Bebeğimde down süphesi

Canım hamileyken down sendromu olduğunu bilseydin aldıracak miydin? Rabbim öyle uygun gördü Demek ki. Ayrıca dakikalar sonrasına garantimiz var mı? Başımdan geçtiği için böyle konusabiliyorum. O kadar sağlıklı bir hamilelik geçirdim ki önden gidiyordu gelişimi. Ama doğumda kalbi durdu beyne oksijen gitmediği için engelli oldu evladım. Demek istediğim Rabbimden gelen herşey bizler için. Sabırlar diliyorum inşallah sağlıkla taburcu olursunuz
Rabbim size bağışlasın. Kaç haftalıktı kalbi durduğunda

Canım hamileyken down sendromu olduğunu bilseydin aldıracak miydin? Rabbim öyle uygun gördü Demek ki. Ayrıca dakikalar sonrasına garantimiz var mı? Başımdan geçtiği için böyle konusabiliyorum. O kadar sağlıklı bir hamilelik geçirdim ki önden gidiyordu gelişimi. Ama doğumda kalbi durdu beyne oksijen gitmediği için engelli oldu evladım. Demek istediğim Rabbimden gelen herşey bizler için. Sabırlar diliyorum inşallah sağlıkla taburcu olursunuz
Zaten enseden sonra hep hamileliğim şüphe ile geçti aldırmayacagım için testleri yaptırmadım zaten çok dua ettim rabbim böyle yazmış demekki, çok geçmiş olsun sizede rabbim yardımcınız olsun

Zaten enseden sonra hep hamileliğim şüphe ile geçti aldırmayacagım için testleri yaptırmadım zaten çok dua ettim rabbim böyle yazmış demekki, çok geçmiş olsun sizede rabbim yardımcınız olsun
Ben testleri yaptirdim doktorum down sendromu riski yuksek cikti .Kizim saglikli ayni sekilde ablaminda yuksek cikti .Onunkide saglikli, inşallah sizinkide saglikli bir sekilde cikicak hastaneden Allahin izniyle.

Benim de ablamin ogluna ense kaligini baz alarak down sendromu denildi ablam dogurdu masallah sapasaglam. Insallah sizinde öyle olur ilk bebeginizmi

O güzel masum bebeğinize Allahım şifalar versin inşallah bir an önce sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini bol bol dua et arkadaşım

11 haftalik bebegine hamileyken karninda kalbi durmus biri olarak bu konu cok dokundu bana. Ki sen de ayni acıyı yaşamışsın önceden. Bazen diyorum ki keske down sendromlu olsaydı da yasasaydi.her türlü kabulumdu. Oncelikle bebisin hayata tutunmus ne kadar guzel bir sey. Dilerim ki bir an once kuvozden cikar kollarina alırsın. Down sendromu olusu 2.planda olmali artik. Madem ense kalinligindan sonra herhangi bir test yaptırmadin kabulumdur dedin o halde cok ii birer ebeveyn olacaksnz o yavruya. Allah sifa versin...

Gamze’ cim öncelikle sezaryen olmuşsun, sana geçmiş olsun diliyorum. Bebeğinizin sağlığına en kısa zamanda kavuşup kollarında sıcacık evine döneceği güne odaklan Canım. Yeni Anne olarak trizomi 21 ile ilgili kaygıların olması normal. Ama öncelik şuan sensin Canım. Hayattan kopmamalı, beslenmene dikkat etmeli, kendine iyi bakmalısın. Bebeğin kalp , ciğer ve diğer sıkıntıları için hastanede tedavi oluyor. Şuan senin yapabileceğin tek şey olumsuzluklara kulaklarını tıkaman. Bebeğine ziyaretlerinde iyi enerji ile destek olman.iyileştiğinde ve eve döndüğünde ona yetecek neşen, enerjin, sabrın olmalı. Sen bitik olmamalısın, bebeğin senin ruh halini anlar. Sen psikolojik ve fiziksel olarak sağlıklı güçlü olmalısın ki bebeğine yetebilesin.
İkinci olarak ise madem böyle bir ihtimal var testlerini yaptırmak, sonuca göre bilgilenip davranmak gerekir. Down sendromlu bebekler Yukarda bahsettiğim neşeyi, anlayışı, sabrı, ilgiyi ailesi tarafından görmeye daha çok ihtiyacı olan meleklerdir. İnsanlar bilmedikleri şeyden korkarlar. Temennim bebekte kromozom anomalisi olmaması ama varsa bundan korkmak yerine bilgilenmek bebek için ağlamak yerine daha faydalı olacaktır Canım.
Anne olan herkes her durumda bebeği için sağlıklı olmak mecburiyetinde bunu lütfen unutma, sağlıcakla kal.
Bizi de gelişmelerden haberdar edersen seviniriz.

