunku bağırsak gelisemiyor yeni dogdugu zamana sariyo sanki

Geçmiş olsun.. biz de 40 günlükken başladı yeşil kaka mukus aşırı gaz ağlamalar huzursuzluklar... anne olarak çaresiz kafam karışık zor dönemler yaşadım. Prof. Dr. Ersoy Civelek beyi tavsiye ederim, bebeğime alerjik proktokolit teşhisi koydu, asla alerji testi önermedi (bu kadar minik bebeğe öneren doktorlar da tecrübesizdir açıkcası zaten) diyet öncelik değil ama bebekte huzursuzluk rahatsız edici boyuttaysa ise yapılması gerekli demişti bana diyet önerdi ilk başta süt ve yumurta ancak sonra katı bir diyet yaptım, benim bebeğim 34. Haftalık doğmuştu küvezde antibiyotik tedavisi vs derken bağırsak mikrobiyatası hayli bozulmuştu, benim sütümden geçen besinleri ve laktozu tolere edemiyordu vucudu, neyse ki şuan düzeltilmiş yaşı 6,5 aylık ve güzel haber ek gıdaya geçtiğimizden beridir (diyetimi sonlandırdım) mukuslar gitti, keyfi yerine geldi, daha neşeli daha huzurlu bir bebek oluverdi çok şükür, yani kısacası gerçekten geçmişe baktığımda herkes tadını çıkar bir daha böyle küçük olmayacak dediği 3-4 aylık dönemlerde ben tabii ki endişeli kaygılıydım, zordu, her emzirdiğimde acaba sütümden ne geçicek ona iyi gelmeyecek diye yediklerimi düşünüp pişmanlık duyuyordum, her gün yediklerimi not alıyordum ki kakasının takibini yapayım vs vs. Şimdiyse gerçekten rahat keyifli bi dönemdeyim. Azıcık diş sıkmak lazım sonrası rahat. Yukarıdaki doktor ile iletişime geçebilirsiniz bize çok çok katkısı oldu, online randevu talep edebilirsiniz
Merhaba Dr Ersoy beyle online mı görüştünüz acaba? Ben de düşünüyorum da. Siz diyetinizi kademeli mı açtınız acaba? Biz de kakada kan da oluyor çünkü.

13 gundur sut urunleri veya proteini iceren hiçbir sey yemiyorum 4 gun once tahin yedim.yemez olaydim iki gun kivrandi gece bile ustune burun tikanikligi ciltte hafif kizariklik göz kasintisi basladi tahinin guclu bi alerjen oldugunu duymustum(susamdan dolayi) bende korkuyorum ama inanin sut urunlerini kestigimden beri daha kotu oldu zaten sut urunleri cok yesemde büyük tepkiler vermiyordu tavuk, tahin, kuruyemis daha cok etkiliyor sanki bir de dun sabah patates yedim dun aksamdan beri gene huzursuz patatesten de sipheleniyorum 15 gun sonra doktor fırında sutlu bisey yap diyeti ac dedi bugun kek yaptim sut koydum insallah hicbir belirti vermez de sut urunlerine baslarim. Cunku diger besinler onemli degil de sut urunleri cok onemli bi insanin bagirsklari icin probiyotik, prebiyotik sart bunlar da sut urunlerinde var o yuzden diyete ragmen daha kotu olan bebekler oluyor cunku bağırsak gelisemiyor yeni dogdugu zamana sariyo sanki
Aynı fikirdeyim sanki önceden daha az tepki veriyordu. Kaç aylık bebişiniz?

Geçmiş olsun ek gıdaya erken geçmenizi tavsiye ederim tabi Dr unuza danışarak bide Bülent Enis Şekerel ve ya Mahmut Doğru alerji Dr ları imkanınız varsa görüşün derim online görüşme de yapıyorlar. benim bebeğimde de aynı durum vardı 6.5 aylık şuan ek gıdayla daha düzene girdi kan falan yok katı diyet yapıp hem kendimi yıpratmışım hemde sütünün kalitesini bozmuşsum resmen sadece süt ürünleri ve yumurta diyetindeyim şuan onlarıda açmaya başlıycağım.
Merhaba bende 5 aylik oglum ek gidaya basladim kabak verdik cok gaz yaptı bugun havuc verdim ama sanki sindiremiyo kendi kasip geri atiyo huzursuz gazını cikaramiyo yeni gectik diyemi normalmi bu belirtiler

Merhaba bende 5 aylik oglum ek gidaya basladim kabak verdik cok gaz yaptı bugun havuc verdim ama sanki sindiremiyo kendi kasip geri atiyo huzursuz gazını cikaramiyo yeni gectik diyemi normalmi bu belirtiler
Merhaba ,bildiğim kadarıyla sıkıntı olan besinlere ara verip tekrar denemeniz gerekiyor bize Dr umuz 2 hafta ara ver tekrar dene demişti. Siz de ara verin tekrar deneyin bence ,emiyor ise siz yiyin sütünüzden deneyin sıkıntı var mı yokmu anlarsınız zaten, dr unuza da danışarak probiyotik desteği almanızı da öneririm bide hastalanmayançocuk instagram sayfasınıda takip etmenizi tavsiye ediyorum bağırsak sağlığı için çok güzel faydalı bilgiler veriyor.