Son düzenleme:
Ense kalınlığı tek başına baz alınmaz.Oglumun da fazlaydı ama benim ve esimin yaşı genetik faktörlere bakıp dr mümkün değil önlem için ayrıntılı ultrasona bakalım demişti.Eger dr risk var dediyse dikkate almak gerekirdi.
Bunları düşünmeye gerek yok ayrca artık bebisiniz doğmuş.Test sonuçlarını bekleyin lutfen. Down riski olduğunu biliyormussunuz zaten.Drlarında söylediği herşey test olmadan %100 doğru denemez.

Ense kalınlıgı çıkmıştı tüp bebek oldugu için kıyamadım ve test yaptırmadım bu zaten tamamen şanş :KK43: şuan çok sevıyorum onu hergun gıdıyorum ama gönül işte butun bebekler gibi olmasını arzu edıyor annelik dayanamıyorum bazen çok büyük ızdırap

Annesi belki öyle bir şey cikmicak ıyi düşün hep bende bebeğim solunum yetmezdiginden yattı olumsuz konusuyolardi ama şimdi diğer çocuklardan bi farkı yok gayet iyi seninki de öyle olur inşallah bende hiç bir test yaptirmamistim nasıl olursa olsun o benim bebeğim demistim.. sende eminim öyle olsa bile ona çok çok iyi bir anne olacaksın dualarım seninle rabbim feraha ulastirsin

Ense kalınlıgı çıkmıştı tüp bebek oldugu için kıyamadım ve test yaptırmadım bu zaten tamamen şanş :KK43: şuan çok sevıyorum onu hergun gıdıyorum ama gönül işte butun bebekler gibi olmasını arzu edıyor annelik dayanamıyorum bazen çok büyük ızdırap
Sizin ailede cekik olan var mi belki ondan birine cekmistir ne olursa olsun o sizin evladiniz

Sizin ailede cekik olan var mi belki ondan birine cekmistir ne olursa olsun o sizin evladiniz
Beni gören güler aynada kendimi inceliyorum bu kadar ayrıntılı bakmadım krndime. İlk dogdugunda hemşire gözleri sana agzı fılanda babaya benzıyor demişti. Tabiki benim evladım rabbim saglıgını versin

Allah'ım bebegine Şifa versin canım. Yaşayacağı ne varsa zaten yaşar. Sen metanetli ve güçlü olmaya çalış. Seni hissediyor unutma... Allah'ım sabır ve kuvvet versin sana eşine ve ailelerinize.

İnşallah canım inşallah adaklar adadım herdakika yalvarıyorum rabbime ilk down şüphesi var dediği an doktorun düşündüğüm şey bana birşey olursa kim bakar oldu ilk düşündüğüm :KK43:

Endiselenmekte cok haklisiniz. Ama uzulmek size de bebeginize de bir sey kazandirmaz. Ustelik kesin bile degilmis. Biraz daha sakin olun lutfen bebeginizin her sekilde size cok ihtiyaci var.

O 2 li 3lu 4 lu tarama testlerini yaptirmadim diye uzulme veya kendini suclama onlarin hicbiri yuzde yuz dogru degil bana bunu doktor soyledi en son 3 lu tarana yaptirirken yüzde 70 olasılıkla sağlıklı demişti. Doktor bu testler %100 doğruyu yansıtmaz demişti ki bu adam proforsördü özelde yaptırmıştım bir de
O testler iyi cikarsa sadece seni hamilelikte rahatlatiyor bugunku aklim olsa hic birini yaptirmazdim 4 luyu yaptirmadim zaten iyiki de yaptirmamisim.

Back
X