Merhaba ,bildiğim kadarıyla sıkıntı olan besinlere ara verip tekrar denemeniz gerekiyor bize Dr umuz 2 hafta ara ver tekrar dene demişti. Siz de ara verin tekrar deneyin bence ,emiyor ise siz yiyin sütünüzden deneyin sıkıntı var mı yokmu anlarsınız zaten, dr unuza da danışarak probiyotik desteği almanızı da öneririm bide hastalanmayançocuk instagram sayfasınıda takip etmenizi tavsiye ediyorum bağırsak sağlığı için çok güzel faydalı bilgiler veriyor.

Cok tesekkur ederim aksam alma verdim visey olmadı ama sabah 5 gibi gaz sancisiyla uyandi dis donemi gibi bide dis etleri sicakti ve bi tek yanagi sisti cok korktum alerji tek yanak sisligi yaparmi

Cok tesekkur ederim aksam alma verdim visey olmadı ama sabah 5 gibi gaz sancisiyla uyandi dis donemi gibi bide dis etleri sicakti ve bi tek yanagi sisti cok korktum alerji tek yanak sisligi yaparmi
Kusura bakmayın sık girmiyorum yeni gördüm mesajınızı, şiş olma gibi bi durum varsa dr a gitmenizi tavsiye ederim alerji var mı varsa ne derece riskli bilmeniz önemli kan deri testi yapılır.

Merhaba arkadaşlar..ben yeni üye oldum benim durumumda olan anneler var mı psikolojik olarak çok iyi değilim. Bebeğim 4 aylık. Bir aylık olunca kontrole gittiğimizde yüzünde minik puturleri vardı doktor baktı ve alerjik bebek dedi. Genelde süt yumurta alerjisi dedi ama diyet önermedi puturler azdı ve başka belirti yoktu. İkinci ay içinde puturler yok oldu ama bu kez kakada mukus olmaya ve artmaya başladı doktor yine diyet önermedi çocuk doktorumuz. Bu şekilde 3.5 aylık olana kadar bişey yapmadık. Üç buçuk aylıkken kakada mukusun yanında minik bir kac parça ip seklinde kan gördüm. Çocuk gastroenterolojiye gittik diyet önerdi süt ürünleri ve yumurta. 14 gün yemedim ama mukus hiç değişmedi kakada köpük arada oluyordu ve bir kez daha minik kan gördüm diyette olmama ragmen. Doktora mesaj attım değişiklik yok diye çocuk alerji doktoruna gidin detaylı test gerekiyor başka besine de alerjisi vardir dedi. Alerji doktoru burda sadece devlette var ve randevu bulamadık henüz ben kendim üç gündür kuruyemiş ve ekmeği de bıraktım. Buna rağmen bugün yine kakada kan vardı. Ve kaka hala sulu mukuslu. Çok kötü hissediyorum bebeğim benim yediğim şeyler yüzünden böyle diye. Üstüne bir de mantar pişiği oldu beş gündür onunla ugrasiyorumm çok yoruldum kendimi çok çaresiz hissediyorum Rabbim beterinden korusun tabiki. Neye alerjisi olduğunu anlaşam yemeden rahatlayacagm ama bu şekilde hem aç kalıyorum süt yumurta ekmek kuruyemiş paketli gıda yok hem de değişiklik olmuyor çok canım sıkılıyor. İlk bebeğim çok tecrübesizim.ustune bir de alerji eklendi. Lütfen çare bilen yazsın aynı yoldan geçen yıl göstersin
Çok geçmiş olsun

Kusura bakmayın sık girmiyorum yeni gördüm mesajınızı, şiş olma gibi bi durum varsa dr a gitmenizi tavsiye ederim alerji var mı varsa ne derece riskli bilmeniz önemli kan deri testi yapılır.
Kan ve deride aleeji çıkmıyor o sislik ya baska biseyden ya da korktugum için algim o yonde oldu dis cikarma belirtileri de var et şiştigi için yanagi da hafif sisirmis olabilir

Merhaba hanımlar geçmiş olsun hepinize. Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin yavrularımıza. Bizim de aynı sorun var. Ama bebeğim huzursuz ya da gazlı değil. Sadece ilk üst üste 4 kez büyük çişini yaparken kan geldi. Hemen süt ürünlerini kestim son zamanlarda tatlı canım çektiği için çok yiyodum. 10 gün bir daha görmedim kan. sonra dayanamayıp bi dilimden az triliçe yedim 3 gün sonra 1 bez de yine kan geldi. Kendi kendime yine katı diyete başladım. Yumurtayı da kestim baktım yok kan 4 gün sonra kahvaltıda haşlanmış yumurta yedim diğer gün yine çok az kan gördüm. Şimdi yine katı diyete başladım. Doktora gitmedik. Evde kendim deniyorum. 3.5 aylık henüz. Egzama vs başka belirti yok keyfi yerinde. 🤷‍♀️🤷‍♀️

Benimde bebeğim 50 günlük 1. Haftasında başladı kakasında mukus ve kan olayı ilk çocuğumda besin alerjisi olduğu için hemen süt ve süt ürünlerini,yumurtayı,kuruyemişleri kestim. Alerji doktoruna gittik süt ve süt ürünlerini kes dedi yumurtayı ye dedi yedikten sonra yine kan oldu kakasında. Diyet yapmama rağmen yine mukus ve ara ara kan oluyo kakada ne yapacağımı bilmiyorum. Uykumuz sıkıntılı sabaha kadar sürekli kıvranma halinde ellerini yüzüne sürüyor sürekli gündüz de pek uyumuyo zaten.

Back
X